Niet veel, maar wel echte tategoi

Niet veel, maar wel echte tategoi

Zoals je wellicht al gezien hebt, zijn er toch weer 2 aankopen gedaan op de veiling. Het is een kunst om kohaku zoals deze aan te kopen. Je moet het nodige geduld hebben, de juiste selecties voorbereiden en toeslaann wanneer het mogelijk is. Het heeft geen nut om de duurste eruit te halen, want die krijg je hier te lande meestal niet verkocht.

De 2 exemplaren zijn in mijn ogen van zeer goede kwaliteit met een aanvaardbaar prijskaartje. Ik weet ook wel dat de markt op dit moment overspoelt wordt met Momotaro koi, maar je moet begrijpen dat er een wezenlijk verschil is tussen het gewone aanbod en het geselecteerde top materiaal.

Is daar iets mis mee ? Natuurlijk is daar niets mis mee, maar je moet wel het onderscheid maken tussen een 2 pk'tje en de gesofisticeerde Lexus. Kom anders even kijken in Arendonk zodat ik het verschil kan uitleggen, en vooral laten zien. Ik heb een aantal toppers zitten en daarnaast ook een aantal gewone stervelingen. Het verschil zal je onmiddellijk duidelijk worden.

Toeval of niet, na controle op parasieten gisteren had ik toevallig een kohaku van bijzondere kwaliteit in de bowl voor een afstrijkje, en dan kan ik het natuurlijk niet laten om mijn 30361ste video te maken. Bekijk dit filmpje en bewonder deze kohaku, die geflankeerd wordt door 2 sanke, allen van Momotaro.

Ik moet op zoek naar een nieuwe camera, want de mijne begint te verslijten. De video's zijn niet meer zo helder en ik moet telkens de filmpjes lichter maken, ik zal er eens naar op zoek gaan !

Nu ik toch bezig ben over de controle. Onlangs had ik gezegd dat ik bezig was met het testen van een nieuw product dat er voor zou zorgen dat er geen parasieten zouden komen op de koi in het voorjaar. Het is nog niet de meest kwetsbare tijd, die moet nog komen, maar na 5 weken toepassing van het product, moet ik zeggen dat ik tot hiertoe nog geen parasieten heb aangetroffen in geen enkele vijver, en dat is toch wel een goed resultaat tot hiertoe.

Ik zal dan ook wat meer onderzoek doen naar het product, want de informatie die ik heb is redelijk basic. Ik zal me dus hierop gaan richten, en als het de komende weken bij het opwarmen van het water nog altijd parasitenvrij blijft zou het wel eens een lucratief middel kunnen zijn.

De shiro bevallen me meer dan goed. Het zijn aangename verschijningen en zo gauw ik tijd heb zal ik samen met Polleke afzonderlijke foto's en video's maken. Dit is een filmpje dat ik gisteren heb gemaakt van 3 exemplaren.

De kindai showa van Dainichi viel in de smaak bij één van mijn klanten, en hij zou me vandaag berichten of hij deze wou aankopen. Samen met een kohaku van Momotaro en een showa van Sakai vormden ze een mooi trio voor mijn filmpje. De kindai showa was 30.5 cm, de kohaku 27 cm en de showa van Sakai 22 cm.

Tenslotte nog een update van de geweldige karashigoi die normaal gezien deze week zal opgehaald worden. Ondertussen is de veiling van Michael of Interkoi Germany nog altijd lopend. Er zijn nog geen biedingen binnen, dus is het toch tijd om even een gokje te wagen indien je dit wenst. 

De volgende veiling met het azukari aanbod kan je ook al bezichtigen en je kan al een bod plaatsen ! Profiteer van het aanbod.

Het is de veiling van de avonturiers !

 

Is er iemand die veel verstand heeft om goede video's te maken qua helderheid en scherpte ?
Indien je me kan helpen...graag, ik ben niet zo sterk in die materie.

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Peter De Clercq

555


JR

555


Paul

555


Phil

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml