De tateshita challenge !

De tateshita challenge !

Of je het nu graag hebt of niet, ieder jaar wordt je geconfronteerd met overblijvers. Koi die niet uitgekozen worden door de mensen en zo geen kans maken om in een vaste vijver een plaats te verwerven. 

Ieder jaar probeer ik acties te stimuleren om toch zoveel mogelijk van deze niet gewensten toch een plaats in de koimaatschappij te geven, maar het blijft een moeilijke zaak. Soms geef ik acties met een korting van 50%, soms doe ik een actie die ik "pick en go" noem, het ligt er aan wat er in me opkomt. 

Het zijn nooit veel koi, maar het is een onaangenaam streefdoel om ook de laatster survivors een plaats te geven. Zijn dit minder goede koi ? Neen, integendeel...maar hoe moet ik dat aan de mensen wijsmaken ?

Wat heb ik deze week gedaan ? Ik heb bowls gemaakt van telkens 5 stuks en zal deze sporadisch presenteren om ze alsnog proberen aan de man te brengen. Ik noem het de "tateshita challenge," een mooi woord dat dikwijls misbruikt wordt in mijn ogen. (Tateshita  wordt "tatishta" uitgesproken !)

Het klinkt uitdagend, maar is eigenlijk gewoon het Japanse woord om te zeggen dat ze niet geselecteerd zijn om te houden, met andere woorden, koi die geen tategoi zijn, of koi die gehouden worden om in de toekomst meer geld op te brengen.

Hoe zou het toch komen dat bepaalde worden in onze oren een bepaalde trigger doen ontstaan en waardoor bepaalde normale zaken meer geld kunnen opbrengen. Denk maar aan Tategoi, jumbo tosai, tsubo sumi, fukurin, maruzone kiwa...het klinkt als muziek in de oren en doet het bloed sneller stromen.

Toch zijn het simpele Japanse uitdrukkingen die gewoon uitleggen wat eenvoudig is. Wat zijn mensen complexe dieren ! Toch zijn mensen hier gevoelig aan, en klinkt het als muziek in je oren !

Vandaag ga ik dus af en toe een 5-tal koi laten zien, voornamelijk showa die om en bij de 35-45 cm zijn en ik ga deze in alle fatsoen een prijskaartje geven dat ver onder de waarde ligt.

Vorig jaar kocht ik een groot aantal showa van Izumiya. Het is eigenlijk iets wat Interkoi zelden doet, maar de gelegenheid schepte mogelijkheden, en ik heb geprobeerd deze te verzilveren.

Dit is niet volledig gelukt, ondanks het feit dat ik nog altijd spreek over een bijzonder mooie selectie, maar blijkbaar is Interkoi daar niet het goede medium voor, en moet ik mij blijven focussen op de niche die ik voor mezelf gecreëerd heb, namelijk de echte jumbo go sanke. Dat is mijn hart en ziel, dat is mijn levenswerk en daar moet ik mee verder gaan.

Nog een laatste poging om de overblijvende koi een zetje te geven, maar dit zal moeten gekoppeld worden aan een serieuze financiële aderlating, iets waar ik het bijzonder moeilijk mee heb.

Vanaf vandaag zal ik dus regelmatig een filmpje tonen van een 5-tal koi die onder de noemer "tateshita challenge" zullen verschijnen en  die ik zal aanbieden vanaf 295 euro.

De 295 euro is uiteraard gebaseerd op de minder goede koi, de betere of de beste zullen uiteraard duurder worden voorgesteld. Hoe gaan we dit doen ?

Je komt naar Interkoi, je selecteert eventueel een aantal showa die je bevallen en wij plakken een prijs op deze koi, waar je je in kan vinden. Het gaat hier over het motto, weggeven is beter dan bijhouden.

Een eerste voorbeeld van een bowl met 5 koi

Als je dit slechte koi noemt, dan zitten we op een verkeerd niveau te praten. Al deze koi zijn meer dan hun geld waard. Vanaf vandaag lanceer ik dan ook een meeneemprijs om de vijvers een lagere bezetting te geven van 295 euro. Een unieke kans voor velen die een waardevolle koi die normaal het dubbele minimaal waard is in bezit te krijgen.

Tateshita ChallengeMAAR WAT IS ER EXTRA  AAN DEZE ACTIE ?

Bij iedere aankoop van één van deze koi, mag je een nummer aanduiden tussen 1 en 65. Op het einde van het jaar zal er een winnaar getrokken worden uit deze 65 nummers, waarvan de naam gekoppeld is aan een persoon.

Het winnende nummer of de persoon die aan het nummer is gekoppeld wint deze fantastische azukaru van Ueno die een waarde heeft van 3250 euro. Met andere woorden zal ik voor iedere aankoop 50 euro apart zetten en na 65 kopers is ik dus ook de waarde van de koi vertegenwoordigd.

Indien er overblijvende nummers zijn, worden deze ingevuld door Interkoi en zal ik dus ook kans maken om de koi te winnen, wat niet meer dan logisch is, want tenslotte investeer ik in de mogelijkheid. Dus hoe meer nummers er verdwijnen, hoe minder kans ik  maak, en dat wil je me toch niet gunnen zeker ?

Het trekken zal openlijk en eerlijk gebeuren, vermoedelijk door één van mijn kleinkinderen en in het bijzijn van een groot aantal klanten ! De tateshita challenge is geldig tot de trekking zal plaatsvinden en handelt enkel over de vijvers 1 en 2, welbekend in Interkoi kringen. Op dit moment zijn de eerste 3 cijfers ingenomen !

DE GROTE INVASIE MORGEN

Morgen wordt het trouwens een zware dag. Een delegatie uit Frankrijk komen 10 koi ophalen en zojuist kreeg ik bericht dat de Italianen ook onderweg zijn. Ik kreeg deze foto aan van hun, zij komen een 5-tal koi ophalen.

Italiaanse invasie

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

interkoi

Benvenuti Riccardo, Giuseppe e Roberto ...


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74