Een drukte van belang

Een drukte van belang

Er gaan dit jaar ontzettend veel koi over de toonbank bij wijze van spreken. Het lijkt wel niet op te houden de stroom van koi die naar hun nieuwe verblijfplaats gaan. Wat toch heel raar is dat de meeste koi op zondag worden opgehaald. Een rare vaststelling, maar dat heb je niet in de hand natuurlijk.

Op dit ogenblik ontmoet ik veel  nieuwe mensen. Of het klanten worden weet ik nog niet, maar het is in ieder geval een vaststelling dat er toch nog veel leeft in de koiwereld. Ted zocht nog iets intens geel, en ik denk dan automatisch aan een yamabuki, maar die heb ik niet meer.

Hij omschreef het meer als een intense kleur, en had het niet dadelijk over een yamabuki. Nu had ik wel een bijzonder mooie koi die intens geel was, of wat  ik toch intens geel zou noemen; Misschien de moeite om deze toch eens te laten zien.

Uiteraard laat je dan zien wat je zelf heel mooi vind, en dat wil niet zeggen dat de klant het mooi vind. Is dit intens geel ? In principe zou ik dit omschrijven als koninklijk geel, want het straalt in mijn ogen een bepaalde klasse uit. Toegegeven het is mijn lievelings golden corn, en de andere mag er ook wezen. Het eindverdict is nog niet gegeven.

Waar Ted en zijn vrouw voor kwamen was echter de ginrin orenji karashigoi van Momotaro die ze tijdens de veilng op de kop hebben kunnen tikken. Of jullie het nu zien of niet, maar een ginrin van deze kwaliteit heb ik nog niet dikwijls gezien. Bijzonder intens en de schubben schitteren zoals je zelden ziet.

Dan heb je nog de 2 showa, ook op de veiling gekocht die naar huis gingen. Zelf heb ik een zwak voor de Dainichi showa, een tosai die alle ingrediënten heeft om uit te groeien tot een interessante showa. De andere sprak me minder aan, maar het is de klant die ze mooi moet vinden, niet ik.

De mannelijke kohaku van Momotaro kunnen altijd voor verrassingen zorgen, en deze kohaku was voor mij zeker een verrassing. Toen Michael hem aanbood om op de veiling in te zetten had ik niet verwacht dat deze zou verkocht worden, maar ik had het mis.

Janny viel er onmiddellijk op en sloeg hem aan de haak. Ik herinner me nog wel de  koi toen hij door Michael aangekocht werd, maar heb de evolutie natuurlijk niet kunnen volgen. Ik was dan ook prettig verbaasd toen de koi geleverd werd. Een echte mannelijke kohaku van Momotaro met een goede stevige body dat nog toekomst voorspelt.

Ik heb redelijk veel van deze mannelijke kohaku nu nog zitten en voor koikichi die nog tijd willen uittrekken om een koi te laten ontwikkelen, geef ik de goede raad om een soortgelijke koi aan te kopen. Het hi is bijzonder intens, de body is meerdan goed, het zijn prachtige vijvervissen die veel mensen zouden kunnen bekoren.

Als laatste in de rij heb ik de bijzondere matsukawabake gehouden. Ik zal haar missen. Het is wel een druktemakertje hoor. De Matsukawabake is de geschubde variant van de Kumonryu. Kumonryu staan bekend als echte toverballen, en worden ook vaak drakenvissen genoemd. Het zwart (sumi) kan bij deze vissen, zeker op jonge leeftijd, nog flink veranderen. Deze veranderingen zijn ook waarneembaar bij Matsukawabake. 

Ik heb deze altijd al bijzonder gevonden en voor mij hoeft het sumi bij deze niet echt door te komen, laat ze maar zoals ze is.Iedereen zijn mening daarover natuurlijk, maar één ding is zeker....als ik er zo nog te pakken kan krijgen, zal ik ze zeker aankopen. Nu maar hopen dat ze niet helemaal zwart zal worden, want dat kan ook nog altijd gebeuren. Kumonryu en Matsukawabake zijn koi waar ik altijd een zwak voor heb gehad, maar ik koop ze enkel aan als ik ze goed vind.

Zo kocht ik heel lang geleden 2 kumonryu bij Momotaro waar ik verliefd op was. Bloed-en bloedmooi vond ik ze. De ene won trouwens zonder problemen op verscheidene shows een eerst plaats, maar o neen....na een tijdje werd de ene zo zwart als maar kan zijn...De andere bleef gelukkig zijn klasse behouden en daar heb ik nog lang van mogen genieten.

Zo dat waren de gebeurtenissen weer van vandaag. Ik hoop dat iedereen een fijne vakantie zal hebben, want in deze periode zijn er al veel mensen die op vakantie vertrekken.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml