Het wonder van de natuur!

Het wonder van de natuur!

Schoonheid kent geen grenzen. Dat is tenminste mijn bescheiden mening. Om een koi zoals deze te produceren heb je niet alleen geluk nodig, maar vooral kennis en moet je het ook nog eens kunnen begeleiden naar datgene wat je nu kunt zien.

Het wordt omschreven als een kanoko tancho kohaku, alhoewel het in mijn optiek ook als een kanoko maruten kohaku zou kunnen omschreven worden. Is het en kohaku ? Neen het is geen kohaku, de moeder is zelfs een Karashigoi van 102cm in combinatie met een Mako kohaku.

Kanoko is een Japans woord dat verwijst naar een patroon van stippen, vlekken of kleine markeringen die vaak te vinden zijn in verschillende contexten, in dit geval koi. Als de markeringen goed zijn verdeeld en evenwichtig zoals in dit geval, kan het wondermooi zijn.

Bekijk hier het wonder van de natuur!

Wat ik van Daisuke weet is dat de koi 2 jaar en 2 maanden is, en op dit ogenblik 72 cm. Het is een ongekende revelatie die voor veel sensatie zorgt. Ze wordt op dit ogenblik in de blind auction gezet met een startbod van 1 000 000 yen, wat met de huidige koers overeenkomt met ongeveer 6400 euro.

Daisuke heeft me vertelt wat  hij verwacht van de opbrengst en die ligt vele malen hoger. Voor zover  ik het begrijp is de blind auction een veiling waarop je een bod kan uitbrengen, maar niet kopen. Ze zal in de live auction volgende week gezet worden, en als er niemand hoger dan het bod in de blind auction bied, dan ben je de winnaar,, zoniet gaan de biedingen verder in de live auction. Ik weet echter niet zeker of het zo verloopt.

Helaas heeft al menigeen zijn interesse laten blijken, waaronder Narita en enkele andere grote namen in de koiwereld, dus ik vrees dat de koi niet naar de Westerse landen zal komen. 

Ik heb er trouwens deze nacht van gedroomd en onderhandelt met Daisuke en een overeenkomst kunnen bereiken voor de koop van deze koi en bovendien dat deze nog enkele jaren in Japan zou begeleid worden om mee te dingen naar het allerhoogste in de koiwereld, namelijk de grootste prijs nemen op de shows. Helaas was het maar een droom. Zo zie je maar wat een koi kan aanrichten ! Even was ik blij totdat ik wakker werd!

Ik heb in ieder geval mijn collega die momenteel in Japan is instructies gegeven om alles nauwgezet op te volgen, en we zullen wel zien waar het schip zal stranden. Moesten er begenadigde koikichi zijn die mee willen bieden in de blind of de live auction, neem dan contact op, ik zal je graag begeleiden in dit spektakel, want dat zal het worden.

Het spijt me dat ik zo liederlijk over deze koi doe, maar het is nu éénmaal een gevoelskwestie, en het hart klopt nog altijd als er zoiets moois gepresenteerd wordt. Wat zou het mooi zijn mocht ik deze koi kunnen begeleiden naar het allerhoogste.

NIET VERGETEN

Ondertussen is de veiling van Interkoi ook nog online tot deze avond. Deze zal aflopen vanaf 19.00 uur en ik zie dat er ondertussen een kandidaat koper met de Franse nationaliteit serieus aan het bieden is op een groot aantal koi. Raar maar waar. Ik hoop dat de geïnteresseerden in BE en NL zich niet laten kisten en ze zich goed zullen verdedigen. Klik hier voor deelname!

https://auction.interkoi.eu/

 

 

Meer afbeeldingen

Het wonder van de natuur!: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml