De vijver van Willy en Rita

De vijver van Willy en Rita

Het was weeral een hele tijd geleden dat we op bezoek waren bij Willy en Rita. Zoals altijd werden we met de beste zorgen ontvangen in een onberipelijk kader, één van de mooiste in de koiwereld.

Alles is perfect op elkaar afgestemd en met gevoel voor finesse verzorgd, wat in het geheel van deze prachtige Japanse tuin vertegenwoordigd is. Alles werd door Willy zelf ontworpen en bedisseld, waarvoor respect.

Niet alleen de tuin is perfect in orde, ook de koi doen hun duit in het zakje. Ik was vooral benieuwd naar een oudgediende die ik de naam Virgin gaf. Het is weeral bijna een eeuw geleden en de kohaku heeft nooit zijn verdiende beloning gekregen, god weet waarom.

In ieder geval is Virgin ondertussen 12 jaar, ziet er nog picobello uit, en is ondertussen 99 cm. Of het einddoel 100 cm nog in zicht is, is een open vraag, en trouwens totaal niet belangrijk. Ik herinner me het moment van aankoop nog 100%. Het was een zware aderlating toen, maar als je deze prestatie bekijkt, iedere euro waard.

Ik kan geen filmpje meer vinden toen ik ze aankocht in het voorjaar van 2010, maar een filmpje in oktober 2010 heb ik nog wel gevonden. Ze zal altijd in mijn geheugen gegrift blijven en het is het zoveelste bewijs dat Takigawa San geweldige koi kan toveren.

Ik kreeg zonet nog een link door waar je meer info kan vinden over Takigawa San en de historie van Virgin, altijd interessant om terug te vinden.

We kregen ook toestemming om enkele andere koi te bekijken die via ons werden ingekocht, en daar is het toch dikwijls om te doen. Wat ons vooral plezier deed was de evolutie van de mannelijke koi van Momotaro.

Het blijft een moeilijk gegeven mannelijke koi, maar de paplepel heeft zoals altijd zijn werk goed gedaan. Er is moeilijk tegen te vechten, maar als je de mannelijke koi van Momotaro tegenwoordig ziet, dan kan je niet ontkennen dat hier een toekomst in zit verborgen. Ik ben in ieder geval overtuigd, tenminste als dit gekoppeld wordt aan de juiste aankoop.

Ik val gewoon met de deur in huis en de eerste koi die ik wil laten zien is de mannelijke yondan kohaku van Momotaro die in zijn 9de levensjaar zit. Een prachtbeest om te bekijken, en zeg nu zelf...als ik deze aanbied als vrouwelijke koi, zou je dan argumenteren dat het geen vrouw zou zijn ?

Kijk zelf naar deze 86 cm uitvoering van een mannelijke yondan kohaku van Momotaro !

Een tweede voorbeeld is de mannelijke tancho sanke van Momotaro, nu 80 cm en 7 jaar. Deze kocht ik aan in 2015 als nisai, hij was toen 55 cm. Een normale maat toendertijd als nisai. Tegenwoordig gaan ze al over de 60, maar toen was 55 een normale grote maat. Ik kan me deze aankoop niet 100% herinneren, maar om hem nu terug te zien tovert een glimlach op mijn gelaat, en dat  is niet eenvoudig.

Eén van mijn favoriete soorten kwam ook aan bod, de mannelijke ginrin tancho kohaku van Momotaro. Deze kochten wij aan in 2017, is ondertussen in zijn 5de levensjaar en 85 cm, wat verwacht je nog meer van de ontwikkeling van een koi. Hier zit alles verpakt in een succesverhaal. 

Op dit moment investeer ik bewust in mannen met toekomst. Ze zijn niet allemaal geschikt voor het grote werk, maar als wij onze know how toepassen en de klant weet wat goed vijveren is, dan kunnen we een optimaal resutltaat voorleggen. Niet op een jaar, want velen hebben het geduld niet, maar gespreid over een 5-tal jaren ! 

Bovendien hebben de mannelijke koi minder problemen. Ze zien er dikwijls sierlijker uit en moeten de last van de eieren niet meedragen. De strijd man - vrouw zal in de toekomst alleen nog groter worden. Daarom zal ik me blijven focussen op de mannen van Momotaro !

Een koi die ik zelf  niet aankocht, maar die ik via Jeroen van Keulen aankocht, was deze beni kikokuryu. Koi die ik enkel aankoop als de kwaliteit ermee overéénstemt en die in het systeem van Interkoi passen. Dit was er zo eentje ! Nu 84 cm en in haar 7de levensjaar, een schot in de roos. 

De moeite om te zien,  is deze karayama van Takigawa.  Karayama is een neologisme door mij samengesteld van "kara" van karashigoi en "yama" van Yamabuki. Het is dus een samentrekking van deze 2 woorden en geen bestaande soort op zich.

Ik moet er geen woorden aan vuilmaken, het beest verkoopt zichzelf wel. Ook deze is pas in haar 5de levensjaar. Ik kon nog meerdere koi bowlen, maar we hebben er een punt achter gezet. Er zwommen nog enkele prachtige showa rond, maar genoeg is genoeg. We laten nog wat over voor een volgende keer. Wie de tuin echter van Willy en Rita eens willen bewonderen dan kan dit ook natuurlijk

Bewonder  hier het meesterwerk van Willy en Rita

Naast de prachtige koi en smaakvolle tuin die we met veel plezier hebben bewonderd hebben, werden we bovendien nog getrakteerd op een heerlijke lunch. Het werd al bij al een gezellige dag, waar we lang van genoten hebben ! 

AANPASSINGEN WEBSITE

De meeste onder jullie zullen misschien al gezien hebben dat er subtiele veranderingen aan de website zijn aangebracht. Persoonlijk vond ik het aanbod van de koi een beetje verwarrend en overbodig druk. 

We zijn dan ook bezig om wat aanpassingen te doen op eigen initiatief. Alle koi van Interkoi Arendonk staan nu op hun plaats onder "koi aanbod." De dealers die koi via Interkoi aankopen en deze ook via mijn website willen aanbieden kunnen dit voortaan  onder de knop "Koi verdelers"

Zo heeft alles zijn terechte plaats en zou het veel overzichtelijker moeten zijn. Bovendien ga ik alle koi die verkocht zijn voortaan naar achter brengen en blijven de niet verkochte koi altijd vooraan staan, zo ook bij de Interkoi verdelers.

Van het moment dat een koi verkocht en ook door de klant opgehaald is, verdwijnt deze in het archief, zodat je altijd de koi kan terugvinden. We zijn er volop mee bezig en zullen nog kleine aanpassingen maken, maar dat zal door de tijd wel duidelijker worden.

 

Meer afbeeldingen

De vijver van Willy en Rita: afbeelding 1
De vijver van Willy en Rita: afbeelding 2
De vijver van Willy en Rita: afbeelding 3
De vijver van Willy en Rita: afbeelding 4
De vijver van Willy en Rita: afbeelding 5
De vijver van Willy en Rita: afbeelding 6
De vijver van Willy en Rita: afbeelding 7
De vijver van Willy en Rita: afbeelding 8
De vijver van Willy en Rita: afbeelding 9
De vijver van Willy en Rita: afbeelding 10
De vijver van Willy en Rita: afbeelding 11
De vijver van Willy en Rita: afbeelding 12
De vijver van Willy en Rita: afbeelding 13
De vijver van Willy en Rita: afbeelding 14
De vijver van Willy en Rita: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

22 reacties

The Untouchable

555


willy

555

KONDHO

555


KONDHO

555


Nico Tee

555


Wiechert

555


Paul

555


Frank

555


willy

555


David

555


Dick

555


Johan d

555


Wim DW

555


willy

555


Wim van Kesteren

555


Kristof_d

555


Roy

555


Matthijs

555


Johan

555


interkoi

555


Wim DW

555


Huub

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml