Mango, een naam om van te snoepen

Mango, een naam om van te snoepen

Normaal wou ik ze laten doorgroeien totdat ze 30-35 cm zouden zijn. De reden is eenvoudig, dan is het financieel een goede investering, neem je me dit kwalijk ? Maar de vraag om ze toch te verkopen is bijzonder groot. Daarom dat ik nu zaterdag verklaar tot het mango festival, klinkt dat niet mooi ?.

Ik weet niet precies meer hoeveel ik er  nog heb, maar ik schat nog een 150 van de 280 stuks. Wat wil ik nu doen ! Nu zaterdag mag je een mango komen selecteren indien gewenst. Rond 13.00 uur zullen we ze even apart zetten om te bekijken, en wie een mango wil, heeft nu de gelegenheid om er één aan te kopen. Je moet dus om 13.00 uur aanwezig zijn.

De prijs die ik zal hanteren nu zaterdag is als volgt:
De prijzen voor de oshiba-achtige, bruine, zwarte of grijze varianten = 50 euro
De prijzen voor de gelige,  oranje en witte varianten = 100 euro

Koop je 2 stuks, krijg je 5% korting
Koop je 3 of meer stuks, dan krijg je 10% korting.
Koop  je minimaal 5 stuks, dan heb je recht op een nummer in de loteriij 2021

Bovendien krijgt ieder een boek cadeau die een mango uitkiest van Rini Groothuis, Nishikigoi Symfonie ter waarde van 79 euro. Je hebt dus zaterdag de mogelijkheid om er jou keuze uit te selecteren, want daarna is het de beurt aan ons.

Ik wil 30 stuks selecteren om binnen speciaal op te laten groeien op de gezegende temperatuur van 24°/25° om te zien hoe ze evolueren. Nu kan ik ze niet selecteren en iedere koi apart gaan bijhouden gekoppeld aan een klant. Die dingen trekken zo hard op elkaar, dat is niet om te doen, dat is zo goed als onmogelijk.

Mijn voorstel is het volgende: je mag je inschrijven om één van deze koi aan te kopen. Dat kan terwijl je in Arendonk bent, maar dat kan ook gewoon online. De prijs zal 250 euro bedragen, maar…..je betaald nu slechts 50% of 125 euro.

Het saldo betaal je als de koi zou moeten opgehaald worden ergens in oktober ! Je hoeft ook de koi niet aan te kopen als je niet tevreden bent over de ontwikkeling. Je loopt dus ook geen enkel risico.

Het bedrag dat je betaald hebt, wordt dan wel niet terugbetaald. Je kan er ofwel een andere koi mee kopen, of je kan er probites mee kopen, of eender wat.  Wij noemen dat een diplomatische oplossing.

Wat is nu het probleem ? Het probleem dat zich stelt is natuurlijk wie eerst mag kiezen, want men denkt altijd dat diegenen die eerst mogen kiezen, ook de beste koi uitkiest ! Mis poes, maar de gedachte is vaak de misleidende faktor.... niets is minder waar, gewoonlijk gaan ze voor de grootste !

De dag dat de koi worden uitgekozen zal je een nummer moeten trekken die bepaald wanneer je aan de beurt komt om je keuze te maken. Zijn er mensen die de bepaalde dag niet kunnen, dan vervalt hun beurt en zal de laagst gekozen nummer de eerste keuze kunnen maken. Dit herhaalt zich telkens totdat de laatste mango is gekozen.

Wel zal ik vermoedelijk enkel de witte, de oranje en de gelige varianten laten selecteren. De grijzere, zwarte of oshiba-achtige varianten zullen niet door ons geselecteerd worden. Daarna is de aankoopmogelijkheid gewoon dezelfde in de quarantainebak. De mango binnen blijven dus apart, en buiten uit de mango bak mag je iedere dag komen kiezen.

Zijn er vragen ? Stel ze gerust !

Meer afbeeldingen

Mango, een naam om van te snoepen: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Johan D

Moet er nog fruit zijn!
Toch speciaal dat deze prutskes zo populair zijn

Wim DW

een gezond leven begint bij Mango, 😄😄😄

Johan D

@Wim DW En eindigt bij?


The Untouchable

Uw tweede zin bovenaan Johan D : enkel bij de echte kenners, vandaar dat ik er nog geen heb (zo'n prutske)! 😁

Overigens, ze kosten wel niet zoveel geld, maar zijn toch oh zo duur! 😏 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74