Een kohaku van je dromen

Een kohaku van je dromen

In mei van dit jaar kon ik beslag leggen op een kohaku van Taniguchi. Ik was dadelijk onder de indruk van de grootte, de kwaliteit en het patroon, een machtige combinaite. Bovendien een kohaku die nog in het betaalbare segment viel van de koiliefhebbers.

Hij werd al dadelijk gespot door 2 echte koikichi, en vroegen  om eerst een update te mogen ontvangen van deze klepper, vooraleer een beslissing te nemen. Gisteren kreeg ik van Taniguchi San deze update binnen. Nog altijd tategoi, want de kohaku is nog maar 5 jaar. De toekomst lacht hem toe.

Een explosie van kracht en zeker een kohaku die nog veel plezier zal schenken aan de eigenaars, want hun beslissing om deze koi aan te kopen was snel gemaakt. Het volgende transport is ongeveer 30 november gepland en dan zal hij te bewonderen zijn in Arendonk.

Dank je wel Taniguchi San voor deze mooie video !

Grand Champion Arcen 2023Taniguchi heeft altijd bijzonder mooie koi gehad volgens mij. Ik ben hem altijd trouw geweest en ik heb redelijk veel koi van hem verkocht en de meeste klanten waren bijzonder tevreden. Ook qua groei en ontwikkeling heb ik prachtige voorbeelden gezien. Denk maar aan de Grand Champion op de Holland Koishow van dit jaar. Ook een product van Taniguchi.

Persoonlijk  heb ik een zwak voor deze kohaku die me niet alleen qua bouw, maar ook qua patroon ontzettend aanspreekt. Natuurlijk, anders had ik hem niet gekocht ! Ik denk ook dat je hem in iedere show dadelijk kan inzetten. Met zijn 78 cm een geweldige kandidaat om het tegen de vrouwen op te nemen.

De tijd dat de mannen niet gewaardeerd werden in de koiwereld is stilaan ten einde. De omschakeling naar mannen met body en uitstraling is ingezet, en het zal niet lang meer duren dat ze aan alle voorwaarden zullen voldoen. Als je op dit ogenblik sommige mannelijke koi ziet voorbijkomen, dan moet je toch eventjes slikken. De tijd van de palingen is voorbij.

Er komen trouwens nog meerdere koi van Taniguchi binnen, het is dus even afwachten en we moeten nog enkele weken geduld hebben om al dat moois te bewonderen. De meeste azukari heb ik op non actief gezet, tenminste de koi die nog niet verkocht waren.

Na een jaar mudpond zijn het niet meer dezelfde koi, dus moet alles opnieuw geëvalueerd worden. De ene zal goed ontwikkeld zijn, de andere misschien wat minder. Het worden spannende weken en vooral een spannende winter.

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

https://auction.interkoi.eu/

De laatste veiling van dit jaar gaat online om 10 uur vandaag. Je kan ze nu al bekijken, en om 10 uur kan je beginnen te bieden. Zoals vermeld is dit de laatste mogelijkheid om deze koi aan te kopen. De klanten die er van deze serie al gekocht hebben zijn verbaasd dat ze dit voor de geboden prijs hebben  kunnen kopen. 

Hun waarde ligt vele malen hoger, maar helaas ben ik genoodzaakt maatregelen te nemen om de vijvers niet te overbevolken. Met pijn in het hart moet ik deze koi dan ook weggeven in plaats van verkopen.  Ben je nog niet geregistreerd, doe het dan nu en wacht op de goedkeuring. Ik moet er wel op aandringen dat je gegevens correct moeten worden ingevuld, anders zal ik je registratie niet goedkeuren.

 

Meer afbeeldingen

Een kohaku van je dromen: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml