NOODGEVAL: IK BEN VANDAAG NIET AANWEZIG

NOODGEVAL: IK BEN VANDAAG NIET AANWEZIG

EeAlle klanten die vandaag wilden langskomen moet ik helaas ontgoochelen. Ik ben vandaag niet aanwezig, een NOODGEVAL dient zich aan.

Eén van mijn klanten zit met zijn handen in het haar. Zijn vijver begon plots water te verliezen. De hoop was dat dit op een bepaald moment zou stoppen, maar de vijver bleef water verliezen tot wanhoop van de ongelukkige. 

Gelukkig heb ik enkele binnenvijvers die vrij zijn om zijn koi op te vangen voor onbepaalde tijd. Er was geen andere mogelijkheid en ik zal zo dadelijk de koi gaan ophalen om ze tijdelijk hier te laten rondzwemmen. De binnenvijvers moeten toch klaargemaakt worden om volledig te zuiveren, dat kan een paar weken uitgesteld worden tot de nieuwe koi komen in oktober.

ENKELE KOI GEFILMD VOOR VERKOOP BESTEMD

Eerst en vooral nog even meegeven dat ik weeral verschrikkelijk verwend ben door mijn klanten. Courgetten, scharrel eieren, vlaaien, het kan niet op. Ik vraag me dikwijls af waar ik het aan verdiend heb, maar vooral bedankt voor de vrijgevigheid, het wordt op prijs gesteld.

Er zitten nog een 20-tal koi in vijver 1 die voor verkoop kunnen aangeboden worden. Bij nazicht van de koi op zaterdag worden deze even bovengehaald om afstrijkjes te nemen, wat tevens de mogelijkheid geeft om ze even te filmen. De informatie die het met zich meebrengt kan ik dan weer updaten zodat de info volledig en correct blijft. Wie interesse heeft om te kopen is in deze tijden altijd welkom.

Ginrin showa van Taniguchi 1811034 - 56 cm

Sanke van Momotaro 1811046 - 57 cm

EEN KLEINE INTERNE en LUDIEKE WEDSTRIJD !

Gisteren hebben we een aantal koi gebowld in de opgroei 3 en 4. De reden is eenvoudig, we gaan wat spielerij organiseren om de koihandel toch proberen levendig te houden. De animo is momenteel ver te zoeken, daarom probeer ik wat leven in de brouwerij te brengen en wel op de volgende manier.

We hebben alle showa die in opgroei 3 en 4 zitten gemeten en gefilmd. Zowel Ben als ik hebben een selectie van 7 showa gemaakt en nu zou ik die willen voorstellen. Graag zou ik ook jullie medewerking hebben om deze koi te bekijken en punten te geven.

Ik heb de koi genummerd van A tot en met N, dus A-B-C....tot en met N. De nummers werden willekeurig gegeven, dus je weet absoluut niet welke showa Ben of Ik geselecteerd hebben. Ik vraag nederig aan jullie om punten te geven op de volgende manier. 

Geef punten van 1 tot en met 14, waarbij de beste 14 punten krijgt, dan 13 enz... Enkel ik weet welke koi aan wie toebehoort, want dat heb ik genoteerd. Als alle cijfers binnenzijn, dan zal ik de punten samentellen en kijken wie de meeste punten heeft gehaald.

Ik zet hieronder alle filmpjes op een rijtje, oordelen jullie en geef de punten door. Het is een ludiek spel tussen Ben en mij. Bovendien zal ik achteraf een voorstel doen. Wel moet ik zeggen dat al deze showa er bijzonder goed uitzien. De huidkwaliteit en de body zijn bijzonder goed te noemen, oordeel zelf.

Showa Izumiya A

Showa Izumiya B

Showa Izumiya C

Showa Izumiya D

Showa Izumiya E

Showa Izumiya F

Showa Izumiya G

Showa Izumiya H

Showa Izumiya I

Showa Izumiya J

Showa Izumiya K

Showa Izumiya L

Showa Izumiya M

Showa Izumiya N

Wie het makkelijker vind om de showa achter elkaar te zien verschijnen, dat kan ook via dit filmpje

Ik zal na de inzendingen de punten samentellen en kijken welke showa er gewonnen heeft en ook de scores vergelijken van Ben en van mij. Spannend niet ?.....doe mee.....

MEEDOEN IS ALTIJD WINNEN DAAROM DIT VOORSTEL 

Om de verkoop toch even ter sprake te brengen in deze onzekere tijden, is mijn voorstel tot aankoop het volgende. Wil je één van deze showa aankopen, en zeg nu zelf, ze zien er bijzonder goed uit, dan ben ik bereid om tot volgend compromis te komen:

Je koopt een showa uit deze selectie en komt die voor 15 oktobere ophalen, dan krijg je een korting van 95 euro. De prijs wordt dan 895 - 95 = 800 euro.
Je koopt een showa uit deze selectie en wil hem of haar laten overwinteren tot medio april 2021 dan wordt de prijs 895 + 105 = 1 000 euro.

Voorwaarde is dat je wel mee hebt gedaan aan de beoordeling van de showa en punten hebt gegeven. Wij geloven zeer sterk in de kwaliteit van deze showa en ik hoop dat je de kwaliteit kunt herkennen.

 EEN TUSSENDOORTJE

In deze Q-bakken zaten ook nog enkele koi die ik voor klanten laat doorgroeien en een koi die ik momenteel nog niet verkoop, namelijk de mango. Ik heb deze uiteraard ook gefilmd en dit is het resultaat:

De mango van Sakai FF

De cha utsuri komt ook uit de mango reeks voor Rob

De maruten ginrin oshiba chigure voor Pierre

TENSLOTTE WERDEN ER OOK ENKELE KOI OPGEHAALD

De reden dat er wat koi langer bleven zitten was omdat hun nieuwe vijver nog niet klaar was. Bovendien hadden ze af te rekenen met wat tegenslagen tijdens het bouwen van de vijver waar ik maar niet over zal uitweiden. Ondertussen draait de vijver enkele weken, ondanks het feit dat de vijver nog niet volledig is afgewerkt. Het was reden om toch al enkele koi te komen ophalen.

De Sanke van Sakai FF 2002014

De kohaku KO-V18-1232 van Momotaro 

De sanke SA-V18-12168 van Momotaro

Toch wel 3 geweldige koi die naar huis gaan. Ik hoop dat we ze in de toekomst nog eens terug zullen zien. Allen waren voltreffers....Bij deze gelegenheid konden we het toch niet laten om nog een paar koi te bowlen en deze ook voor verkoop aan te bieden. Let goed op deze 2 toekomst kandidaten, het is de moeite om te zien. Het zijn koi die wij de stempel tategoi geven. Dit zijn koi die over een periode van 2-3 jaar moet bekijken. 

Sanke van Momotaro SA-V19-10152

Showa van Ueno SH-NA18-47

HET DEFINITIEVE EINDE VAN HET NIEUWSITEM VAN VANDAAG

Een tijdje geleden was Pascal er het hart van in was dat er zich een ongewenste rode verdikking met uitslag op het centrum van de schouder ontwikkelde. De conclusie van 'de kenners' was dat het ongewenst sachi was dat zou kunnen verwijderd worden.

Toen wij dit zagen repliceerde Ben onmiddellijk en moest even lachen met de bewering dat dit ongewenst sashi was dat kon verwijderd worden. Mis poes was zijn conclusie. Bekijk het filmpje even zelf. Dit is een probleem dat opgelost kan worden zei Ben, het is geen sachi, het is een zomerpok die geirriteerd is, en mits de benodigde behandeling ongedaan gemaakt kan worden. 

Zo gezegd, zo gedaan en samen met de showa van Dainichi werd de kohaku tijdelijk bij ons in de binnenvijver geplaatst en behandeld volgens onze normen. Het resultaat na 3 weken kan je zien in dit filmpje. Hebben wij dit netjes in orde gebracht of niet ?

Het resultaat mag er zijn ! Pascal kwam de koi gisteren dan ook met een blij gemoed ophalen samen met haar metgezel, de showa van Dainichi Toyota.

Zo, genoeg gefilmd voor vandaag, het was een flinke brok werk....nu voor ons Peterken werken !

 

Meer afbeeldingen

NOODGEVAL: IK BEN VANDAAG NIET AANWEZIG: afbeelding 1
NOODGEVAL: IK BEN VANDAAG NIET AANWEZIG: afbeelding 2
NOODGEVAL: IK BEN VANDAAG NIET AANWEZIG: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

12 reacties

Kristof_d

555


Johan

555

interkoi

555

Johan

@interkoi 555


interkoi

555


Matthijs

555


rob

555

interkoi

555


William William

555


Polleke

555


Johan D

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml