Meerdere koi vertrokken zaterdag

Meerdere koi vertrokken zaterdag

Door omstandigheden lukte het me niet om gisteren een nieuwsitem te schrijven. Ik kan me niet herinneren dat ik geen nieuwsitem heb geschreven op een zondag. Alles moet echter een eerste keer zijn. 

Toch was er veel beweging zaterdag, want een groot aantal koi verlieten het huis, en dit met de ondersteuning van de eerste lentezon. Hierdoor was alles nog fijner natuurlijk. De eerste koi die op zoek ging naar zijn nieuwe verblijfplaats was de laatste Hoshikin uit een serie van 10 die ik in 2020 aankocht, de hoshikin showa 1911012.

Hier heb ik al een paar jaar voor gezorgd, en ze was er niet slechter op geworden, integendeel. Zo zie je maar dat de meeste koi het ook goed doen in onze vijvers. Rick zal er nog veel plezier aan beleven. Ik dacht ze gemeten te hebben op 65 cm.; en ze zal de volgende jaren zeker en vast nog wat centimeter pakken voor zover dat belangrijk is.

De volgende koi die ik zal moeten missen doet me wel iets. Het zijn van die koi die toch een herinnering achterlaten. Het is, of was trouwens ook de oudste koi die nog in Arendonk rondzwem, buiten Virgin natuurlijk. De sandan  kohaku 1805001 van Taniguchi

Hoe durf je eigenlijk over oud spreken. Met haar 5;5 jaar is ze eigenlijk nog maar aan de vooravond van haar leven begonnen. Ik kocht deze aan als tosai, ik kan ze me nog goed herinneren. Een filmpje bij aankoop is nooit uit den boze. Waarom weet ik niet, maar ze heeft nooit een koper gevonden. Het enige wat ik spijtig vind is dat ik er hier nooit uit heb kunnen halen wat er inzit, dat moet bij de koikichi gebeuren. Ik weet zeker dat ze de nieuwe eigenaar nog veel plezier zal bezorgen.

Bovenstaande koi werden verkocht via de veiling en de 2 volgende werden ook via de veiling verkocht. De ene is nog een mango uit de stal van de 230 kleine mango die ik aankocht, samen met een kin matsuba. Van de mango heb ik er nu nog een 3 of 4-tal zitten en dan is dat verhaal ook ten einde. De kin matsuba zijn geen onaardige koi en die er nog over blijven mogen voor een habbekrats uitgekozen worden.

Jeroen verraste mij min of meer toen hij één van de kleintjes aankocht. Gewoonlijk gaat hij voor de grotere varianten, maar om de één of andere reden viel zijn keuze nu op de kleintjes, waarvan de showa van Dainichi SH-V23-04504 een onmiddelijke keuze werd toen ik ze aanbood.

Een typische Dainichi showa zou ik ze willen noemen. Ik kan ze zelf ook best pruimen hoor. Wat ongestructureerde patronen met weinig beni en een aparte verdeling van het sumi op het toch wel zuivere shiroji; Het is wat moeilijker om goede showa te vinden het laatste jaar, en ik moet zeggen dat deze showa van Dainichi me toch wel aanspreken. Er is nog een goede keuze in het aanbod, maar ze staan er niet voor te trappelen. De sandan sanke van Momotaro hield deze showa gezelschap.

Tenslotte kwam Hessel nog even langs om zijn bestand wat aan te vullen. Hij had een oogje laten vallen op een orenji karashigoi van Momotaro, enorme groeikanonnen dat staat als een paal boven water. Maar de ginrin varianten deden ook wel een belletje rinkelen. Dus deze maar even in de bowl gezet om te bekijken.

Je kan niet ontkennen dat het stevige kadetten zijn ! Nisai en rond de 55 cm met een goede gin en een vooruitstevende body, het zijn dankbare koi. De ginrin zijn trouwens de laatste die ik nog ter beschikking heb. Ik geloof niet dat ze in de toekomst nog zullen gekweekt worden, tenminste ik hoor er momenteel weinig van. Zijn keuze viel echter op de gewone orenji karashigoi. 

Tenslotte was er nog redelijk veel interesse in de golden corn serie die momenteel in de veiling aangeboden worden. NIet eenvoudig om de verschillende gelijkwaardige koi uit elkaar te houden. Ik hoop dat er nog wat zullen verkocht worden in de veiling. Afwachten is de boodschap.

Dit is filmpje 1 van de golden corn die we gebowld hebben. Dit is het tweede filmpje van de golden corn. De golden corn die niet verkocht worden tijdens de veiling zal ik in de vergeethoek plaatsen. Ik heb er veel moeite in gestoken, helaas met weinig succes. Ik laat het lot nu over aan het toeval.

Dat de koi die uit het transport komen niet in de beste omstandigheden kunnen gefilmd worden is te begrijpen. De ene komen al beter uit transport dan de andere, en het laatste transport van vorige week was niet optimaal, dat kan ik niet ontkennen. Bovendien moesten ze s'nachts gefilmd worden wat zeker geen meerwaarde had.

Daarom dat ik even dit filmpje laat zien van vijver 8 met de shiro en de tosai van Momotaro die het de volgende dag al stukken beter deden. Het is trouwens een genot om deze koi al te zien zoeken naar eten. Shiro is altijd een geval apart. Deze mogen best gezien worden en hebben een aangenaam prijskaartje. Bij de tosai zitten prachtige kohaku tussen, zeker de moetie om te komen bekijken.

Nog even melden dat ik open ben vandaag van 10.00 tot 12.00 uur.

 

Op dit moment gaat ook de veiling van Momotaro van start. Ik kan je garanderen dat het bijzonder hoogwaardige koi zijn. Ze zullen echter niet goedkoop worden en bovendien kunnen ze enkel azukari blijven bij een aankoop van minimum 500 000 yen zonder de bijkomende kosten. Wie een poging wil wagen kan me natuurlijk altijd contacteren.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml