Een vruchtbare zondag

Een vruchtbare zondag

Misschien kan ik voortaan beter op zondag openhouden, want dan is  het tegenwoordig drukker dan op zaterdag. Wat wel gebeurde gisteren is dat ze de omheining van de vijvers zijn komen ophalen. Toch vergeten er een foto van te maken....zonde.

omheining interkoiZe hebben bijna 20 jaar gediend, en hebben zeker hun dienst bewezen. Ze hebben toch een kenmerkend beeld gegeven van Interkoi. Iedereen zal ze herkennen. Ze werden in één koop gelukkig verkocht en zullen hopelijk iemand anders gelukkig maken.

Het zijn de eerste fases van de ontmanteling van de buitenvijvers. Nu nog alle koi verkopen die zich in de vijvers bevinden en ik kan beginnen afbreken. Het einde van een tijdperk is in zicht.

Zo gauw de meeste koi opgehaald zijn zal ik de volledige bezetting van de 2 grote vijvers naar voor brengen en met de afbraak van de achterste 2 grote vijvers beginnen. 

Ondertussen komen mijn dierbare klanten al hun koi ophalen. Lorenzo had nog een oogje op een kohaku van Momotaro. Het zal vermoedelijk de laatste koi worden die hij hier heeft aangekocht, en uit zijn woorden kwam alleen maar dankbaarheid en het gezegde dat hij het spijtig vind dat ik ga stoppen.

Ik begrijp het, maar de klanten moeten ook snappen dat ik niet tegen de tijd kan vechten. Ondanks mijn goede gezondheid, want daar ligt het niet aan, ik ben nog sterk en actief,  wil ik in schoonheid afscheid nemen en niet uitgeblust het toneel verlaten.

Het zijn geen eenvoudige beslissingen, maar ik denk dat ik de goede keuze heb gemaakt, en wens André van Interkoi Ameide het beste voor de toekomst toe. Uiteraard zal ik hem nog zoveel mogelijk ondersteunen, zolang het kan en het nodig is. Ik zal er altijd zijn voor mijn klanten en niet te vergeten mijn trouwe collega's en ze vertegenwoordigen indien nodig.

De ginrin chagoi van Marusei en de  kohaku van Momotaro verlieten gisteren dus het nest. Ik dacht dat de kohaku van Taniguchi was, maar hier heb ik me blijkbaarschromelijk  in vergist. Het is een kohaku van Momotaro en ze zag er behoorlijk goed uit.

Er zijn lang onderhandelingen geweest met Italië voor deze kohaku, en tenslotte ging de deal niet door. Ik denk dat ze een fout gemaakt hebben, want de kohaku ziet er bijzonder beloftevol uit. Geef haar de tijd en je zult wel zien. Een ginrin chagoi daar kan ik zelf ook nog altijd van genieten. En groeien ? Tja, natuurlijk groeien die altijd. Hoe groot worden die ? Moeilijk te zeggen natuurlijk, maar 80+ mag nooit geen probleem zijn. Ik hoop in ieder geval nog altijd updates te mogen ontvangen van de verkochte koi.

Maurice en zijn vrouw kwamen hun Sekiguchi showa ophalen. Je weet wel, die mooie showa reeks die in Japan gebleven waren bij Narita, maar in principe weinig gegroeid waren. Dus mensen, wees kritisch als de koi die Narita als kleine tosai aanbied en gratis daar azukari mogen blijven. Er worden geen wonderen verricht, dus ik zou het zeker en vast nooit meer doen.

Nu is grootte voor Maurice gelukkig niet belangrijk, en dat kan ik alleen maar op prijs stellen. Voor hetzelde geld is de klant niet tevreden en moet je de ontevredenheid proberen om te buigen, en dat is niet altijd een dankbaar gegeven. Dus dankjewel Maurice. 

Je kan trouwens niet voor iedereen goed doen. Dat is quasi onmogelijk, maar toch blijven we ons best doen om alle klanten gelukkig te maken met hun aankopen. Ik zie hier nog 45 koi op de lijst staan die moeten opgehaald worden. De tijd voor het  ophalen van de koi is aangebroken. 

Ben is een wereldreiziger en wordt overal ter wereld ingezet om zijn werk te voltooien. Toch blijft hij  ook trouw aan Interkoi en als hij thuis is, zal hij altijd een bezoek brengen als dat mogelijk is. Uit eerbetoon heeft hij gisteren een selectie gemaakt van een aantal koi uit vijver 4 die vooral gericht is op de uitverkoop, alhoewel er nog bijzonder goede koi tussenzwemmen. 

Al de koi die zijn aandacht trokken werden even apart in een bowl gezet, zodat hij uiteindelijk zijn keuze kon maken. Ik heb het filmpje aan elkaar gekoppeld tot zijn uiteindelijke keuze bepaald werd. Op deze manier ben ik toch weer 3 koi kwijt die volgende week opgehaald zullen worden. IDe voorraad slinkt, het wordt aftellen. De teller staat bij om en bij de 90.

Nog even herhalen dat de veiling vandaag afloopt. Wil je toch nog altijd een poging wagen, het is nu de moment. Om 19.00 uur worden ze uitgeteld. 

https://auction.interkoi.eu/

 

Meer afbeeldingen

Een vruchtbare zondag: afbeelding 1
Een vruchtbare zondag: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Johan

Eric ik heb positieve ervaringen met JPD en Probites klei.
Er zijn ook wat goedkopere selfmade maar daar zou ik persoonlijk vanaf blijven. Heb beide klei uitgebreid getest

Eric

Oke bedankt tja er zijn momenteel best veel kleisoorten .


Eric

Lekker dat je drukke zondag heb gehad 👍😂
Ik wil dit seizoen wat fanatieker klei gaan gebruiken , wat is het favoriete merk bij de kleigebruikers ?

interkoi

Ik gebruik enkel breeders secret en van probites heb ook nog Maerl dat ik gebruik. 

Eric

@interkoi Thanks Luc 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml