De koinobori actie

De koinobori actie

Het zal voor velen een onbekend iets zijn, daarom dat ik het eventjes zal uitleggen. Koinobori is een traditioneel Japans symbool dat wordt geassocieerd met de viering van Kodomo no Hi, ook bekend als Children's Day, een nationale feestdag in Japan die op 5 mei wordt gevierd. 

Koinobori zijn decoratieve vlaggen in de vorm van karpers (vissen) die worden opgehangen om de kinderen in een gezin te eren en te vieren. De karpersymboliek komt voort uit een Japans gezegde dat zegt dat karpers tegen de stroom in kunnen zwemmen en sterke vissen zijn. Dit wordt vaak geïnterpreteerd als een wens voor de gezondheid en het geluk van kinderen, in de hoop dat ze net zo sterk en vastberaden zullen zijn als de karpers.

Koinobori worden meestal gemaakt van stof en in de wind opgehangen, zodat ze lijken te zwemmen. Traditioneel worden er meerdere koinobori opgehangen, waarbij de grootste de vader vertegenwoordigt, de kleinere de moeder en de resterende koinobori de kinderen in het gezin. Het is een kleurrijke en symbolische traditie die een belangrijk onderdeel vormt van de viering van Kodomo no Hi in Japan.

Nu kreeg ik van Huub Hamar een koinobori gratis aangeboden, die ook hij gratis had gekregen. Huub is een klant van Interkoi en is ook bijzonder bekend voor zijn Barbecue & Catering. Hij vroeg of ik deze koinobori kon gebruiken of aan klanten geven. De manier waarop liet hij aan mij over, en daar moest ik even over nadenken.

Om je even wat info te geven over deze koinobori: je moet er wel rekening mee houden dat het ding hoog moet gehangen worden, want het is 5.5 meter lang, dus niet geschikt voor iedere koiliefhebber hoe graag ze het ook willen hebben. Huub heeft er ook een kort filmpje van gemaakt.

Nu kan ik me voorstellen dat niet iedereen dit kan gebruiken, maar er moeten toch mensen zijn die een koinobori in hun bezit willen krijgen. Zelf moest ik dan even nadenken op de manier waarop ik dit zou aanbieden, en tijdens mijn afwezigheid heb ik het volgende uitgedokterd.

Vanaf begin oktober, vermoedelijk na de veiling die momenteel loopt wil ik per  koi die verkocht wordt een lot weggeven. Ook op deze dag zal ik beginnen met een speciale najaarsactie, maar daarover later meer ! De actie die ik wil voeren zal 4 weken duren tot het moment dat ik naar Japan vertrek.

Hou deze actie in de gaten, want die beloofd toch wel het één en ander. Voor ieder punt zal ik 10 euro apart leggen, ongeacht de waarde van de koi. Ik ga deze 10 euro niet zelf houden maar het totaalbedrag aan een goed doel schenken, dat ik nog moet uitzoeken. Ik zal dit doen in overleg met Huub om te bepalen welk goed doel dit zal zijn.

Even kort op een rijtje: tijdens de actie die in de loop van volgende week bekend zal worden gemaakt, zal per verkochte koi tijdens deze grandioze actie, 10 euro apart worden gehouden die aan een goed doel zal worden gegeven. Op deze manier denk ik dat de nobori een goede actie zal worden.

Voor mensen die een koi kopen, maar de nobori niet willen, zal ik ook de 10 euro apart leggen, maar ze niet in de pot steken om de nobori te winnen. Je wint dus altijd. Ben je trouwens nog niet op de veiling ingeschreven, schrijf je dan nu  nog vlug in en wacht op de goedkeuring. De veiling loopt nog tot volgende week dinsdag.

 

 

2
2
1
2
1
2
1
1

Meer afbeeldingen

De koinobori actie: afbeelding 1
De koinobori actie: afbeelding 2
De koinobori actie: afbeelding 3
De koinobori actie: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml