Een vat vol tegenstellingen

Een vat vol tegenstellingen

Het is lang geleden dat ik nog bezoek heb gehad van toch één van de smaakmakers van Interkoi. Door sommigen geliefd, door anderen verwenst...uiteindelijk kwam hij weer boven water, en werden we getrakteerd op een vinnige zaterdag middag.

Maar zover zijn we nog niet, want ondanks het feit dat we eigenlijk pas om 11.00 uur open zijn, werden onze gelederen al geteisterd rond de klok van 10. De klanten missen de gezelligheid die ze verloren zijn tijdens de corona, ze missen het spontane koi plezier die ze met hun collega's of vrienden kunnen voeren. De familiale traditie van de koikichi moet hersteld worden dit jaar.

Het klopt, wij missen het ook een beetje, ondanks het feit dat we eigenlijk niet echt  moeten klagen. Qua verkoop zitten we nog aan de goede zijde, maar we moeten er bijzonder veel voor doen. We mogen de boel niet laten stilvallen en zorgen dat er continue nieuws op de proppen komt.

Een hele opgave want er altijd voor zorgen dat er nieuwigheden zijn, is niet zo evident, maar we doen ons best. De interesse is snel geluwd, en je moet al met flink nieuws op de proppen komen wil je in het middelpunt van de belangstelling staan.

Maar laten we niet filosoferen, laten we gewoon met het nieuws van de dag op de proppen komen. Een ginrin tancho kohaku is altijd één van mijn favoriete koisoort geweest. Ik kan er nog altijd van genieten.

Deze ginrin tancho kohaku 2002010 heeft een seizoen in de serre gezeten. Bij aankoop was ze 38 cm en dat was in februari vorig jaar. Gisteren nam Jordy ze mee naar huis en werd ze 55 cm gemeten. Qua kwaliteit en qua groei heeft ze het niet onverdienstelijk gedaan, kijk zelf maar. en ik weet wat de toekomst kan brengen. Waarom weet ik dat ? Dat zul je in de loop van de volgende week lezen, want ik heb nog wat in de pen. 

Maar daar bleef het niet bij, want zijn oog was al meerdere malen gevallen op een showa die veel in petto heeft voor de toekomst qua patroontechnische eigenschappen. Doordat de koi al wat langer hier zit, wordt het financiële gedeelte ook aantrekkelijker. Mijn klanten weten dat en het is een gegeven dat koi die te lang zitten, ook prijstechnisch voor hun gevoelig kunnen veranderen in gunstige zin.

Het is soms een noodzakelijk kwaad, maar nood breekt wet, want je kan niet alles houden en dan gun je het liever aan trouwe klanten. De showa waar zijn oog op viel is een vrij onbekende showa die zich nog niet dikwijls in het nieuws heeft gezet, maar Jordy had haar al lang in de smiezen.

Showa SH-V19-10205 werd aangekocht in oktober 2019 op de veiling bij Momotaro, en heeft zich altijd uitgesproken door een verfijnde huidkwaliteit. De jumbo eigenschappen zijn minder geprofileerd, dat moet zich in de toekomst nog bewijzen. 

Het is een showa die zich rustig ontwikkeld ! Ze valt niet op door kracht ontplooiïngen, maar wel door finesse en trage opbouw van haar eigenschappen. Ik zou ze graag in de loop van de volgende jaren nog eens terugzien, en ik weet zeker dat je zult verbaasd zijn. 

De volgende patiënt die zijn weg naar huis gaat vervolledigen is een dochter van Misia, een welbekende oyakoi van Sakai FF. Ze is lotgenoot geweest van de ginrin kohaku in de serre. Op dit ogenblik is haar ontwikkeling qua bouw en kwaliteit meer dan goed, maar er heeft zich wat secundair hi ontwikkeld op het gelaat.

Een kleine kortstondige ingreep kan dit veranderen. Ik wil die taak wel op mij nemen, maar dan moet het met volledige toestemming zijn van de eigenaar. Dit was de sanke bij aankoop.

Was ze bij aankoop 31 cm en dus aan de kleine kant als tosai, gisteren werd ze 60 cm gemeten, en dat is zeker niet onverdienstelijk voor een nisai. Zeker niet minder dan de resultaten in Japan, dus zowel groei als kwaliteit zijn meer dan in orde, en aan het secundair hi wordt aandacht aan besteed. Slotsom: een geslaagde aankoop met een dijk van een sanke voor de toekomst. Michael, laat ze ons nog maar eens zien binnen onafzienbare tijd, we zullen je dankbaar zijn.

Dan gaan we over naar de grote middelen. Het zware geschut wordt ingezet want we moeten plaats maken. We doen het niet zo graag, maar nood breekt wet. Er komt een partij serieuze kadetten aan. 25 mei is de uitgesproken datum en ik zal in de loop van de volgende dagen alle koi die komen nog eens rustig laten zien, en hopen dat ik nog wat kopers kan triggeren.

Vijver 5 wordt volledig onder handen genomen en op temperatuur gebracht om de nieuwe jumbo te ontvangen. Daarom was het noodzakelijk om enkele anderen te verhuizen. Liever niet dan wel, maar soms kan het niet anders, want niet alle koi werden al opgehaald en dat zorgt voor een file !

Het leuke onderdeel ervan is toch wel dat we enkele bowls te zien krijgen die meer dan de moeite waard zijn. Een gedeelte ervan is verkocht, maar er zijn nog een groot aantal koi die niet verkocht zijn. Niet van de minste, want er wordt me telkens gevraagd hoe het komt dat bepaalde koi niet verkocht zijn !

Mijn antwoord is standaard hetzelfde: Als ik dat zou kunnen inschatten en als iedereen dat zou kunnen inschatten, dan was er niets meer aan en zou iedereen koi zonder problemen kunnen verkopen, en als er iets is wat niet aanleunt bij deze waarheid, dan zijn het de koi die niet verkocht worden.

Bovendien kan ik je plechtig verzekeren met het hand op mijn hart, dat niet altijd de beste koi verkocht worden, er zitten soms exemplaren tussen die meer in hun mars hebben, maar  niet in het koi oog springen door een miniscule te verwaarlozen mindere eigenschap. Ik zal het je wel eens laten zien seffens in de filmpjes. Dit zijn in ieder geval nog allemaal toppers die kunnen aangekocht worden.

Ik heb de bowls onderverdeeld per 4 en een beetje gevarieerd per kleur, zodat het mooi is om naar te kijken. 

Voldoende materiaal om van te genieten. En als ze dit jaar niet verkocht worden, dan is het nog altijd de moeite om verder te laten ontwikkelen. Tussendoor nog enkele showa van Izumiya apart gezet die nog moeten opgehaald worden, maar dat zal pas 29 mei zijn.

En als laatste vandaag een kleine selectie van de mini mango op vraag van Niels. Ik wil ze eigenlijk nog niet verkopen, en wil eigenlijk wachten tot ze 30-35 cm zijn, maar de verkoopsdrang is zo sterk, dat ik het niet kan laten. Dat is de aard van het beestje denk ik.

Maar dit is het laatste filmpje; Dit is de mango die Ben heeft gekozen en daarnaast een witteke die Matthijs graag zou gehad hebben. En zo werd deze zaterdag toch weer een gevulde zaterdag met plezierig bezoek. 

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

The Untouchable

555


Roy

555


David

555

interkoi

555

The Untouchable

@interkoi 555


interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml