Vruchtbare dagen

Vruchtbare dagen

Op verzoek heb ik maandag open gehouden van 10.00 tot 12.00 uur en met succes. Het was eigenlijk een heel gezellige dag met verschillende klanten die ook hun koi kwamen ophalen. Op deze manier wordt de hoeveelheid van het nog op te halen bestand serieus verminderd naar 62.

 

Nog een groot aantal te gaan, maar dat is eigen aan deze periode die altijd wat stress veroorzaakt door de overlappende situaties. Langs de ene kant komen er veel  koi binnen en langs de andere kant worden de meeste koi nu nog niet opgehaald. Altijd een gevoelige periode, maar alles gaat voorbij, dat heeft de tijd mij geleerd.

Nu waren het niet dadelijk de grote kanonnen die opgehaald werden, maar dat is ook niet altijd nodig. Hier zie je de juki asagi en de goshiki sanke van kibi die samen verpakt werden. Heel apart die goshiki sanke van Kibi. Ik ben heel benieuwd of het sumi van die goshiki sanke zo zal blijven, alhoewel de kans groot is in mijn ogen dat dit helemaal zwart zal worden.

De toekomst zal het uitwijzen, en ik hoop dat het goshiki-achtige sumi zo zal blijven, het geeft de koi zoveel meer klasse in mijn ogen. De yuki asagi is een koi dat ik meer op verzoek aankoop. Niet dat ik ze niet  graag zie, integendeel, en de echte kleppers van yuki asagi gaan voor serieuze bedragen de deur uit. Deze was nog betaalbaar en mag er wel zijn.

Voor diegenen die yuki asagi niet kunnen plaatsen, dit is een korte omschrijving van deze soort:  Yuki is Japans voor sneeuw en in Europa wordt deze variant ook wel “Snow Asagi” genoemd. Ik kan ze best pruimen.

De volgende 2 koi die het huis verlieten zijn deze golden corn. De klant die deze golden corn koopt is verzot op deze soort. Hij kan hier echt van genieten en dat steekt hij niet onder stoelen of banken. 

Tenslotte kwam Peter zijn tosai showa van Dainichi ook ophalen. Een interessant beestje, met een goede verdeling van de 3 kleuren. Het zal vermoedelijk nog hard veranderen en het sumi begint zich nu al te bevestigen, wat je op de koptekening kan zien. Ze blijven me aangenaam verrassen, deze showa van Dainichi. 

Michael van Interkoi duitsland heeft mij gevraagd om enkele koi in een veiling te zetten voor zijn Duitse klanten, maar natuurlijk kunnen jullie eventueel ook meedoen met deze veiling. Na afspraak kan je de koi dan komen ophalen als hij weer in Arendonk aanwezig zal zijn. dat zal vermoedelijk medio mei zijn.

Welkom bij de eerste veiling van Interkoi-Germany / Grendel-Koi


De veiling loopt vanaf vandaag tot zaterdag avond 19.00 uur. Ondertussen kan je de koi ook al zien die in de volgende veiling van Interkoi wordt aangeboden. Men kan pas bieden vanaf vrijdag morgen tot maandag avond 19.00 uur. Ondertussen kan je wel het aanbod bekijken.

Het is een veiling die ik toegespitst heb op de azukari koi, dus koi die nog in Japan verblijven en pas in oktober/november te voorschijn komen. Ik heb de prijzen niet verlaagd, maar ik heb wel enkele voordelen voor aankopen tijdens deze veiling geactiveerd. Welke voordelen zijn het ?

  1. Er worden geen azukarikosten in rekening gebracht
  2. Ik geef het transport gratis bij aankoop tijdens deze veiling
  3. De koi mag gratis overwinteren tot april 2024

Ik denk dat dit toch een serieus waardepakket vertegenwoordigt. Ik heb deze veiling, de veiling van de avonturiers genoemd, want dat is het eigenlijk ook, een groot avontuur om een koi van de befaamdste kwekers van Japan als azukari te bemachtigen. Ik zou zeggen doe je best bij deze veiling, het is de moeite, bekijk het aanbod via de link hieronder:

De veiling van de avonturiers

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml