Zelden zulke prachtige tosai

Zelden zulke prachtige tosai

Met een dikke smile op mijn gezicht ga ik iedere dag even een kijkje nemen hoe het met de nieuw aangekomenen is. Het is een lust en een leven om ze te zien rondzwemmen.

Na de eerste dag waren ze nog wat down, maar nu spelen ze volop in de vijver en je kan zien dat ze het naar hun zin hebben. Ze krijgen ondertussen een beetje voer iedere dag en dat weten ze naar waarde te schatten.

Ik kan je verzekeren dat de collectie kohaku alle verbeelding tart. Kijk zelf maar ! Ja, dit zijn inderdaad tosai, maar van een extreem hoog kwaliteits gehalte wat ik zelden gezien heb. 

Ik herinner me nog heel goed de collectie van vorig jaar in juni, toen met de showa en de kohaku die revolutionair te noemen waren, maar deze zijn minstens zo goed. Het is echt een lust om ze te zien rondzwemmen.

En wat te zeggen van de 5 showa en 6 shiro utsuri die ik in vijver 8  heb rondzwemmen. Kijk zelf maar ! De showa zijn van bijzonder hoge kwaliteit en de shiro voldoen beter dan verwacht.

Ik was er een beetje voorzichtig mee toen de shiro utsuri werden aangeboden. Normaal koop ik dit niet zo makkelijk, maar de prijs deed me overtuigen. Ik kon ze menselijk aanbieden, maar was wat huiverig over de kwaliteit. 

Ik kan nu bevestigen dat ik me schromelijk vergist heb. Het zijn niet de afgewerkte shiro, integendeel, het zijn vrouwelijk shiro met nog een massa mogelijkheden. De toekomst zit in hun genen afgetekend te wachten op ontwikkeling. 

Mag ik ook vragen aan de mensen die één van deze tosai in optie hebben genomen om even te komen kijken en hun aankoop kunnen bevestigen, ik ben niet 100, maar 110% zeker dat ze gegarandeerd hun keuze zullen bevestigen, het zijn stuk voor stuk kleppers van formaat.

Ik herinner me nog de vele tosai die ik vroeger aankocht, ik praat nu over een 15 tal jaar geleden. Het was toen al een kunst om jumbo tosai van 28 cm gemiddeld aan te kopen. Maar als je het vergelijkt met de tosai van nu ? Er zijn gewoon geen woorden voor.

Bovendien was de bowl met de 8 kohaku één van de duurste bowls die op de veiling werden aangekocht en moest ik tot op het laatste op mijn tong bijten om niet te stoppen met bieden. Ik kreeg zelfs complementen van ying ying met de aankoop, en dat is toch niet de eerste de beste.

Voor diegenen die Ying Ying  niet kennen, dat is de onderhandelende koper van de befaamde S-Legend die verkocht werd voor een fenomenaal bedrag, en die uiteindelijk de strijd tegen Ryuki Narita won tijdens de veiling van deze kohaku.

Wie dit nog niet gezien heeft, alhoewel ik dit betwijfel, dan zal ik nog eens het filmpje tonen van dit fenomeen. Ik was erbij en keek ernaar....maar dat was alles, want ik werd te plat bevonden om mee te doen.

Voor Jörgen heb ik gisteren nog een filmpje gemaakt van een tosai van Momotaro. Eén van de vele kleintjes die er nog rondzwemmen. Klein en fijn, maar wel zuiver en aantrekkelijk.

Er zijn er nog een aantal die niet verkocht zijn, dus twijfel niet als je nog eens langs wil komen. Ik beloof je dat er heel wat te zien is. Vergeet ook niet de fantastische mogelijkheid tot deelname aan de loterij 2021 !

Dit is trouwens de 2de bowl met 5 koi die deel uitmaken van de loterij.

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Peter De Clercq

Heel mooi de tosai. Maar die andere die je gekocht hebt Luc zijn ook zeer goed! Ik kan het beamen. Gewoon prachtig. En deze zijn waarschijnlijk zoals je zegt van een nog andere kwaliteit. Ik moet zeggen dat ik het verschil niet echt heel goed zie. Hopelijk lach je hier nie mee, maar geen nood. Ik ben er content mee!!!! Jullie hebben de kennis om goede koi te selecteren!!! 👍👍 De koi geven me deze lastige dagen veel rust!!!


Kristof_d

Mooie beelden alweer!


mitch

top


mitch

dat filmpje van die kleintjes niet echt klein ha ha 

interkoi

Hahahaha, gezien en even rechtgezet...


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74