Update van enkele koi

Update van enkele koi

Er worden op dit ogenblik regelmatig updates doorgestuurd vanuit Ameide. Dit is een teken dat er regelmatig bezoekers komen om naar de koi te kijken en het is vooral interessant om de koi even te kunnen bewonderen, want het blijven toch reusachtige prestaties om zulke prachtige dingen te creëren.

Als je er goed over nadenkt dat je van een karper met een beetje rood  iets kan maken dat ook maar iets met de huidige exemplaren te vergelijken is, dan kan je toch alleen maar respect hebben. Het blijft een wondere wereld die niet eindigt.

Voor onze Italiaanse vriend zijn we ook even zo vrij geweest om een video te maken van zijn sanke na de quarantaineperiode. Ik kocht deze volgens mij aan op de chugoku veiling. Ze was van de kweker Tamaura en ondertussen flirt ze met de 70 cm.

Ze zal in Ameide blijven tot begin volgend jaar en vermoedelijk zal ze dan de kleuren van Interkoi vertegenwoordigen op de Italiaanse show die vorig jaar trouwens gewonnen werd met een kohaku die via Interkoi Arendonk werd verkocht. De sanke die hier getoond word is van Manuel. We zullen haar zeker opvolgen.

Dat Michael van Interkoi Germany vooral gefocused is op éénkleurige exemplaren van Momotaro is algemeen geweten. Zijn prestatie zijn dan ook buitengewoon te noemen. Ik kreeg dit filmpje aan van een bowl ogon met de vermelding: "Heute abgefischt. Jetzt Nisai +/-65cm" of vrij vertaald, "nisai nu gebowld - 65 cm". Toch een hele prestatie en ik weet dat deze exemplaren reusachtig kunnen worden met behoud van kwaliteit.

Het laatste exemplaar is nog een bijzonder hoogwaardige sanke van Momotaro die weliswaar verkocht is, maar die wel boekdelen spreekt. Sanke SA-V21-10284 werd aangekocht op de veiling van oktober 2021 en werd vooral gekozen om de huidkwaliteit.

Ik herinner me deze nog als de dag van gisteren en ze heeft zeker niet ingeboet aan klasse. Ik kan helaas het filmpje bij aankoop niet meer laten zien, maar het huidige resultaat is in mijn ogen fenomenaal.

Let vooral op de uitdeinende fukurin die de volgende jaren de sanke nog  meer zal laten stralen. Het sumi is momenteel volledig aan  het invullen naar atarashi sumi op goede plaatsen, en over het shirijo en het beni moet je niet discussiëren, dat is top.

sumi Over het sumi gesproken, als je goed oplet zie je aan de linkerzijde van het tweede patroon een belangrijke sumi plaat verschijnen die de sanke nog meer stabiliteit en evenwichtig zal geven. Vermoedelijk zal dit sumi opdikken en een extra waarde geven aan de sanke.

Ze is nu yonsai, een dochter van de gewaardeerde American dream en 70 cm. Weliswaar niet van de grootste, maar ze zal zeker boven de 80 cm eindigen.

Bovendien is schoonheid nog altijd te verkiezen boven lomp en groot. Hopelijk zien we ze terug in één of andere show de komende jaren. 

Openingsuren Interkoi Arendonk:
Vandaag van 11.00 tot 14.00 uur
Morgen van 10.00 tot 12.00 uur

Openingsuren Interkoi Ameide
Vandaag van 10.00 tot 14.00 uur

De koffie staat altijd klaar en iedereen is altijd welkom.

************************************************

Tenslotte nog een prijsvraag: waar komt de term gosanke vandaan en wat betekent het ?

Niet speaken via google of chatGPT....

 

Meer afbeeldingen

Update van enkele koi: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Matthijs

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml