Goedemorgen koiliefhebbers

Goedemorgen koiliefhebbers

Wat kan het leven toch mooi zijn als het zonnetje begint te schijnen. De laatste overkapping ontmanteld zodat de koi overdadig kunnen genieten van de natuur en nu nog maar hopen dat ik deze laatste overkapping snel kan verkopen. 

overkappingIk leur er niet graag mee, maar blijkbaar lukt het me niet om ze aan de man te brengen. De overige 4 zijn al een tijdje weg, dus zal ik de foto van de allerlaatste overkapping nog éénmaal hiernaast zetten zodat ik misschien nog iemand kan overtuigen, zoniet zal ik ze tijdelijk opbergen.

Ondertussen worden de verkocht koi opgehaald. Ze stonden al om 9 uur aan de poort, terwijl ik eigenlijk pas om 11 uur open ga. Ach ja, ik ben altijd al vroeg wakker, dus even naar de zaak gaan is dan ook zo gebeurd. 

De eerste bowl die ik filmde waren koi van Jan. Een tancho sanke en een sanke van Momotaro.  Hier heb ik dan een jaar voor gezorgd en als dat tot een goed einde leidt dan is dat nooit een probleem, maar owee als er iets gebeurd. De verantwoording is tevens één van de oorzaken dat ik het bedrijf heb overgedragen.

Meestal zwom er in Arendonk een groot kapitaal aan koi die door de klanten aangekocht werden, waar je dan de ganse winter voor moet zorgen. Normaal is dat geen probleem, maar door het ouder worden en de verantwoordelijkheid die je draagt, werd dit te veel. Qua gezondheid en sterkte mag ik niet klagen, maar op een bepaald punt moet je realistisch zijn en dat punt is dit jaar bereikt.

De meeste mensen begrijpen het wel, maar toch zijn er veel die het spijtig vinden dat ik stop. Maar ik zal achter de schermen nog zoveel mogelijk de vernieuwde structuur van Interkoi blijven behartigen. Misschien kan ik nog wel 10 jaar mee, we zullen wel zien....

De tancho sanke en de sanke werden nog vergezeld door een kohaku en nog een sanke, maar dan van Sakai FF. Jan kwam een tijd geleden langs om de showa van Dainichi aan te kopen en toen liet ik hem de laatste showa zien die ik nog in mijn bezit had. Toen puntje bij paaltje kwam kocht hij toch allemaal Momotaro koi, hahaha. Een terechte keuze trouwens.

Ondertussen is vijver 5 bijna zo goed als leeg en wacht om leeggemaakt te worden. De eerste fase van de ontmanteling is gepland in mijn hoofd in juni en komt dus dichterbij. Nog enkele koi die naar Zweden moeten vertrekken en nog enkele jumbo die moeten opgehaald worden door een klant die een nieuwe vijver aan het bouwen is. 

Dat zou zowat tegen het einde van deze maand allemaal moeten gebeuren. Dan blijft er nog 1 supergoede jumbo koi over, en dan nog eentje met heel wat in petto. Deze beer van Sakai FF zou nog moeten verkocht worden.

Deze yonsai van 75 cm ontwikkeld bijzonder goed. Indrukwekkende body, mooi patroon en ik ben er zeker van dat dit binnen een 3-tal jaar een geweldige kandidaat prijswinnaar zou kunnen zijn voor iedere koishow. Het zou fijn zijn om deze sanke nog aan de man te kunnen brengen. Kandidaat kopers mogen zich melden.

De laatste die gisteren naar huis vertrok doet ook niet onder voor de sanke. Een ander type, meer gerelateerd aan het Momotaro design bij wijze van spreken. Waar heb ik het dan over ? Als je de sanke bekijkt dan zie je een brede koi met een typische Sakai bouw dat zich uit in de schouderpartij dat vrij herkenbaar is.

Momotaro echter houdt meer van de vloeiende backbone structuur waarbij de backbone vloeiend naar de het voorhoofd overgaat. Bekijk dit filmpje van de kohaku die qua bouw niet veel moet  onderdoen tegenover de sanke. De kohaku is 70 cm, maar ook een jaar jonger.

Beide zijn geweldige koi in mijn ogen en zeker de moeite. Ik kan echter beide appreciëren of ze nu de hoge backbone hebben zoals bij Sakai of de vloeiende backbone zoals bij Momotaro. Ik zal ze toch gaan missen deze machtige koi.

Nog een kort berichtje over de koi koi van mijn klant die stopt met de koihobby, ook door ouderdom, en waarvan je hier de info nog kan lezen. Er werden al verscheidene koi verkocht, maar er zit schijnbaar volgens de informatie nog een bijzonder goede chagoi die nog vrij is en waarvan ik een foto aankreeg die ik hieronder nog even bijplaats.

Deze 75 cm chagoi is volgens de mensen die de koi zijn gaan ophalen dat deze zeker niet de minste is. Chagoi lovers laat de kans niet liggen. Van de aangeboden bekko zijn er nog maar 4 over. Zie bijgaande foto. (1-2-4-5)

Deze week vrijdag brengt Michael de koi uit Duitsland die verkocht werden. Hij vroeg me ook om nog een aantal éénkleurige orenji ogon van Momtaro aan te bieden zodat hij ze eventueel nog kan meebrengen. Bekijk hier het filmpje. Ze zijn 25-28 cm en worden nu aangebode voor 250 euro. 

 

Meer afbeeldingen

Goedemorgen koiliefhebbers: afbeelding 1
Goedemorgen koiliefhebbers: afbeelding 2
Goedemorgen koiliefhebbers: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Jack

De beer van Sakai . SA-NA21-421 staat niet in het aanbod vermeld bij de Sanke lijkt het Luc.
Misschien helpt dat ?!
Dat SA-V23-01266 er nog steeds is ,ook best verrassend!

interkoi

Je moet goed kijken dan vind je haar wel Jack. Ze staat er in wel degeliijk op. De zoekfunctie is daarbij een hulp. De andere sanke SA-V23-01266 was normaal verkocht maar die is niet goed. Ik vermoed een intern probleem. Ik werk er al een tijd aan, maar ik krijg ze niet helemaal in orde. De kopers hebben toen beslist een andere koi aan te kopen. 

Jack

@interkoi Doodzonde voor een Sanke van dat kaliber.


interkoi

Zonde, want dood is ze nog niet en ik heb nog tijd....

Matthijs

@interkoi Als je die weer goed krijgt… zoals Jack zei een sublieme Sanke ook!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml