Een dag met veel nieuws

Een dag met veel nieuws

Laten we beginnen met het nieuws in Arendonk zelf. De laatste koi van de Sakai serie verlaten stilaan het huis. Maandag avond zullen de laatste vermoedelijk weggaan, alles werd tot in de puntjes geregeld en ik vermoed dat de meeste mensen tevreden waren.

Eén van de voordelen van de veiling is dat je bijzonder veel nieuwe mensen ontmoet die je nooit eerder hebt gezien. Wat ik zelf raar vind is dat er veel mensen nog niet van Interkoi gehoord hebben. Zou er iets mis zijn met mijn publiciteits strategie ? Laat ons hopen van niet !

Edwin was de eerste die een sanke kwam ophalen. Nu ga ik niet lyrisch doen over deze sanke, maar zeg nu zelf, hier is toch niets mis mee. Ondanks het feit dat het een koi is uit de veiling en die helaas onder de waarde verkocht werd, zou deze de eigenaar toch wel eens veel plezier kunnen beleven van deze koi in de toekomst.

inezInez was gefascineerd door de ginrin soragoi die zich omgetoverd had tot ginrin oshiba shigure. Zij dreef welbewust haar zinnetje door en besloot de koi samen met hun andere 2 veilingkoi mee naar huis te nemen. Ik neem deze mee naar de show zei John, en zo reden ze beiden tevreden naar huis.

Tenslotte nog even Ron die zijn sanke kwam ophalen. Hij wou even de kohaku zien die zijn kleur verloor. Toen ik zei dat ik liever had dat hij deze niet mee naar huis nam, was zijn antwoord, dan moet ik hem ook niet meer hebben. En ik was blij !

Het was echter een fake antwoord want enige tijd nadien, toen ik hem het certificaat liet zien dat erbij hoorde, wou hij ze toch mee naar huis nemen. Eeuwige zonde dat een kohaku met een body zoals deze en een bloedmooi maruten patroon zo naar de filistijnen gaat. De enige mogelijkheid is dat ze helemaal haar kleur verliest en verder door het leven gaat als shiro muji. En die mogen er ook zijn hoor.

Dat is zowat een samenvatting van de gebeurtenissen van gisteren. Ondertussen moet ik ook een overzicht blijven houden van de nieuwe koi die aangekocht worden, en dat is niet van de poes.

De aandacht werd op dit moment verlegd naar betaalbare koi uit een bijzonder hoogwaardig segment van één van onze lievelingskwekers die misschien niet altijd naar waarde geschat wordt, maar hoog op onze favorietenlijst staat na Sakai FF en Momotaro, namelijk Takigawa.

Vooraleer ik hier een overzicht geef, wil ik nog even vermelden wat betreft de verkoop en de opvang van deze koi. We  hebben besloten om deze koi aan te bieden inclusief alle kosten van transport en opvang. 

Ik wil ook nog wel een woordje kwijt hoe de koi opgevangen worden want dit wordt wel eens uit het oog verloren. Bij aankomst worden de koi na korte rustpauze verwarmd naar 24° gedurende enkele dagen. Daarna wordt de verwarming afgezet tot normale temperatuur van 18°. Dan wordt de vijver opnieuw verwarmd naar 24°. 

Nadien worden er stalen genomen van enkele koi per vijver, die worden opgestuurd ter controle op KHV en CEV. Het is dus een hele intensieve opvang die soms toch wel eens  onderschat wordt en een hele kostenfaktor met zich meebrengen. Ik dacht dat dit toch wel eens eventjes moest vermeld worden. Deze koi zullen ook opgevangen worden in Ameide. 

Ik zet de koi hieronder op een rijtje, en zal deze na het nieuwsitem onder de knop "nieuwste koi aanwinsten" publiceren. Ik begin in ieder geval met de kashira van de vijver. Met de mooie term "kashira" wordt de beste koi van de vijver aangeduid op dat moment. Gewoonlijk wordt deze door de kweker aangeduid en het is altijd een zware onderhandeling om deze aan te kopen. Wil jij een kashira ? Wees er dan als de kippen bij want het is de moeite.

Vooraleer ik je deze koi presenteer wil ik nog het volgende vermelden. Al deze koi werden pas uit de mudpond gehaald en we waren er gelukkig als de kippen bij. De foto's en de filmpjes zijn dan ook met de koi zoals ze rechtstreeks uit de mudpond komen, je moet ze dus nog wat krediet geven en zullen op korte tijd positief veranderen. Je kan dit zien aan de huid en aan de vinnetjes. Deze zijn nog niet optimaal en de huid zal zeker nog opklaren, geloof me. Nog mooier denk je? Ja, je zal verschieten als je deze koi live zult zien verschijnen.

Sanke 231014 - Madame Kashira ±55 cm
Sanke 231015 - nisai - ± 55 cm
Sanke 231016 - nisai - ± 55 cm
Sanke 231017 - nisai - ± 55 cm
Sanke 231018 - nisai - ± 55 cm
Sanke 231019 - nisai - ± 55 cm

We hebben ze niet juist kunnen opmeten maar de maatvoering is tussen de 54-57 cm. Het is onze bedoeling om onze pijlen nog wat meer te richten op de koi van Takigawa die ons in het verleden veel plezier hebben gebracht.

takigawaIk heb reeds dikwijls nieuwsitems vermeld over de Takigawa koifarm en altijd met veel plezier deze koifarm een bezoek gebracht. Takigawa San is ondertussen van het toneel verdwenen en heeft de fakkel doorgegeven aan zijn zoon Hassai Takigawa, even zacht en vriendelijk als zijn vader.

Een filmpje van de Takigawa koifarm mag ook niet ontbreken. Dit filmpje werd gemaakt door Matthijs en Polleke tijdens hun japanreis.

Er is nog veel meer nieuws te vermelden, maar dat hou ik voor de volgende dagen, anders lijkt het me een overaanbod. Er zijn echter machtige updates binnen waar je van zal smullen.

Ik wil  potentiële kopers een goede raad geven. Bekijk zo dadelijk de sanke van Takigawa en maak gebruik van het fantastisch aanbod van Interkoi Ameide dat je voortaan ook kan volgen op zijn facebook pagina.

Er komt nog bijzonder veel nieuws op de proppen in de loop van de volgende dagen en het aanbod van de Interkoi groep wordt alsmaar groter. En wat nog veel belangrijker is. Wij blijven met onze twee voetjes op de grond staan, en blijven er voor alle  klanten ! Wij zijn er voor U want wij zijn eigenlijk geen handelaars, maar hobbyisten die zich de luxe kunnen permiteren om koi te verkopen ! Zo eenvoudig is het !

 

Meer afbeeldingen

Een dag met veel nieuws: afbeelding 1
Een dag met veel nieuws: afbeelding 2
Een dag met veel nieuws: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Eric

555


Matthijs

555

Jack

555

interkoi

@Jack 555

Matthijs

@Jack 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml