De vijver is eindelijk groen

De vijver is eindelijk groen

Neen, veel volk was er niet, maar de verkopen waren voorbereid en werden afgerond. Met andere woorden, het succes van de zondag is met rasse schreden overstegen met dank aan de kopers.

De fantastische sanke en de sandan kohaku, beiden van Sakai FF vonden eindelijk hun weg naar een eigen thuis. Ik zal de koi in kwestie nog even te voorschijn toveren. Het zijn geen afgewerkte exemplaren, maar beide koi hebben nog een hele weg te gaan. By the way....de uitlating "een habbekrats" was een uitlating om reactie teweeg te brengen, en dat was gelukt...maar niet omgezet in daden....

Een uitdaging die de moeite waard is, en hopelijk zien we ze binnen een jaar of 4 nog eens terug als ze op hun hoogtepunt zijn. Ik schat dat ze beiden tegen de 85 of zo zullen zijn, en als de natuur ons meezit met een body om van te kwijlen. Maar laat ons niet vooroplopen op de zaken.

DE VIJVER IS EINDELIJK GROEN

Ik weet nooit of de namen van klanten mogen genoemd worden, daarom noem ik het tegenwoordig maar de vijver van een klant. Ik krijg tegenwoordig geweldig mooie filmpjes aan van klanten met hun vijver, en zet deze eigenlijk niet genoeg in het nieuws.

Gisteren was het de beurt aan een klant die me zei....eindelijk gelukt, kreeg hem nooit groen. Bijgevoegd een filmpje van zijn vergroende vijver. Dit is eigenlijk de algenrijke vijver die je moet proberen te behouden, niet helderder, niet groener. Je moet nog goed de koi zien zwemmen en de resultaten zul je later kunnen zien als je de blinkende lijven uit het water haalt.

Van mij moeten de mensen niet luisteren naar wat wij brubbelen, want we brubbelen zoveel...iedereen is vrij om te kiezen hoe en wat hij doet, wij verwoorden alleen maar hoe wij alles ervaren. Ik weet dat er sommigen zijn die aanstoot nemen aan onze filosofie en onze uitleg bij koi, maar dat is hun probleem, niet het onze.

Wat ik wel hoorde van de klant was dat er sprake was van een klokdiertje dat gevonden was op de koi. Nu mag je me het niet kwalijk nemen, maar van een klokdierjte had ik nog nooit gehoord. Dan maar goochelen ! Dan krijg je deze uitleg bij Wikipedia:

klokdiertjeKlokdiertjes zijn protozoa (subklasse Peritrichia) die ongeveer 0,1 millimeter lang worden en zowel in zoet als zout water leven. Er zijn verschillende families, waarvan Vorticellidae een van de bekendste is. Dit eencellige diertje is samengesteld uit een klokvormige cel en een lange, samentrekbare steel, die bij dreiging spiraalvormig wordt opgerold. De celmond is omgeven door drie trilhaarringen.

Klokdiertjes leven voornamelijk van andere eencelligen, zoals bacteriën (ze zijn 'bacterivoor'), die ze met behulp van trilhaartjes naar binnen waaieren. Ze leven bij voorkeur in langzaam stromend water. Veel klokdiertjes hebben een steel die samentrekbaar is, maar er zijn ook soorten zonder samentrekbare steel. Als een klokdiertje voedsel verzamelt is de steel uitgerekt, bij verstoring trekt het zich terug.

Klokdiertjes hechten zich meestal aan waterplanten, maar ze hechten zich ook wel aan waterdieren, zoals kikkervisjes, zodat deze met hun zwembewegingen de efficiëntie van de filtratie verhogen. Klokdiertjes richten geen directe schade aan op vissen, maar als ze op wondjes groeien gaan deze irriteren. Bij kreeftachtigen als zoetwatergarnalen veroorzaken ze problemen bij de ademhaling, omdat ze in de kieuwen kunnen woekeren.

De klokdiertjes kunnen zich ook af en toe losmaken van de ondergrond om zich op een andere plaats te vestigen. De vrijzwemmende vorm wordt telotroch genoemd. Bij deling krijgt een van de dochtercellen geen steel en zal zwemmend een geschikte vestigingsplaats zoeken. Daarna ontwikkelt zich een eigen steel....Zo, dat weten we ook weeral, je bent nooit te oud om te leren.

Nu was er gisteren toch wel wat werk aan de winkel, want voor een Franse klant moest ik eventjes een tancho bowlen die nog betaalbaar is. Ik heb nog wel tancho, maar die hebben hun plaats gekregen in het hogere prijsklasse segment. Slechts één tancho is nog in een haalbare prijs, maar is dan ook niet perfect.

Zowel de body als de huidkwaliteit voldoet meer dan voldoende, is zelfs heel goed te noemen, maar de tancho zelf is niet helemaal rond. Een catastrofe voor velen....De kwaliteit echter van de tancho, het rood met name is perfecto. Dus wat doe je ? Ik laat het aan de mensen over die willen kopen, maar ik zou deze zeker niet afschrijven omdat zijn tancho niet helemaal rond is. Ik kan of wil haar trouwens niet bijwerken, want het rood zit vlak tegen de neusgaten. Het filmpje zegt voldoende !

Als laatste vandaag werd een koi mee naar huis genomen waar ik altijd een zwak voor heb gehad, raar maar waar, een doitsu karashigoi. Helaas kan ik er nooit lang van genieten want hoe je het ook draait of keert, ze worden vrij snel verkocht. Denk maar aan de doitsu karashi van polleke, (3de koi in de bowl) denk maar aan de doitsu karashi van de Wim, denk maar aan deze doitsu karashi die maar een uurtje te koop heeft gestaan.

Deze doitsu karashi heeft de bloedlijn van Konichi in de aderen. Zelf vind ik de kleur geweldig intensief gelig, maar kigoi-achtig of yamabuki-achtig dan karashi-achtig, maar wat is in een naam....totaal onbelangrijk. De kleur is geweldig, een lust om naar te kijken, en hiermee besluit ik mijn betoog van de dag....

ShowaOh nee, ik ben nog iets vergeten, maar dat giet ik in de loop van de volgende dagen in een verhaaltje. Ik wil proberen een geweldigi iets te verloten. Normaal is dit niet zo moeilijk, maar ik heb een idee om te proberen mijn bestand te verkleinen.

Onderwerp van aandacht is deze showa van Ueno. Lang geleden dat ik dit nog eens gedaan heb. Het hoe en op welke manier moet ik nog even in een jasje steken, maar daar kom je deze week achter. Het is in ieder geval geen rommel wat ik wil gaan verloten. 

De showa is tosai, 41 cm en blijft wel azukari tot einde dit jaar. Niet van de  minste, maar dat hebben de meesten al lang gezien; Je mag er van uitgaan dat deze showa om en bij de 58 cm zal zijn als hij naar Arendonk komt ergens in oktober. Ik kijk er nu al naar uit, maar vooral....

Oeps nog een belangrijke mededeling.

Sjakie is eigenaar geworden van de speelse mango. Je gaat er plezier aan beleven Sjakie, dat kan ik je wel beloven. Geef maar een seintje als je hem op wil komen halen.

 

Meer afbeeldingen

De vijver is eindelijk groen: afbeelding 1
De vijver is eindelijk groen: afbeelding 2
De vijver is eindelijk groen: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Jack

555


interkoi

555


Wim DW

555


Johan

555


Frank

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml