De prijs van het jaar 2021

De prijs van het jaar 2021

Ik heb deze prachtshowa van Ueno, dochter van de vermaarde Grand Champion als prijsbeest uitgekozen voor het jaar 2021. Dit heeft 2 doeleinden.

Het eerste doel is om de animo wat op te krikken, want dat laat de laatste tijd wat te wensen over. Dit heeft niets te maken met de verkoop, want die gaat gelukkig nog altijd de hoogte in, daar kan ik niet over klagen,

Het tweede doel is om de vijvers wat te ontlasten met een aantal koi die hun eigenaars niet hebben kunnen vinden. Helaas, een jaarlijks terugkomend probleem waar ik nog altijd geen kant en klare oplossing voor heb gevonden.

Daarom probeer ik het op een andere manier en wel door deze prachtige dochter van de Grand Champion van Ueno te verloten via een bepaald systeem dat hopelijk een groot aantal mensen kan bekoren. 

Ik kocht haar onlangs aan, en ik was eerlijk gezegd heel blij dat ik beide Ueno showa kon aankopen. Ik dien erbij te vermelden dat deze showa zich niet in Arendonk bevind, maar dat deze nog een jaar azukari blijft in Japan. Met andere woorden, je loot geen tosai van 41 cm, maar vermoedelijk een nisai van 55-60 cm einde jaar.

Zelf kan ik ontzettend genieten van showa van Ueno. Ze zijn een eigen ontwerp waardig, en over het algemeen zijn het lange termijn ontwerp koi. Ze hebben tijd nodig om te tonen wat ze kunnen, en qua grootte moeten ze de laatste jaren zeker niet onderdoen voor hun concullega kwekers.

WAT HOUDT DE LOTERIJ IN ?

Het gaat over de koi in de vijvers 1 en 2 welbekend in Arendonk. Het zijn de eerste vijvers die je ziet als je bij Intekoi aankomt. Enkel deze koi strijden mee voor de wedstrijd. Er zwemmen altijd nog koi tussen die verkocht zijn, dus daar moet je wat rekening mee houden.

Bij iedere aankoop van een koi uit deze vijvers, ga ik 50 euro apart op een rekening zetten totdat de waarde van de koi welke 3250 euro bedraagt is bereikt. Dit zouden dus 65 koi zijn, wat misschien wat hoog gegrepen is, maar niet gewaagd is altijd verloren.

kaderIk zal 65 vakjes toveren in een excelfile, en voor iedere aankoop zal een vakje gevuld worden met een nummer dat gekoppeld wordt aan de naam van de koper. De koper mag zelf zijn nummer kiezen bij de aankoop van de koi. In oktober, als de koi naar Arendonk komt, zal ik iemand openlijk aanduiden om op een bepaalde manier een nummer te trekken.De vakjes die bezet worden zullen zwart gemaakt worden, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. 

Ik heb dat ooit al eens met vogelpik gedaan, enkele jaren geleden, maar nu wil ik iets nieuws uitzoeken. Geef me daar de tijd voor. De trekkende hand zal iemand zijn die de boel niet kan belazeren, dus zal het vermoedelijk één van mijn kleinkinderen zijn. Geef me de tijd om het even uit te zoeken, er is nog tijd genoeg voor.

Samengevat: Je koopt een koi uit vijver 1 of 2. Tegelijkertijd geef je een nummer door van 1 tot 65, uiteraard een nummer dat nog niet bezet is. Het bord met de nummers zal in Arendonk worden uitgehangen. Elke nummer vertegenwoordigt een waarde van 50 euro. Dit bedrag wordt op een aparte rekening geplaatst. Op een bepaalde dag in oktober zal ik door één van mijn kleinkinderen een nummer laten trekken die de uiteindelijke winnaar van deze showa zal worden.

 

BOVENDIEN SPECIALE PRIJZEN VAN DE KOI IN VIJVER 1 EN 2

Om de gemoederen te spijzen, zal ik nog extra speciale prijzen hanteren voor alle koi die zich nog in deze vijvers bevinden. Deze prijzen beginnen bij 300 euro voor een koi en gaan omhoog tot maximum 1000 euro, en geloof me, er zitten koi tussen die veel meer waard zijn dan 1000 euro.

De prijs zal bepaald worden in overleg en met een soepele beoordeling van ons. Met andere woorden zullen we een prijs hanteren die zo menselijk mogelijk is, en voor iedere koper aanvaardbaar.

 

Meer afbeeldingen

De prijs van het jaar 2021: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

Martien van Nunen

555

interkoi

555


Frank

555


Ben Brons

555

interkoi

555


Jack

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml