Het vervolg van de new arrivals

Het vervolg van de new arrivals

Dat het een drukte van jewelste was, kan ik in geen woorden uitleggen, maar toch probeer ik zoveel mogelijk info te geven. Dit ondanks de slechte omstandigheden, want ik begrijp ook dat het niet eerlijk is tegenover de koi die net na hun zware reis nog eens enkel getoond kunnen worden door slechte filmomstandigheden.

Maar laat ons daar niet verder over zeuren, binnen enkele weken zullen ze weer top zijn. De vijvers werden ondertussen naar 22° gebracht om in de loop van de volgende week kiewstalen te kunnen opsturen ter controle.

Ik wil eerst wat aandacht geven aan de shiro utsuri van Omosako. Het was me gelukt om 12 shiro gezamenlijk aan te kopen. Ze werden me aangeboden omdat ik de vorige jaren me iets meer gefocused had op shiro. Ik kan ze best pruimen, ondanks het feit dat shiro soms moeilijker te verkopen zijn.

Het kunnen echter dankbare koi zijn die onderhevig zijn aan interessante ontwikkelingen wat betreft het sumi en de onvoorspelbare veranderingen die kunnen optreden. Of het positief is moet je altijd afwachten. De shiro die ik op de kop heb kunnen tikken zien er meer dan goed uit. Zo gauw ik tijd heb zal ik afzonderlijke foto's en filmpjes maken, zodat het iets of wat duidelijker wordt. Ik zet de video's hier onder op een rijtje.

Shiro utsuri van Omosako - box 1

Shiro utsuri van Omosako - box 2

Shiro utsuri van Omosako - box 3

Shiro utsuri van Omosako - box 4

Zo, dat was het gedeelte zwart wit kijken. Nu is het de beurt aan de Dainichi Toyota kleintjes. Zoals gezegd is Dainichi Toyota de broer van de Dainichi koifarm in Niigata. Ze doen samen de veilingen, waarvan er trouwens momenteel een nieuwe veiling bezig is. 

Ik kocht wat mini koi van hem die toch een mooie uitstraling hebben. Ik koop het echter om bepaalde mensen te plezieren, en ze zijn best goed van kwaliteit. Het filmpje ervan kan je hier bekijken. Leuk spul hoor !

Van een ander kaliber, en dus ook van prijs zijn de 3 tancho sanke die ik reeds in januari aankocht op de veiling van Sakai. Dat zien er kleppers uit hoor. Zelfverzekerde zware tosai van +40 cm, daar zit een heel wat toekomst in verwerkt. 

skitsuke kohakuBut last but not least, de geweldige groep Momotaro tosai. Hier gaat mijn koihart naar uit. Een prachtselectie tosai van de veiling, waarvan er ook een aantal reeds verkocht zijn. Zeker en vast de moeite om hier je tijd aan te spenderen. Vooral eentje steelt mijn hart, namelijk de skitsuke kohaku.

Skitsuke (uitgesproken skitske) is een kohaku met rood dat op de neus doorloopt tot aan de mond. Het is een speciaal effect en deze kohaku wordt dan nog eens ondersteund door een machtige body voor een tosai. Een heerlijke kohaku.

Dan heb ik nog een groot aantal tosai binnengekomen, redelijk veel zelfs, maar daar geef ik momenteel geen info over.Die houd ik nog even in beraad. Het zijn geweldige jumbo tosai van 35-40 cm, maar die hebben een speciaal doel en wil ik nog even uit de belangstelling houden.

Ondertussen zijn we ook een dag verder en werden de koi al opgehaald door Johan en Michael. Ze stonden s'morgens al paraat om hun koi te komen ophalen. Ik had deze tijdelijk apart gezet zodat het eenvoudig was om ze te selecteren.

Michael was eerst aan de beurt, en nam een 6-tal koi mee naar huis, waarvan een aantal ginrin kohaku van Momotaro, waarvan ik begreep dat ze zullen gebruikt worden voor de kweek in een ander land. Twee prachtige Dainichi showa, en een sanke van Momotaro.

Johan had er nog een viertal aangekocht. 3 tosai van Momotaro en een bijzonder mooie showa van Dainichi, allen de moeite waard  om te bekijken. Als ik me niet vergis was er al een deel van verkocht was. Er is echter zoveel info dat ik op dit moment mijn eigen bewoners nog moet leren kennen.

DAN NOG WAT EXTRA NIEUWS

Er wordt me telkens gevraagd of ik maandag open ben. Daarom heb ik besloten om maandag open te houden van 10.00 tot 12.00 uur, Mensen die graag komen kijken zijn natuurlijk altijd welkom. Er is trouwens heel wat te bewonderen , en het weer lijkt ook mee te werken. Zondag vier ik Pasen in de huissfeer, dus morgen ben ik NIET  open.

Ondertussen is de veiling van interkoi aan de gang. Mensen die nog willen meedoen kunnen zich registreren en na goedkeuring kan je meedingen naar de koi van je keuze. Ik heb besloten om iets meer risico te  nemen en zal de koi die nu aangeboden worden nog iets goedkoper maken om de interesse op te wekken.

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Johan van Rijswijk

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml