Het werd een hele happening

Het werd een hele happening

Prachtig weer, mooie vissen, prachtige mensen, een gouden combinatie om er een uitstekende dag van te maken, wat wil je nog meer !

Zo wordt alle ellende van de voorbije maanden toch min of meer vergeten. Het was wel een bijzonder zware dag, niet van de poes en we moesten alle hens aan dek halen.

Om iets na zevenen arriveerden Sebastien en David reeds om hun koi op te halen. 10 in totaal voor een aantal Franse klanten. Op deze manier konden meerdere klanten onderweg hun koi ophalen. 

Bekijk hier de samengestelde video van de Franse delegatie.

Het is een hele puzzel vandaag om alle filmpjes een plaats te geven, maar met zoveel informatie moet ik toch eventjes rommelen om het overzichtelijk te houden. Zo kreeg ik ook filmpjes aan van de klanten, éénmaal hun koi aangekomen.

Ziehier het filmpje van Alexis na aankomst

Ziehier het filmpje van Ludovic na aankomst

En toen kwam Jörgen en mijn speciale vriend Jan. Jan kan me niet missen, het is een bezige bij, en ondanks het verbod van zijn zonen, nam hij zijn auto en kwam zelf maar aangereden.

Toen Jörgen zijn kohaku wou bekijken, nam Jan de gelegenheid te baat om ook eventjes de overblijvende goshiki in de bowl te zetten, want hij is een beetje verzot op goshiki. 

En zo gebeurt het dat ik geen goshiki meer te koop heb, want ze zijn allemaal verkocht. Er blijven nog wel bijzonder mooie sanke over, en als we dan toch aan het bowlen zijn kunnen we evengoed de overblijvende sanke nog even bowlen.

Ik zou de mensen aanraden als ze van kleine tosai houden om toch eens te komen kijken, want kwalitatief staan ze wel hoog  in het vaandel. Bovendien groeien ze als kool en ik zou het zonde vinden moesten ze geen eigenaar vinden.

De laatste mango zijn nu aan de beurt. Hoe je het ook draait of keert, de mango zijn bijzonder populair. Benny was al lang verzot op mango, maar hoe langer je wacht, hoe duurder ze worden. Dan maar 2 stuks in plaats van 1 gekocht met als toemaatje nog een mangootje uit de 280 reeks, die flink uitgedund wordt.

Ze zijn bovendien vergeten om 2 nummers te kiezen uit de loterij, want door de aankoop van 2 koi uit vijver 2 hebben ze het recht op 2 nummers tussen 1 en 65, en het is niet de eerste keer dat ze geluk gehad hebben. Dus....geef even de nummers door die  jullie wensen zodat ik ze aan kan stippen.

Dan is het tijd voor de Italiaanse delegatie

Uiteraard hebben we hier wat  meer tijd voor uitgenomen, want Riccardo, Roberto en Guiseppe hebben zomaar eventjes 1500 km gereden om hun koi te komen ophalen.

Je bent natuurlijk altijd benieuwd wat voor vlees je in de kuip hebt, en ik moet zeggen dat het toffe mensen bleken te zijn die zich bijzonder goed geamuseerd hebben gisteren. 

Ik heb geprobeerd ze met alle regards te ontvangen, een mooie lunch aangeboden, wat mjn plicht als gastheer is, en om 5 uur vertrokken ze terug naar huis met hun auto die volledig volgeladen was met koi. Ondertussen zullen ze ongeveer wel thuis zijn, maar ze beloofden om zeker terug te komen.

Ik kon ze echter niet naar huis laten gaan zonder deze showa te laten zien waar iedereen verzot op is, een geweldenaar van 65 cm. Geliefd en begeerd door veel mensen, vooral door de Italianen, maar ook door veel andere klanten. Ik ben benieuwd wie de eigenaar zal worden. Ze oogt in ieder geval bijzonder goed. 

Ik ga verder de filmpjes één voor één af, want de volgorde kan ik niet echt meer bepalen. Het is tijd om een showa te laten zien uit de  nieuwe reeks. Ans en Frans twijfelden niet lang en gaan proberen om deze klaar te stomen voor de toekomst, samen met een geweldige kohaku die al zo dikwijls gefilmd is dat het eigenlijk een beetje flauw wordt om deze nog eens te laten zien.

Speciaal voor Tobias en Bjorn even deze 2 showa bij in de bowl gezet om ze te meten en even aan hun te laten zien. Als zij er niet tevreden mee zijn, dan ik zeker en vast wel. Zelden tosai showa gezien van deze kwaliteit, of ik moet al een jaartje teruggaan. Wat een klassebakken. Wel duur, maar iedere euro waard.

En toen kwam Martin op de proppen...jawel hoor, hij leeft nog altijd. Hij moest nog een keuze maken uit de tosai kohaku van Momotaro en dat zou hij nu nog even doen. Kiest ie er toch wel niet de beste uit zeker ! Tja, zijn kennis is er niet minder door geworden, hij weet ze wel uit te kiezen !

In totaal werden er een 25 koi meegenomen, waarvan deze white karashi  één van de laatste is vandaag. Tenslotte nog een kort filmpje met Martin in de hoofdrol en ik denk dat ik zo alles gehad heb.

Martin, je moet gewoon iedere zaterdag naar Arendonk komen. Goed voor je gezondheid want je komt steunend en kreunend aan, maar je gaat altijd opgewekt en gezond terug naar huis...ja hoor het valt op. 

Ik heb ondertussen gehoord dat alle shows wegvallen dit jaar, dus het gaat weer een jaar worden zonder show ! Spijtig want ik had een prachtige selectie kunnen tonen. Misschien via een online koi show dan maar en anders wachten tot volgend jaar !

 

Meer afbeeldingen

Het werd een hele happening: afbeelding 1
Het werd een hele happening: afbeelding 2
Het werd een hele happening: afbeelding 3
Het werd een hele happening: afbeelding 4
Het werd een hele happening: afbeelding 5
Het werd een hele happening: afbeelding 6
Het werd een hele happening: afbeelding 7
Het werd een hele happening: afbeelding 8
Het werd een hele happening: afbeelding 9
Het werd een hele happening: afbeelding 10
Het werd een hele happening: afbeelding 11
Het werd een hele happening: afbeelding 12
Het werd een hele happening: afbeelding 13
Het werd een hele happening: afbeelding 14
Het werd een hele happening: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

12 reacties

Peter De Clercq

555


rik

555


rik

555

interkoi

555


The Untouchable

555


Ben Brons

555


interkoi

555


rik

555


rik

555

interkoi

555

The Untouchable

@interkoi 555


interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml