Een brok fantasie!

Een brok fantasie!

Even terug onder de aandacht, nadat de koi lichtjes beschadigt werd door zonnebrand, maar nu weer volledig in orde is, en een fantasierijke indruk geeft. Het zijn dingen die kunnen gebeuren.

Feit blijft dat je een pracht van een sanke uit de geweldige American Dream offsprings te voorschijn tovert na een lange afwezigheid. Nog nooit van zonnebrand gehoord? Dan eerst even een woordje uitleg:

Zonnebrand bij koi kan optreden als gevolg van overmatige blootstelling aan ultraviolette (UV) straling van de zon.De zon zendt verschillende soorten straling uit, waaronder UV-straling. UV-straling bestaat uit UVA- en UVB-stralen, en beide kunnen schadelijk zijn voor de huid van vissen.

De huid van koi bestaat uit cellen die gevoelig zijn voor UV-straling. Te veel blootstelling aan UV-straling kan leiden tot schade aan deze cellen. Koi hebben pigmentcellen in hun huid die melanine produceren. Melanine is een pigment dat fungeert als een natuurlijke zonnebrandcrème en helpt de huid te beschermen tegen UV-straling. Echter, niet alle koi hebben evenveel melanine in hun huid, en sommige individuen kunnen gevoeliger zijn voor zonnebrand dan anderen.

Als koi gedurende lange periodes worden blootgesteld aan direct zonlicht, vooral tijdens de warmste uren van de dag, kunnen hun huidcellen beschadigd raken door de UV-straling. Dit kan leiden tot roodheid, ontsteking en schade aan de huid. Symptomen: Symptomen van zonnebrand bij koi kunnen variëren, maar ze kunnen onder meer roodheid van de huid, ontsteking, schilfering, verlies van kleur en algemene stress bij de vis omvatten.

Om zonnebrand bij koi te voorkomen, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende schaduw en schuilplaatsen in hun leefomgeving. Dit helpt de blootstelling aan direct zonlicht te verminderen.

Het gebeurt zelden en dikwijls is het gebruik van luchtschotels al voldoende om zonnebrand te voorkomen. Zelf gebruik ik ook tijdens de zomer een schaduwdoek over 50% van de vijver. Dit heb ik trouwens al regelmatig getoont.

sanke van momotaroMaar deze koi heeft helaas toch problemen gehad met de zonnebrand en heeft een herstelperiode nodig gehad. Ze is geboren in juni 2019, dus is het nu een gosai of vijfjarige sanke met een kenmerkend en herkenbaar wit vlak op het hoofd.

Het enige voordeel is dat je een gegarandeerde jumbo koi zou kunnen aankopen voor een menselijke prijs voor dit soort koi, als je haar dit zou kunnen vergeven. De normale waarde van deze sanke ligt tussen de 4950 en 5950 euro zou ik zeggen als ze volledig in orde zou zijn.

Nu wordt deze aangeboden voor 2950 euro. Een unieke mogelijkheid voor koikichi die toch in het bezit willen komen van koi die 80+ makkelijk zou kunnen halen.

De huidkwaliteit is subliem te noemen, het patroon meer dan goed, maar laat ik even de video tonen van deze sanke.

Het witte vlak op het  hoofd kan je met een beetje fantasie een "euro" teken noemen, en fantasie ligt altijd aan de grondslag van creativiteit. Het is soms voldoende om de knop om te draaien naar interesse. 

Zoals je kan zien is ze weer 100% in orde, het verlies van het beni op het hoofd in acht genomen. Maar hierdoor heeft ze toch een speciale uitstraling.

Ik heb ooit meegemaakt dat het verlies van beni op het hoofd opnieuw volledig terug werd ingevuld, maar ik denk dat dit bij deze sanke niet zal gebeuren. Vergeef het haar aub! Het is en blijft een geweldig geblokte jumbo koi met een uniek charisma en een machtige uitstraling.. 

Nog even melden dat ze werd aangekocht als tosai in 2020, toen was ze 36 cm. Ze heeft dus een normale groei doorgemaakt naar haar huidige lengte van 70 cm als gosai. De rest moet er nog aangebreid worden, maar 80-85 cm is zeker haalbaar. En met een huidje zoals deze kan je toch trots zijn op deze aanwinst.

Moest je interesse hebben, ik zet ze even in het zonnetje onder de nieuwe koiaanwinsten, zodat je alle informatie rustig kan  lezen.

Laat ons ook niet vergeten aandacht te geven voor de lopende veiling van 26 koi die zeker de moeite waard zijn. Er zijn al enkele biedingen gedaan, maar de strijd is nog niet bezig. De veiling loopt nog tot dinsdagavond.

auction.interkoi.eu

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Meer afbeeldingen

Een brok fantasie!: afbeelding 1
Een brok fantasie!: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Eric

555


Johan

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml