Het zijn drukke tijden

Het zijn drukke tijden

Ik weet niet wat er aan de hand is, maar ik kom tegenwoordig tijd te kort om alles in goede banen te leiden. Foto's en filmpjes maken, veilingen opvolgen, veilingen organiseren, koi inpakken voor de klanten, het is momenteel niet van de poes. Gelukkig doe ik het nog graag en ben ik nog in volle gezondheid en sterk genoeg om alles te blijven begeleiden.

Gisterenmorgen waren we al vroeg bezig en maakten we gebruik van het goede weer om buiten foto's en filmpjes te maken van de koi. We moeten nog meer dan 200 koi voorbereiden voor de verkoop, want ik heb nog het één en ander achter de hand gehouden. Laat ons zeggen dat ik het laatste van mijn tong nog niet heb laten zien.

Een tipje van de sluier oplichten mag natuurlijk wel. Ik heb een bowl klaargemaakt waarin ik een aantal tosai van om en bij de 40 cm van Sakai Co heb gezet, die pas na 15 mei zullen aangeboden worden. Het is mijn bedoeling om deze koi wekelijks per 15 of 20 in de veiling te zetten en ik wil proberen de mensen ook te leren bieden op koi.

Hoe wil ik dat gaan doen ? Door de beginprijs zo laag mogelijk te houden, en het opbieden met een klein bedrag zodat de vlam eindelijk in de pijp zal geraken. Ik ga de beginprijs nog verlagen om de interesse nog wat extra aan te wakkeren. Het zijn jumbo tosai met een minimale waarde tussen de 500 en 1250 euro en ik wil proberen een beginprijs te hanteren tussen 200 en 300 euro met een opbod per 10 euro. Als dat nog niet helpt dan moet ik het opgeven denk ik.

Hopelijk brengt dit wat animatie in de strijd om een goede koi te bemachtigen. Als je de veiling van Sakai van gisteren overloopt, dan wordt je even ziek als je ziet hoe zwaar er geboden wordt. Het is bijna onmogelijk om een tosai van behoorlijke kwaliteit aan te kopen. Vraag het maar aan mijn collega's en aan de klanten die via mij bieden, het is een onmogelijke opgave. Het is meer vloeken en balen dan de rest.

Maar ik wil mijn nieuwe veilingsite toch levendig houden, ondanks het feit dat het nu nog zoeken is naar de beste constructie. Koi weggeven vind ik nog altijd geen kunst. De tosai van Sakai Co zijn van meer dan behoorlijke kwaliteit en zijn allen geschikt om serieuze joekels te worden.

Ik kreeg van Polleke nog een link naar een soortgelijke tosai die hij vroeger aankocht en na enkele jaren ook bijna 75 cm werd. Deze tosai is een vergelijkbaar kaliber waar je je moet op concentreren. Hier een link naar zijn tosai van 40 cm toendertijd

Ik moest nog een tijdje zoeken naar het filmpje van deze tosai toen Polleke haar aankocht, maar ik heb ze ondertussen gevonden. Hier het filmpje van de tosai die nu 92 maanden is of 7 jaar en 8 maanden. Je ziet, een bibliotheek heeft toch zijn nut....Polleke kocht deze geloof ik speciaal om te zien hoe het sumi verder zou ontwikkelen.

Als je dan nog bedenkt dat Sakai Co op dit ogenblik één van de meest gewilde kwekers is met bloedlijnen die teruggaan naar de Sakai bloedlijnen van zijn neef, dan weet je voldoende. Er worden momenteel bijzonder hoge prijzen gegeven voor zijn koi, en zeker zijn tosai zijn bijna niet aan te kopen. Gelukkig kon ik Ryuki Narita inschakelen om deze te pakken te krijgen. Hier nog een filmpje van deze fantastisch HQ tosai. Je mag je straks dus voorbereiden op een serieus aanbod van tosai via de veiling website. 

Tussendoor werd er nog een showa van Dainichi klaargemaakt voor transport. Betoverend mooi is ie dit showaatje of niet ? Ik heb er zelf nog altijd plezier in als ik deze schilderijtjes in de bowl mag zetten. Ik kan hier nog altijd van genieten. 

Deze avond loopt de veiling af van de tancho. Doe mee en scoor je koi !

 

Je zult ondertussen ook wel de scores gezien hebben van de veiling van sakai FF gisteren. Ik kan je garanderen dat het niet van de poes was, en dat ik blij ben dat ik toch een paar tosai heb kunnen scoren. Goedkoop zullen ze echter niet worden. Helaas, maar het is bijna onmogelijk om de betere te pakken te krijgen. 

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml