Familie Mango Fever

Familie Mango Fever

Nooit gedacht dat ik me zo zou amuseren met koitjes van 15 cm. Maar gisteren hebben we ontzettend veel lol gehad, samen met enkele kleinkinderen bij het afvangen van de mango uit onze zwemvijver.

Maar vooraleerst hier een woordje over, toch even de aandacht op de volgende 2 koi die het nest verlieten. Benjamin en Angelique hadden 550 km voor de boeg om een kohaku van Momotaro te komen ophalen. Respect zou ik zeggen....

Bovendien was het een kleintje van de reeks van dit voorjaar. Een maruten prutske dat ondertussen 21 cm is geworden, dus piepklein en amper te meten met mijn gevoelige handen.

Mooi is ie wel, en het opvolgen van de evolutie kan ook plezierig zijn. Maar je kan dat kleine ding toch niet alleen die lange reis laten maken ! Daarom heb ik alles in het werk gesteld om alsnog een showa mee te laten reizen, ditmaal uit de prachtcollectie van de resterende Izumiya. 

Daarna vertrokken ze naar Belkoi, want daar hadden ze ook nog enkele aankopen gedaan, en ik hoop dat ze ondertussen goed en wel zijn thuisgekomen van hun lange reis. 

HET OVERZETTEN VAN DE MANGO

Het mini mango teamIk had hulp nodig om de mango over te zetten, dat kon ik niet alleen, want dat kleine spul is onmogelijk met een schepnet te vangen, laat staan de moeite die we moeten doen om ze met een sleepnet te vangen.

Daarom mijn oproep aan de kleinkinderen om me te komen helpen. En ja hoor, Rio en Sofia boden zich aan om te helpen en ze hebben de lust van hun leven meegemaakt met het vangen van de mini mango.

Ik heb er een filmpje aan gekoppeld, en ze een beetje ingedeeld qua kleur vooraleer ik ze in de nieuwe quarantaine vijver zou plaatsen. Rio zou Rio niet zijn als hij het voortouw niet nam, en gritste regelmatig het netje uit mijn hand, want hij wou de selectie maken. 

Zelfs mijn Sofia vond het geweldig om met de handjes de mini mango proberen te pakken te krijgen. Wat me wel bij gebleven is, en daar was ik ontzettend blij mee, is dat er geen enkele mini mango was overleden. Ze hadden de naweëen van het transport goed doorstaan en dat is niet altijd evident voor dat spul.

GENIET VAN HET FILMPJE

Ze zwemmen nu rustig rond in hun vernieuwde omgeving en mijn bedoeling is om ze in eerste instantie verder op te laten groeien naar 30-35 cm om ze dan in de verkoop te doen. Of je het nu gelooft of niet, toch zijn er veel vragen van mensen die nu al een mini mango willen aankopen.

Dat zal ik niet weigeren, maar ik vind  dat de prijs die ik in mijn hoofd heb, de waarde van de mango niet vertegenwoordigt, daarom dat ik wat langer wil wachten totdat ze groter zijn. Wat opvalt is ook het verschil in grootte. Er zitten er tussen die al 20 cm zijn, er zijn er die nog maar een 12-tal centimeter zijn. Ik heb ze zowat gerangschikt in kleur, zodat men de verschillen goed kunnen zien.

In het filmpje zie je alle kleuren, maar ik heb ze ook nog even apart gezet om ook zelf een indruk te krijgen van de verschillend kleursequenties.

We hebben de donkere mini mango

We hebben de oranje/rode mini mango

We hebben de grijzere en witte mini mango

Dan heb ik voor de speelsheid nog een mini mango apart gefilmd, omdat ik deze even wil aanprijzen per opbod. Het is een echt specialleke met een kleurintentie die ik bijzonder speciaal vind op een witte achtergrond. Het is geen rood, het is geen bruin, het is een uiterst speciale kleur.

Ik bied het beestje aan per opbod vanaf 100 euro. Het bieden kan enkel via de reacties, want ik ga dit niet continue opvolgen. Wie het laatste reageert, de tijd zal het bepalen die je kan zien bij de reacties, wordt de eigenaar. Ik heb zelf de tijd niet in de hand, en kan dit niet manipuleren, maar wie als laatste het bod weergeeft, waarbij de tijd bepaald wie de winnaar is op zondagavond 20.00 uur is de rechtmatige winnaar.

BEKIJK HIER HET FILMPJE VAN DE SPECIALE MINI MANGO

Als laatste wil ik er nog aan toevoegen dat ik de foto's en filmpjes heb ontvangen van de 6 shiro utsuri van Omosako heb aangekregen en dat ik deze zo dadelijk zal persenteren onder de knop nieuw koi aanwinsten.

Er zijn wat beschadigde vinnetjes bij heb ik gezien, maar normaal zal dit dichtgroeien. Het zijn allen vrouwelijke shiro utsuri. De info vind je onder de pancarte. Shiro zijn toverballen natuurlijk en het is moeilijk om een juist patroon in de toekomst te schetsen. 

Helaas kloppen de filmpjes niet helemaal met de foto's, hier moet ik nog even achter, en ik hoop dat ze de communicatie begrijpen, maar indien niet, dan zal ik in de week  na aankomst zelf filmpjes maken.

Het is niet eenvoudig om goede omosako shiro aan te kopen, en deze hangen tussen het vallen en opstaan, maar prijstechnisch wel haalbaar voor de meesten. Ik gun ze even de tijd om te acclimatiseren, want wat ik zie op de filmpjes is dat ze niet veel eten hebben gekregen.

Ik beloof je dat je binnen niet al te korte tijd, enkele geweldige shiro utsuri zult zien die er helemaal anders gaan uitzien. 

 

Meer afbeeldingen

Familie Mango Fever: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

Sjakie

555


Patrick

555

interkoi

555


Wim DW

555


Kristof_d

555


Johan

555


Huub

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml