Een eerste succesvolle zaterdag

Een eerste succesvolle zaterdag

Het is begrijpelijk dat pogingen worden ondernomen om koi aan te kopen. Mijn voorraad moet verkocht worden dit jaar, en dat noopt tot bepaalde tegemoetkomingen, zolang ze maar op een eerlijke manier gebeuren.

Het moet correct gebeuren, anders ga ik niet mee in het verhaal en zal ik afhaken. Maar gisteren was het toch enkele keren raak en werden er toch 3 koi verkocht, en dat in putje winter.

Gelukkig zwemmen de  koi nog goed rond, eten nog mondjesmaat, maar dat zal de komende dagen mogelijk anders worden. Alhoewel, de meeste koi hier zitten nog verwarmd.

Ik moet lange tijd wachten met het nieuwsitem, want het duurt verschrikkellijk lang om filmpjes te uploaden op YouTube, vraag me niet waarom. Dus het nieuws zal een tijdje later verschijnen. 

In dit filmpje is de tancho sanke en een showa van Sakai te zien. De tancho sanke werd  niet goed gevonden, dus op naar de volgende want ik heb er een stuk of 5. De showa kwam niet ter sprake want die was al verkocht, die zat toevallig in het net en daarom heb ik deze ook maar gebowld.

De tancho sanke moest meer sumi hebben.....dus daarom deze maar gebowld. Het duurde een tijdje vooraleer de deal rond was, maar uiteindelijk ben ik gezwicht voor het voorstel van de koper. De kohaku wou hij ook wel, maar daar ben ik wat voorzichtiger mee, want deze kwaliteit zie je niet zelden, en dan wordt het moeilijker om een prijs overeen te komen. dit is wel een topper hoor.

Deze kohaku werd begin dit jaar volgens mij gekocht door Dennie. Hij voldeed echter niet aan de voorwaarden, en daarom werd deze ingeruild voor een showa van Dainichi als ik me niet vergis. Gisteren werd de knoop dan toch doorgekapt en werd de kohaku toch verkocht. Uiteraard blijven deze koi tot het voorjaar in Arendonk.

De prachtige sandan kohaku zat lekker binnen en werd vorig jaar al verkocht. De eigenaar had echter nu pas tijd om te komen kijken. Er is weinig af te keuren aan deze mannelijke kohaku van Momotaro, bijna alles klopt en de eigenaar was tevreden.

Tenslotte wou hij nog even de sanke van Sakai FF in de bowl bekijken en zo gezegd zo gedaan. Deze 3 zijn  nog niet verkocht. Ik kocht deze als tosai van 15-20 cm met een jaar gratis azukari bij Sakai FF.

Dit is het resultaat. Het zijn er maar 3 van de 7, maar John wou mannelijke koi, dus daarom deze even gebowld. De 2 met de felle kleuren zijn inderdaad mannelijk, alhoewel nog 1 twijfelgeval. De bredere sanke was 100% vrouwelijk,  maar dat kan je ook herkennen aan de bouw en de beni kleur. Heb je interesse in één van deze sanke, contacteer me dan en doe een voorstel. Ik zal je altijd antwoorden.

Vanuit Ameide heb ik geen nieuws ontvangen, dus dan is er vanuit Ameide niets te vertellen. Ik heb besloten om het nieuws toch maar te activeren, want de filmpjes zijn nog altijd niet opgeladen. Wil je de filmpjes zien, dan zul je later moeten terugkomen.

Ondertussen werden de kohaku en de showa die aangekocht werden op de veiling van Narita verkocht. Het is ook normaal dat koi van deze kwaliteit de aandacht trekken en kopers aantrekken. Het zijn soms lange onderhandelingen, maar dit waren dan ook 2 toppers. De sanke is nog vrij en kan je bewonderen in Ameide.

We zijn ondertussen een uur aan het uploaden, maar ik denk dat nu alle filmpjes zichtbaar zijn....gelukkig. Nog even melden dat ik vandaag aanwezig ben van 10.00 tot 12.00 uur.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml