Een kort overzicht van mijn reis naar Japan

Een kort overzicht van mijn reis naar Japan

Na een lange tijd afwezig te zijn geweest, was het natuurlijk geweldig om terug te keren naar Japan. Het was mijn eerste keer dat ik Japan in deze tijd van het jaar bezocht, en het weer was absoluut prachtig - niet te koud en niet te warm. Bijna elke dag genoten we van temperaturen tussen de 21 en 26 graden, met een uitschieter van 26 graden. Echter, zelfs in die warmte was het soms bijna ondraaglijk in de koihuizen.

Deze tijd van het jaar staat bekend als tosai-tijd, omdat de laatste selectie dan plaatsvindt. Ik had verwacht dat er veel tosai beschikbaar zou zijn, maar dat viel me tegen. Soms kregen we te horen dat ze niets te koop hadden, en andere keren zeiden ze dat ze nog niet hadden geselecteerd. Vaak was de reden dat ze de vissen nog moesten selecteren voor de komende koishow.

Een positief aspect van deze reis was dat ik Andre van Interkoi Aimeide en Ramon beter heb leren kennen. We brachten de hele week veel tijd samen door, hielpen elkaar bij het scheppen van vissen en het vullen van de bowls met water. 's Avonds genoten we van gezellige diners en drankjes op de kamer, waar we levendige discussies hadden, vooral over koi.

Ik was ook onder de indruk van de nieuwe kweker Yoshino. Bij aankomst nam hij ons eerst mee naar zijn nisai-huis en liet ons zijn ouderdieren en nisai zien. Ik was erg onder de indruk van de huidkwaliteit en bouw van de vissen. Het leek wel alsof je een klodder rode verf op een papiertje gooit en dit niet uitloopt zo dik was dit pigment..

Ik besloot meteen om een paar tosai van hem te kopen om in azukari te laten, want niet alleen waren de nisai van uitstekende kwaliteit, ze waren ook nog eens groot. In totaal heb ik 6 stuks geselecteerd die je op de site kan terugvinden.

Ik hoop dat jullie een idee kunnen krijgen van de ouderdieren door de video's te bekijken. De bloedlijnen zijn afkomstig van Dainichi Niigata en Sakai Fish Farm. Wat ik ook nog nooit had gezien en erg onder de indruk van was, waren de sakura bomen. Ze waren prachtig, maar het was jammer dat ze slechts twee weken in volle bloei staan.

Yoshino ouderdier-01
Yoshino ouderdier-02
 

Het enige negatieve aspect van de reis was de lange vlucht. Normaal duurt de vlucht ongeveer 11 uur, maar deze keer duurde het 14 uur vanwege de situatie in Oekraïne. Een mooi gebaar voor vertrek was de jas die ik van Erwin kreeg, waarop mijn logo was gedrukt. Tot slot wil ik Erwin en Alexander bedanken voor hun steun en vertrouwen tijdens de reis.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van mijn verslagen en beelden.

Meer afbeeldingen

Een kort overzicht van mijn reis naar Japan: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Jack

Benieuwd hoe de 6 stuks van het najaar uit de mudpond komen.
Ziet er beloftevol uit !


Eric

Waren prachtige verslagen en ook prachtige beelden waarvoor veel dank 👍😂👏


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml