Ik ben Wiechert

Ik ben Wiechert

Mag ik ook eens in de belangstelling staan ? Ja, ik ben Wiechert en koikichi in hart en nieren. Een aimable jonge gast met het hart op de goede plaats die dolgraag ooit eens een Grand Champion wil grootbrengen in de moeilijke wereld van de koi.

Vooral  het zelf laten ontwikkelen a la Wakana is één van zijn doelstellingen, maar hij beseft ook hoe moeilijk dit is ! Zelf staat hij centraal als adviseur om het met een mooi woord te zeggen voor meerdere koikichi fanaten en zal hij altijd bemiddelen indien nodig. Bovendien staat hij altijd met raad en daad klaar om ze bij te staan indien nodig.

Zijn raad is voor veel mensen goud waard, en zijn kennis van koi is niet onverdienstelijk. De meeste koikichi in Nederland zullen hem wel  kennen. Bescheiden met een voorliefde voor gosanke, vooral kohaku zal hij altijd te vinden zijn op iedere show. 

Hij komt graag naar Arendonk, want hier kan hij min of meer vinden wat hij zoekt en wat in zijn mogelijkheden ligt. Als het ogenblik zich voordoet zal hij het ook niet laten om zelf een mogelijke topper in de wacht te slepen. Met trots laat ik toch enkele geslaagde projecten zien van Wiechert. Koi die meer dan de moeite waard zijn. Ik zet ze hieronder op een rij met het filmpje van aankoop, en nadien een filmpje van nu. 

Kohaku Sakai FF bij aankoop. - 52 cm uit Lalah

Kohaku Sakai FF - 70 cm nu yonsai of 47 maanden

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kohaku van Momotaro bij aankoop - 56 cm

Kohaku van Momotaro - 65 cm nu yonsai of 44 maanden

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sanke Sakai FF bij aankoop - 59 cm

Sanke van Sakai - 64 cm nu sansai of 34 maanden

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik denk dat ik mag zeggen dat het alle 3 prachtige koi zijn geworden na een tijdje bij Wiechert te hebben rondgezwommen. Nu kan je discussiëren over het feit dat ze als yonsai iets te kort komen in lengte, wat tegenwoordig verwacht wordt als yonsai. Normaal zou je tussen de 72 en 75 cm moeten zitten. Fout in mijn ogen.

De geforceerde grootte van de koi die opgedrongen wordt heeft tegenwoordig een negatief effect op het ontwikkelen van de koi. Toegegeven, Interkoi werkt hier ook aan mee, want wij zijn bekend voor grote koi en liefst zo groot mogelijk, maar dat is niet onze schuld...de hand moet je in eigen boezem steken, want het is de vraag die  het aanbod maakt, niet andersom.

Geef koi de tijd om gestaag te ontwikkelen en niet geforceerd ! Ze groeien op 1 jaar niet van 56 naar 85 cm, daar hebben ze geruime tijd voor nodig, en niet iedere koi kan die lengte bereiken. Zelfs in Japan is het bijzonder moeilijk om koi op de gewenste grootte te krijgen, dit is nog altijd geen normale zaak van de wereld.

Ik ben dus blij dat Wiechert de tijd neemt om de  koi rustig te laten ontwikkelen en als alles naar wens gaat, dan zullen we het beste resultaat pas over 4 of 5 jaar zien. De genen hebben ze, de kwalteit mag er zeker zijn, het is een kwestie van kennis, geduld en een tikkeltje geluk. 

Ik ben in ieder geval bijzonder blij dat ik deze koi terug heb gezien. Ik herinner me nog als de dag van vandaag de aankoop van deze koi en geniet volop van de filmpjes die nu getoond worden. Ik hoop ook dat Wiechert in zijn opzet mag slagen en geef de raad aan alle mensen die Wiechert kennen om naar zijn kennis en oordeel te luisteren. Hij zal je in beste vermogen met raad en daad bijstaan, en wij zullen hem daarbij helpen indien nodig.

bedankt wiechert

Meer afbeeldingen

Ik ben Wiechert: afbeelding 1
Ik ben Wiechert: afbeelding 2
Ik ben Wiechert: afbeelding 3
Ik ben Wiechert: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Huub

Geruststellend om te lezen dat de koi ook lengte kan krijgen zonder verwarmen en dat tijd ook resultaat kan geven.( mits het genetisch klopt).
Ik geniet van  al het moois wat in Arendonk zwemt en getoond word op Youtube en op de overzichtelijke website.
Misschien is het iets voor de Youtubekijker om de likebutton te gebruiken om waardering aan de content te geven!


Wiechert

Luc, ontzettend bedankt voor dit mooie nieuwsitem met lovende woorden. Ondanks de stagnatie van vorig jaar in mijn vijver, ben ik er zeer van overtuigd dat zeker 2 van de drie vissen de 80+ zullen behalen. Nogmaals bedankt! Tevens de reacties die ik heb mogen ontvangen. Groet, Wiechert 


mitch

super de 1 nog mooier  als de ander 👌👍


Dick

Complimenten aan de eigenaar, ik sluit me volledig aan bij de woorden van Matthijs!


Johan

Drie mooie update Wiechert van koi die ik mij nog goed herinner toen ze in Arendonk zwommen. Bedankt dat we mee mogen genieten van deze nog jonge koi.


David

👌


Matthijs

Lekker bezig Wiechert! Jij snapt het wel!
Mooie evolutie tot op heden. Mag je fier op zijn!


Phil

De eerste kohaku van SFF herinner ik me nog goed , had er namelijk ook een zwak voor.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74