Het begin van de stille periode

Het begin van de stille periode

Raar maar waar, voor mij zijn de volgende 3 maanden de meest rustige maanden van het jaar. De vakantie periode, de examens, de hitte, het zijn van die dingen die de handel op rust zetten, dus eindelijk wat meer rust, want het was een druk voorjaar met veel werk.

Toch worden er momenteel nog enkele koi opgehaald en dat moeten we natuurlijk even vermelden. Vooral als het toch om hoogwaardige tosai gaat, en dit exemplaar is er één van. De klasse van deze kohaku is vooral de kwaliteit van het beni.

Dit is het beni dat gewenst is. Van voor tot achter van dezelfde intensiteit, en vooral dik op het lijf beboetseerd ondanks het feit dat de koi al een tijdje binnen heeft gezeten. Bovendien is de koi op de korte tijd dat hij in Arendonk is ook nog 3 cm gegroeid. Bij aankoop 33 cm, gisteren een waardige 36 cm gemeten.

Dit zijn jumbo tosai van het goede uur, met andere woorden dit zijn koi, noem ze jumbo tosai die volgens mijn ervaring toch 70-75 cm kunnen bereiken, of zelfs meer, maar daar ben ik altijd voorzichtig mee om te verkondigen, vermits ik weet hoe moeilijk het is om de 80 cm te bereiken.

Eigenlijk hebi k al meerdere koi verkocht die achteraf de 80 cm gehaald hebben, en ik krijg er af en toe informatie van, alhoewel dit tegenwoordig minder en minder is. Wel spijtig, want dat is toch de informatie die wij willen horen.

het begint hier wel vrij leeg te worden, er vertrekken redelijk veel koi naar hun nieuwe habitat. Is dat erg ? Neen hoor, het brengt rust in de vijvers en dat is niet onbelangrijk. Mijn focus ligt nu vooral op vijver 5 waar de tosai zich bevinden. Het is soms een lust om ze bezig te zien. Het wordt een hele opgave einde seizoen om al deze koi opnieuw te filmen en te bewonderen.

Wel zal ik zondag vermoedelijk met het sleepnet door de vijver gaan. Het heeft een bepaalde bedoeling waarover later meer, en als het zover is zal ik zeker een paar filmpjes maken zodat jullie het legertje tosai ook kunnen zien.

Ondertussen is er vrij veel beweging op de veiling momenteel. Er wordt nog niet hard gestreden, maar de verkoop verloopt wel vlot. Nu nog even proberen de biedingen op zijn Japans te doen, met andere woorden dat men tegen elkaar opbied, maar dat zie ik voorlopig nog niet gebeuren.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml