Inpakken en meenemen die handel !

Inpakken en meenemen die handel !

Hier zit ik dan weer. Het is nu 6 uur s'morgens, ik heb juist mijn ontbijt genomen, iets wat ik s'morgens altijd als eerste doe, dat kan ik niet missen, en nu begin ik aan mijn 5000ste nieuwsitem, opgebouwd tijdens de laatste 16 jaar.

Het wordt een heel oeuvre, misschien wel een trilogie, en als ik soms stukken opnieuw lees, dan moet ik toch wel eens lachen. Maar ja, ik denk dat ik toch wel de eerste ben die ooit een website zoals deze in elkaar heb gestoken om koi zo te presenteren, en iedere dag wat nieuws neer te pennen.

Er wordt ook regelmatig de insinuatie gemaakt van wat gaan we toch doen als ik éénmaal stop met de verkoop van koi, wat als gevolg heeft dat ik ook stop met de website. Tja, daar kan ik geen antwoord op geven, maar er zullen wel opvolgers zijn vermoed ik. Voorlopig zie ik het toch nog wel enkele vruchtbare jaren voor mij, want ik ben nog niet versleten....

Het is ook niet zo eenvoudig om iedere dag een nieuwsitem te schrijven, en af en toe moet ik toch serieus improviseren om toch iets fatsoenlijk neer te pennen. Soms wil ik een dag overslaan, maar dan wint de drang om te schrijven  het van de wens om die dag eens niets te schrijven. 

Ik begrijp ook dat veel mensen mijn gezever af en toe moe zijn, maar het feit dat het nieuwsitem, ondanks de impact van sociale media toch nog door 600 tot 1000 mensen iedere dag gelezen wordt, is in mijn ogen toch enorm. Maar laten we nu niet zeveren en overgaan tot de orde van de dag !

Het was de beurt aan Glenn uit Alkmaar die een soragoi wou aankopen. Het enige wat ik kan aanbieden waren de soragoi uit de mangoreeks, die benaderden het sterkst de benaming soragoi. Afstamming is natuurlijk hierin het belangrijkst en in de plaats van 1 soragoi nam hij er 3 mee naar huis, inclusief een oranje mango, die het meest op de mama lijken, namelijk met de geschelpte oranjekleurige schubjes. Ze zien er goed uit, de mango en ze krijgen al flinke bodies.

Ik ben toch blij dat ik ze aangekocht heb, het is een lust om ze in de quarantainebak even te netten en ze te laten zien. Zelfs de 2 fanatieke koikichi die erbij kwamen vonden het een lust om ze mee te netten, te bekijken en er proberen de speciallekes uit te zoeken.

Ik wou ze eigenlijk nog niet echt verkopen, maar er wordt constant achter gevraagd. Mijn nieuwsitem van morgen zal dan ook over deze mango gaan, want ik heb toch een idee in mijn hoofd om een leuke zaterdag te organiseren, maar daar moet ik nog even over nadenken in welke formule ik dit wil gieten.

Ze zijn zo populair dat één van de omstaanders er zelf ook nog 9 uitkoos om op te laten groeien. Hij koos vooral oshiba-achtige exemplaren, maar kon het specialleke, de wit gele mango niet laten zitten. Ik weet dat R. niet van de minste is, en ik weet ook dat ze succesvol te voorschijn zullen komen binnen enkele maanden, let maar op ! 

De sanke in de bowl werd al eerder aangekocht. Die is van een ander, lees duurder niveau. Bijzonder interessante tosai die we vermoedelijk ook nog terug zullen zien. De kwaliteit en de bouw getuigen van een geweldige toekomst, hou ze in de gaten !

Daarna is het tijd voor het grotere werk. Groter in die zin, dat het over duurder gaat, iets wat jullie niet graag horen, maar geloof me nu, het is niet mijn schuld ! Ik kan niet anders dan koi presenteren die prijstechisch heel veel geld kosten, maar nogmaals en ik blijf het tot in den treure herhalen...niet duur zijn !

Bekijk deze bowl met kohaku eens goed. Kan je je iets mooier voorstellen dan deze prachtige combinatie van wit en rood op een ondergrond van blauw ! Kohaku van Momotaro met een patroon om van te snoepen, een kwaliteit waar je niet genoeg van krijgt. Het shiroji of het beni, kan je er iets aan afkeuren ? Indien ja, dan ben je vermoedelijk de grootste muggezifter die er rondloopt. 

Ik moest even 2 koi voor klanten die een optie hadden genomen nog even apart bowlen. De vraag wordt dikwijls aan mij gesteld welke de betere koi is, en ik begrijp dat, maar het blijft een persoonlijke keuze, ik kan eigenlijk niet voor een ander kiezen, als de kwaliteit zo goed als identiek is. 

Van wit rood naar wit zwart is maar een kleine stap. Een zwaargewicht dat ik moet laten gaan is de shiro van Omosako die een enorme metamorfose heeft ondergaan. (zie ook bijgevoegde foto van de oyagoi Pandora) Je kan in geen woorden uitleggen wat de toekomst wordt, maar het doet je bloed in ieder geval sneller stromen. Ik heb nog nooit een shiro gehad, vertelde N. mij, dus het wordt  een nieuwe uitdaging, wat bijzonder interessant is om op te volgen. Bouwtechnisch is het in ieder geval een shiro die ballen heeft. Dat kan je niet van alle shiro zeggen !

Het vervolg is dat R. ook de nieuw aangekomen shiro wou bekijken, want die zagen er ook bijzonder goed uit. Toverballen kunnen het zijn, en dat maakt ze een hebbeding. Maar als de huidkwaliteit van deze kwaliteit is, en met een patroon dat op dit ogenblik alle fantasie openlaat, dan is het een shiro utsuri die zeker interessant ik om verder te ontwikkelen. 

De keuze werd niet snel gemaakt, maar uiteindelijk viel het verdict op nummerke 2105005. Dat was tevens ook het einde van de aangename voormiddag onder een stralende zon. De remmen zijn los...er kan weer voorzichtig gereisd worden, dus hou je niet in, en kom ons bezoeken ! Er is nog meer dan voldoende keuze.

Wat ik vergeet te zeggen, is dat ik de vrouwelijke showa mee in de bowl heb gezet om even te bekijken. Het is een speciale showa met koromo achtige eigenschappen. De ene is er verzot op, de andere niet, maar dat is het mooie in de koihobby...meningen verschillen. Nu is deze showa niet echt mijn ding, of ze nu in de toekomst zal verrassen of niet, maar ik ben dan geneigd om dit soort showa goedkoper te verkopen. Dus...waag je kans ! 

Het is nu 7.03 en nu weet je precies hoe lang ik  erover doe om een nieuwsitem in elkaar te flansen. En neen, er is geen voorbereiding gemaakt, het is allemaal losse pols werk. Ik kan niet anders....

Nog even een filmpje tonen van koi die meer dan geschikt zijn voor de loterij 2021 - prijzen vanaf 295 euro

 

Meer afbeeldingen

Inpakken en meenemen die handel !: afbeelding 1
Inpakken en meenemen die handel !: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

12 reacties

Frank

555


David

555


Wiechert

555


The Untouchable

555


KONDHO

555


Matthijs

555


Alexander

555


Phil

555


Kristof_d

555


Huub

555


Jurriaan

555


Jack

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml