Een koromo Tamasaba

Een koromo Tamasaba

Een ietwat vreemde titel, nietwaar? Maar ik moest dit toch even melden. Plotseling dook er een onverwachte verrassing op in mijn vangnet, terwijl ik bezig was met het selecteren van de laatste kleintjes die nog rondzwommen in de Tamasaba-quarantainebak.

Hier was ik toch even verrast. Normaal gesproken koop ik alleen Kohaku Tamasaba, maar deze goromo heeft ook mijn aandacht getrokken. Eigenlijk ben ik een echte fan van Ai Goromo en al jaren op zoek naar een hoogwaardige Maruten Ai Goromo, maar heb er nooit een kunnen vinden voor een haalbare prijs.

Toeval of niet, ik heb toch ai goromo, zei het een tamasaba gespot tussen de laatste twee kleintjes van 25-30 cm die ik nog had rondzwemmen. In het filmpje zie je nu drie kleine Tosai rondzwemmen, maar de Tancho Sanke zat ook in het schepnet, alleen is die verkocht en moet nog worden opgehaald.

De Maruten Showa vind ik zelf erg leuk en kan ik zeker waarderen, en de Sanke met het diepe Sumi is zeker niet te versmaden. Je moet alleen niet te veel waarde hechten aan de demagogische uitleg van de afgelopen jaren, die enkel verklaart dat Sanke mooi zijn met weinig Sumi op de juiste plaatsen... zever in pakskes, maar dat zal ik vast niet mogen zeggen.

Ik vond het toch leuk om de Goromo Tamasaba even apart te filmen. Ik heb wat onderzoek gedaan naar wat een Goromo Tamasaba eigenlijk is en kwam tot de volgende uitleg: "Goromo Tamasaba" verwijst naar een Goromo-koi met een "saba" patroon (wat "makreel" betekent in het Japans), waarbij de donkere vlekken lijken op de strepen op het lichaam van een makreel. Als dat de waarheid is, dan weten we dat ook weer.

Het belangrijkste zijn natuurlijk de twee kleintjes die ik graag wil verkopen. De Maruten Showa is van Sekiguchi, de Sanke is van Momotaro. Voor Koi-liefhebbers die niet geobsedeerd zijn door grootte, zouden dit mooie aankopen zijn van kwalitatief goede Tosai.

Er zijn gelukkig ook weer Koi opgehaald, en ik moet mensen toch verzoeken om hun Koi op te komen halen. Het zijn ook voor ons moeilijke tijden, want er moeten nog steeds Koi binnenkomen, zelfs tijdens mijn eindejaarskoi-leven.

André heeft een heleboel Tosai aangekocht, en ik voorspel nu al dat de vijvers serieus opnieuw gevuld zullen worden, althans voorlopig. Vandaag ga ik trouwens de binnenvijvers schoonspuiten met de hogedrukreiniger, ontsmetten en weer gereed maken voor gebruik tegen de tijd dat de Koi binnenkomen.

De eerste Koi die werd opgehaald is een Sanke van Sakai FF die ik vorig jaar op de veiling heb gekocht. Ze was slechts 14 cm toen. Ze heeft een seizoen in Japan doorgebracht en werd gisteren gemeten op 58 cm met een indrukwekkend lichaam en een interessant patroon.

Bovendien kreeg ik nog een video doorgestuurd van de vijver van Jeroen, waar ze nu haar verdere leven kan doorbrengen. Daar ben ik altijd blij mee, maar het gebeurt de laatste jaren helaas te weinig. Het is ook altijd interessant om bepaalde koi te herkennen, want er zitten meerdere Interkoi Koi tussen, het meerendeels zelfs

John moest zich haasten om zijn Sandan Kohaku op te komen halen. Dit zijn de mannen van Momotaro die soms verbazen als ze wat ouder worden. Ik heb vaak gehoord dat ze dik boven de 80 cm kunnen uitgroeien en van goede kwaliteit zijn. Het zou mooi zijn om hier meer informatie over te krijgen.

Zo dit was het weer voor vandaag. Er is momenteel voldoende nieuws te melden van onze Japan reizigers, dus er is dus ook veel op te volgen. Vergeet natuurlijk ook de veiling niet, er wordt nog niet geboden, maar dat is normaal. Men wacht gewoonlijk tot de eindfase. Die ginrin sanke zijn wel fenomenaal mooi, laat ze niet aan je neus voorbij gaan.

Ik krijg nog wel een foto en filmpje van een Momotaro showa die aangekocht werd door Michael van Interkoi Germany. Ik heb geen verkoopprijs doorgekregen, maar je kan natuurlijk altijd contact opnemen met Michael. Klik op het mapje naast de prijsaanduiding en je vind alle info om contact op te nemen.

 

 

Meer afbeeldingen

Een koromo Tamasaba : afbeelding 1
Een koromo Tamasaba : afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml