Grote uitvaart van koi

Grote uitvaart van koi

Ondanks het toch wel moeilijke jaar blijven de koi gelukkig hun weg naar hun nieuwe thuis vinden. De klanten blij, ik blij, iedereen blij. Het wordt een grote leegloop, maar ik wil eigenlijk nog wat meer koi een nieuwe thuis geven.

Ik heb niet alles gefilmd, het was me bij tijden te druk en ik kon het alleen maar moeilijk aan. In totaal gingen er 16 koi naar hun nieuwe eigenaar, ik zet ze hieronder even op een rijtje.

Ik begin wel met de laatste koi die wegging, maar die wel een ongelooflijke indruk op mij maakte. Mooier kan je ze niet maken vind ik persoonlijk. Een prachtige body, een shiroji van topkwaliteit, sterke ginrin en bovendien een attractief patroon.

Als er één koi is die ik niet graag weg zag gaan dan is het wel deze topkoi, de ginrin kohaku van Momotaro. Ik moet ook de eer aan Michael uit Duitsland overlaten die deze koi aankocht op de veiling als tosai, en deze heeft laten opgroeien naar 68 cm. Helaas kan ik door de YouTube actie geen video meer tonen van de aankoop....eeuwige zonde, ik blijf YouTube vervloeken.

In de loop van de namiddag kreeg ik dit filmpje aan van haar nieuwe verblijfplaats. Je zou op een minder goede plaats kunnen terechtkomen. Ik verwacht in de toekomst nog wel meer van deze ginrin kohaku te zien, maar de eigenaar is bang om koi mee naar de show te nemen heb ik begrepen !

Dan was er ook weer veel aandacht voor de karashi, zoals eigenlijk altijd. Er zwemmen er nog enkele rond, en het kiezen is niet altijd eenvoudig, maar toch worden ze nog gretig verkocht. Het is mijn wens om de overblijvende nog deze maand te verkopen, maar ik vrees ervoor.

Mijn lilliputterke werd ook opgehaald. Een kohaku van Dainchi Toyota. Het ding was ocharme 23 cm toen ik haar aankocht, maar ik kon ze wel pruimen. Leuk patroontje en een skitsuke neus, daar hou ik wel van. Michael was aan het verhuizen, dus ze heeft enkele maanden hier gezeten. Gisteren werd ze 31 cm gemeten en als blijk van waardering voor het bijhouden van de koi kreeg ik nog een potje honing erbij van imkerij broekhuizen, waarvoor dank.

De 2 kujaku van momotaro zijn fenomenaal mooi. Jan Hendrik moet van ver komen, maar koopt trouw ieder jaar één of meer koi. Hij was bijzonder in zijn nopjes met de kujaku die een bliksemstraal over zijn hoofd heeft lopen. Ook hier weer de complimenten aan Michael. Je kan de opgroei zeker aan hem overlaten, de resultaten spreken voor zich.

Nico was nog nooit bij Interkoi geweest, en dat is tegenwoordig wel het mooie aan de verkopen, ik ontmoet bijzonder veel nieuwe mensen. Hij kwam zijn sanke van Sakai Co ophalen. Dit zijn en blijven toch bijzonder interessante koi. Volgende week zal ik de laatste uit deze serie in de veiling plaatsen.

Gelukkig zijn er ook nog enthousiaste mensen zoals John. Ik ben altijd toch benieuwd naar de reactie van mensen als ze de koi zien, en soms ben ik droevig als ik weinig enthousiasme bemerk bij toppers van koi. John niet, die liet horen wat hij van zijn nieuwe verovering vond. Ook dit is een sanke van Sakai Co. Bedankt John voor je geestdrift, het ondersteunt mijn creativiteit in deze tijden.

En nu ik toch bezig ben, zal ik ook de laatste Sakai Co laten zien die opgehaald werd. Peter was ook niet in Arendonk geweest en verschoot van de omvang van het Interkoi gebeuren. "ik wist niet dat het zo groot was" vertelde hij me. Blijkbaar zijn er nog veel koiliefhebbers die nog niet in Arendonk geweest zijn. 

Vermoedelijk komt dat omdat  ik gewoonlijk prijzige koi op de website heb staan, en door de Interkoi veiling maak ik toch kennis met een andere groep mensen. Nu zijn de meeste sanke van Sakai Co verkocht, ik heb nog 1 veiling waar ik alle koi in zal zetten, en dan stop ik met de veilingen.

Ik heb dit keer niet alle koi laten zien die naar huis gingen, en vandaag komen ze er nog een groot aantal ophalen. Het doet me deugd dat er zoveel beweging is in de koihandel en ik ben blij dat ik bijna iedereen tevreden kan maken.

 

Meer afbeeldingen

Grote uitvaart van koi: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

Nico

555


InterkoiNederland

555


bompa

555


Michael

555

Eric

555


Ronny

555


Robby

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml