Opgroei Tosai 2023

Opgroei Tosai 2023

Na emotionele en hektische weken was het een genot en een groot plezier om weer eens met bevriende hobbyisten bezig te zijn met Koi. 

Sommige zullen het al gemerkt hebben, begin Juli overleed mijn vader en direct daarna ging de gezondheid van mijn (schoon)moeder achteruit en overleed op 4 september.

Als je dan na al het verdriet, geregel en leeg halen van de woning weer met een super fijne groep hobbyist bij het vat staat, dan is het weer volop genieten.

Bijna alle koi die wij vandaag laten zien, zijn van de veilingen die begin dit jaar gehouden werden en nu voor het eerst gebowld werden voor een uitgebreide update.

Deze Kohaku om maar eens mee te beginnen met code KO-V23-02255 was 7 maanden geleden 22 cm meet nu 39 cm en heeft het goed gedaan. Mooie groei van 17 cm, wat neer komt op 2,5 cm per maand.

De volgende Kohaku van de Mako bloedlijn kwam in dezelfde periode binnen op 21 cm KO-V23-01168 en groeide niet alleen goed, maar ontwikkelde ook een beter beni dan bij binnenkomst, ondanks dat ze binnen zwemmen bekijk de update nu 41 cm.

We waren begonnen deze dag met de wat oudere Kin Matsuba die 2 jaar oud zijn en daarna volgde de Tosai. Bij de volgende kohaku mag best even wat extra stil gestaan worden.

Hier zie je haar  door Momotaro female bepaald bij binnenkomst 34 cm en met een moeder van 102cm heeft ze veel groeigenen meegekregen, nu meet ze KO-V23-0343 al 48 cm. Terecht merkt José hier op dat ondanks het binnen houden het beni erg stabiel en goed is gebleven.

Zou graag alle koi laten zien, maar denk dat het nieuwsitem dan te lang en saai wordt, kijk anders op mijn aanbod interkoi-nederland of Youtube kanaal voor alle updates.

Deze showa is voor mij een belangrijke leerstof voor de toekomst en komt van de kweker Dainichi en zoals ze dat zo mooi noemen offspring of Monroe kwam met 27 cm binnen geboren in juni 2022 en wij meten de showa nu op 43,5 cm. Groei van 16,5 cm en een mooie lengte en bouw voor de toekomst.

Bij deze selectie in het koihuis zwemt maar 1 sandan (3 staps) kohaku rond en was toen best blij dat ik deze kohaku nog te pakken kreeg op de veiling en met 21cm zeker niet de grootste aankoop, maar vond haar wel een hele goede bouw hebben, kijk zelf maar sandan Kohaku met nog mooi sashi voor deze leeftijd, en hierna gelijk de update met 41 cm en verbeterd sashi. 

Kohaku KO-V23-03318 kwam bij Daisuke als female uit de verf en een kohaku met leuk speels patroon 32 cm komt uit de Matsu bloedlijn en moeder (85cm) is nog jong van leeftijd ook deze deed het goed meten haar 43 cm.

 

Hieronder als afsluiting de Kin Matsuba van 2022:

Kin Matsuba de grootste 54 cm

 

Paul, José en ik hebben genoten van deze gezellige middag en mijn complimenten voor het film en fotowerk wat tegen Japan kwaliteit aanzit en een eerlijk beeld geeft van de werkelijkheid van de koi. De samenwerking was heel erg goed en we kijken met een glimlach terug op deze vrijdag en ben dankbaar voor de hulp en respect hoe er met de koi omgegaan is. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer afbeeldingen

Opgroei Tosai 2023: afbeelding 1
Opgroei Tosai 2023: afbeelding 2
Opgroei Tosai 2023: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Eric

555


Jack

555


Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml