Het blijven hoogdagen

Het blijven hoogdagen

Ik weet niet wat er aan de hand is dit jaar, maar het ophalen van koi heeft nog nooit zolang geduurd als dit jaar. We zijn ondertussen bijna juli en nog worden koi opgehaald en moeten er nog steeds koi opgehaald worden.

Tja, ieder jaar kan natuurlijk ook niet altijd hetzelfde zijn, en als ik deze week  nog even alles op een rijtje zet worden er nog een 25-tal koi opgehaald, dus werk genoeg voor de boeg. Nu is het wel zo dat er door de veilingen natuurlijk meer koi verkocht worden en dat is ook één van de redenen.

Maar we doen ons best om alles in goede banen te leiden. Bovendien moet ik ook zorgen dat ik geen fouten maakt, wie welke koi ophaald. En dat gebeurde gisteren. Ik had alles al klaargezet toen Tristan zijn koi kwam ophalen, maar ik had de verkeerde koi klaargezet.

Het kan gebeuren met al die nieuwe klanten. Het is dikwijls een eerste kennismaking en dan verwissel je wel eens de koi. Ondertussen had ik al een filmpje gemaakt van de veilingkoi die weggingen. Vooreerst had ik deze koi van Sakai Co gebowld en gefilmd,  maar toen de klant aankwam zei hij dat het de verkeerde was.

Even controleren in mijn bestand, en ja hoor, het was inderdaad de verkeerde koi. Geen probleem, de koi even teruggezet en de juiste genomen. Ook een Sakai Co van de veiling. Ze werd 37 cm gemeten en komt in een speciale vijver terecht die ik nog nooit gezien had.

Er werd beloofd om hiervan enkele foto's en filmpjes van op te sturen, maar dat is ondertussen nog niet gebeurd. Ik had deze constructie nog nooit gezien, en zo gauw ik  informatie aankrijg zal ik dit natuurlijk ook tonen. Het staat op de to do lijst.

Een klant uit het buitenland wil liever onbekend blijven, en dat moeten we respecteren.Hij moest ettelijke kilometer rijden, maar het was dan ook de moeite. Een koi waar ik veel affiniteit mee had was de doitsu mukashi ogon die samen met haar zuster de geschubte mukashi ogon hier in de bowl zit, hebben ons verlaten. Eeuwige zonde, want ik heb er van genoten, en is het maar enkele maanden.

Beiden zijn tegen de 75 cm en bijzonder zuiver voor een mukashi variant. Gewoonlijk wordt het hoofd wat geaccentueerd met grijs/zwarte tinten, maar deze waren beide heel zuiver wat ik enorm kon waarderen. 

En zo begint er een groot gedeelte van mijn bestand te slinken. Uiteraard is er nog redelijk veel te zien, maar het mindert toch zienderogen. Als het goed is komen ze vandaag  nog een aantal koi ophalen, het blijven bezige dagen.

Ondertussen zal de veiling van het aanbod uit Duitsland dadelijk starten als alles goed gaat. Het aanbod is bijzonder gunstig voor die mensen die niet het uiterste van een koi verwachten. De startprijs voor een paar tosai van goede kwaliteit begint reeds van 80 euro, wat in principe heel aanlokkelijk moet zijn. Begin volgende maand worden deze geleverd vanuit Duitsland. Voor de koihunters een mooie gelegenheid om goed koi voor een beperkte prijs aan te kopen.

Het voordeel als het druk is en er veel gebeurd, is dat je veel kan vertellen, anders wordt het een moeilijke taak om iedere dag een nieuwsitem te verzinnen.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Andrée en Ludo

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml