Een gezellige drukte

Een gezellige drukte

Alles leek goed in orde daar in Arcen. NIet overbevolkt, maar een gezellige drukte van toch een groot aantal toeschouwers. Zoals gewoonlijk zag je veel mensen met aangekochte goederen het terrein verlaten en iedereen zag er goed geluimd uit. Het was dan ook prachtig weer.

De foto met Mark en het certificaat heeft een hele weg afgelegd om op zijn plaats te komen. De dag voordien werd ik gecontacteerd door Matteo, want hij had zijn certificaat nog niet gekregen. Dit was van de Grand Champion een tijd geleden in Italië.

Matteo kocht de koi via bemiddeling van Interkoi. Deze kohaku werd door Interkoi aangekocht en verkocht aan Nico. Hij wou de koi echter verder verkopen en zo belandde deze in Italië waar deze kohaku Grand Champion werd. Alleen het certificaat moest nog afgegeven worden en Matteo zou met enkele van zijn vrienden naar Arcen komen en vroeg om het certificaat te bezorgen.

Niet zo eenvoudig, want Nico woont toch maar eventjes 200 km van bij mij vandaan en zou niet naar Arcen gaan. Dan werden de troepen en de connecties van Interkoi aangesproken en een plan werd gemaakt. BertJan en Jacqueline wonen slechts 10 minuten van Nico, en zij zouden gisteren afreizen naar Arcen met maar liefst 39 koi.

Zo gezegd, zo gedaan en nadat ze het certificaat overhandigt hadden aan mij,  heb ik het afgeleverd bij Mark, waar Matteo het kan gaan ophalen. Voila dat is dan ook weer geregeld. 

Het zal vandaag een drukke dag worden in Arcen volgens mij. Ik verwacht veel bezoekers, maar zelf kan ik niet aanwezig zijn. Ik heb gisteren wat filmpjes aan elkaar gekoppeld zodat je een kleine indruk kan krijgen van de perfect georganiseerde show, en nog enkele foto's bijgevoegd.

Natuurlijk is het een kleine wereld en wordt je door iedereen herkend. Het is dan ook een prettig weekend om alle koikichi en koi fanaten tegen te komen en een praatje te slaan. De Grand Champion is ondertussen bekend geworden, maar dat zul je overal al wel gezien en gelezen hebben.

Wat ik gisteren ook wel gedaan heb, is mijn reis naar Japan eindelijk bevestigt. Het is een complete ramp momenteel om een goede reis te boeken, dat kan ik je garanderen. De tijd van op en neer naar Japan tussen 700 en 1000 euro is al lang voorbij.

Bovendien zijn bijna alle vluchten met tussenstops, zodat je soms meer dan 20 uur moet reizen vooraleer je op je bestemming bent. Na lang zoeken heb ik mijn dagen aan moeten passen om een rechtstreekse vlucht heen en terug te kunnen vinden voor maar 1800 euro. De meeste vluchten waren met tussenstop en kosten gewoonlijk 2500 euro. Het is dus niet zo eenvoudig, en maakt het er niet eenvoudiger op.

Normaal ga ik in oktober, november en december,  maar nu heb ik besloten om slechts 1 keer te gaan en dit van 8 tot en met 16 november. Ik hoop dan alle koi die nog in Japan zitten te kunnen updaten en eventueel nog een aantal nieuwe koi aan te kopen. 

Waarom pas in november ? De meeste dealers beginnen met de tosai en de nisai uit hun mudpond te halen, en de grote koi komen pas nadien. Ik moet terug grote koi hebben, want mijn bestand is bijna volledig verkocht. Ik moet op zoek naar nieuwe jumbo en in november is het meeste al boven water. Ook voor de updates moet ik later zijn.

Dan wordt het een kwestie van de koi naar Arendonk te laten komen. Het wordt een serieus werkje dit jaar want er staat wat in de wachtrij. Ik ben van plan om alle koi die nog in japan zitten over te laten komen. Nu nog hopen dat alles goed gegaan is met de koi. Veel plezier voor de bezoekers in Arcen...

Ik zoek nog wel een kandidaat die bij de prijsuitreiking Interkoi zou willen vertegenwoordigen. Ik kan zelf niet aanwezig zijn morgen en indien iemand de prijzen van Interkoi zou kunnen in ontvangst nemen tijdens de ceremonie die om 11 uur begint, dan zou ik dit zeer op prijs stellen. Ik zou dit ook moeten doorgeven aan de organisatie, dus als je bereid bent om dit te doen, contacteer me dan even.

 

Meer afbeeldingen

Een gezellige drukte: afbeelding 1
Een gezellige drukte: afbeelding 2
Een gezellige drukte: afbeelding 3
Een gezellige drukte: afbeelding 4
Een gezellige drukte: afbeelding 5
Een gezellige drukte: afbeelding 6
Een gezellige drukte: afbeelding 7
Een gezellige drukte: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml