Het drama bij Peterken

Het drama bij Peterken

Het zal je maar overkomen. Het water zakt iedere dag met een aantal centimeter, een oplossing is niet dadelijk te vinden. Paniek is  in de maak, de koi moeten ergens naartoe, want zonder water is het een hopeloze zaak.

Ik veronderstel dat het wel meerdere mensen hebben meegemaakt ! Maar wat moet je toch doen als het water maar blijft dalen ? Ik kan maar één oplossing bedenken en dat is de koi overzetten en wachten tot het zakken van het water stopt en je weet waar het probleem zich voordoet.

Ik had voorgesteld om mee te komen helpen en desnoods de koi op te vangen omdat het verblijf in een tijdelijk zwembadje ook geen oplossing was. Dus alles maar klaargemaakt en ingepakt om zondagmorgen alle koi op te gaan halen.

Eén van de binnenvijvers was gelukkig leeg en zou eventueel als tijdelijke opvang kunnen dienen. Liever niet dan wel, maar nood breekt wet, dus alles maar in gereedheid gebracht. Aangekomen zag ik echter dat het probleem deels opgelost was.

Peter was na telefonisch contact met Patrick van Zenkoi een tijdelijk onderkomen gaan ophalen. Een groot zwembad van 5 meter diameter met filter zou als tijdelijke oplossing dienen. Ik was natuurlijk blijk met de oplossing en hielp Peter dan maar om de koi over te brengen naar hun nieuw verblijf.

Een steur van meer dan een meter was de laatste bewoner die overgezet werd. Nu maar hopen dat het probleem snel zal gevonden worden. Wel heel slechte punten voor de bouwer van de vijver, want zo oud is de vijver nog niet. Ik zal zijn naam niet vernoemen, maar moest hij het nieuwsitem lezen, dan weet hij het in ieder geval. Bovendien stond hij niet klaar om hulp te bieden, integendeel, hij wou de telefoon niet oppakken.

Ik weet niet of er een soort verantwoordelijkheidsplicht is, maar die zou er wel moeten zijn. De vijver is nog maar een 5-tal jaren oud ! Ondertussen heeft Peter al nieuwe plannen in zijn hoofd voor aanpassingen van zijn nieuwe vijver, waarvan hieronder het eerste ontwerp.

VERGEET NIET JE JURERING DOOR TE GEVEN

Er zijn al enkele resultaten binnen, maar nog te weinig om een eerlijk overzicht te geven van de ludieke wedstrijd. Ik heb geprobeerd wat meer animo te brengen door enkele koi te laten beoordelen, maar de animo is toch even ver te zoeken. 

Dan nog maar een poging wagen om enkele beoordelingen binnen te krijgen. Ik zou toch graag een 20-tal beoordelingen op een rijtje zien, vooraleer een resultaat te melden.

ONDERTUSSEN DE PROBLEMEN VAN PETERKEN

Patrick van Zenkoi is nu bezig om te proberen het probleem te localiseren. Dit is zijn verhaal, en de foto's zijn toegevoegd: Probleem nog niet gevonden, het zit niet in de folie, het zit in de buizen van bodemdrains, nu klinkers eruit en graven, hoop dat het niet onder de vijveris.....miserie, miserie....

EINDRESULTAAT TOT HIERTOE: de lek nog niet gevonden na een dag labeur. Peterken zal moeten graven vanaf de filter tot aan de vijver en dan maar hopen dat het niet onder de vijver is, want dan is het stilaan een ramp aan het worden. Sterkte Peter...want ik weet hoe handig je bent...

 

Meer afbeeldingen

Het drama bij Peterken: afbeelding 1
Het drama bij Peterken: afbeelding 2
Het drama bij Peterken: afbeelding 3
Het drama bij Peterken: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Johan

555


William William

555


mark

555


Johan D

555


David

555


Johnny

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml