Een gezonde zondag

Een gezonde zondag

Onverwacht kwam er gisteren toch nog bezoek, iets wat ik eigenlijk niet verwacht had. Ik was al bezig om voorbereidingen te maken voor de komst van de nieuwe  koi, maar dat heb ik toen maar stopgezet.

Het was het moment van enkele tancho sanke om uitgekozen te worden. Dit tweetal ging echter niet mee naar huis bij de koper, maar diende als geschenk voor een vriend. NIet het minste cadeau zou ik zeggen.

Ondertussen kwamen er toch klanten om even naar de golden corn te komen kijken. Tja, er zijn veel tegenstanders, maar ook bewonderaars van deze soort. De keuze ginr natuurlijk naar de 2 grootste golden corn.

Onnodig om daar een lofzang over te geven, de video vertelt genoeg. De deal werd echter niet rond gemaakt, maar even op de lange baan geschoven. Afwachten is dus de boodschap.

Een short body golden corn trok ook de aandacht. De naam spreekt voor zichzelf. Ze worden niet groot en lijken breed en compact te zijn. Zelf ben ik er geen voorstander van, maar misschien kan ik er iemand een plezier mee doen, wie weet. Moest je er voor vallen, laat het me horen.

Tenslotte kwam Wim met vrouw en zoon zijn kohaku ophalen die hij als tosai had aangekocht na een azukari periode bij mij. De kohaku mat ondertussen 48 cm. Niet onverdienstelijk als je weet dat deze slechts 20-25 cm was bij aankomst.

Tenslotte werd mijn favoriete sanke ook verkocht, maar die moet nog tot volgend jaar april azukari blijven. De mensen denken nog altijd dat het beter is om de koi in het voorjaar over te zetten ! Mis poes, het is nu het moment.

De koi zijn nu sterk gewapend tegen de winter, en in het voorjaar komen ze zwak uit de winter, maar ja...wie ben ik ! Het gaat over sanke 2306013 die je hier als laatste uit de bowl gehaald wordt. De klant kwam niet persoonlijk naar Arendonk, maar werd online aangekocht. 

Oh ja, dat zou ik nog vergeten, de eerste 3x 10 euro werden aan het koinobori initiatief toegevoegd. 

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml