27 april 1973

27 april 1973

Morgen dus....een dag die ik toch even moet oppoetsen. 50 jaar getrouwd, een gouden jubileum. Het zal voor de meeste mensen niet zo veel te betekenen hebben, maar voor ons is het natuurlijk een belangrijke gebeurtenis die we toch niet zo snel willen laten passeren. Om dit evenenment in het zonnetje te zetten zal ik een resem aan speciale acties éénmalig ondersteunen. Of je ervan profiteert of niet, laat ik aan jullie over. 

AANBOD 1

Eerst en vooral zal ik in de loop van deze week ongeveer 25 tot 30 van mijn allebeste en meest waardevolle koi aanbieden via de veilingsite voor ongeveer 50% van de waarde exclusief BTW. Om het even te schetsen zodat je het begrijpt, zal ik een koi met een waarde van 1000 euro aanbieden voor 500 euro + 21% BTW = 605 euro.

Waarom de aanbieding op deze manier. Dat zal ik even uitleggen. Er zijn momenteel veel buitenlandse klanten die een koi kopen en die over een geregistreert BTW nummer beschikken. Deze hebben het voorrecht om de koi na controle van hun BTW nummer op 0-tarief importeren. Zij zien dus ook dadelijk het bedrag dat ze moeten betalen voor de koi ex BTW. Dit wordt tussen haakjes vermeld. De BTW is dus ook het bedrag dat ik aan de staat verschuldigt ben en is dus ook geen winst.

Ik zal de koi in de loop van deze week activeren, vermoedelijk vandaag als er voldoende tijd is op de veilingsite. Je zal echter nog geen bod kunnen uitbrengen. Je kan de koi al rustig bekijken, het zijn in mijn ogen de beste en de meest imposante koi die ik momenteel heb zwemmen. Eventueel bieden kan vanaf 3 mei, want dat is de dag dat ik met mijn vrouw op vakantie vertrek.

Ik ga de aanbieding wel niet op de normale manier laten verlopen. Ik zal de koi na activatie op 3 mei dagelijks controleren. Als er een bod is, dan blijft de koi in het aanbod staan. Als er geen bod is, dan kan de koi verdwijnen. Ik zal een keuze maken en af en toe koi laten verdwijnen, misschien laten terugkeren. "Onvoorspelbaarheid der dingen" is de K-faktor om de aanbiedingen wat leven in te blazen. Mis dus je kans niet....dan is de koi ter beschikking, morgen even weer niet misschien. 

Tijdens de aanloop naar 3 mei kan je dus de koi allemaal bekijken. De filmpjes werden met Polleke vorige week gemaakt en zijn dus volledig uptodate. Uiteraard heb je nog de mogelijkheid om de koi te komen bekijken in de loop van deze week tot en met zaterdag, want zondag ben ik NIET open. Wij vieren onze trouwdag met de ganse familie nu zondag.

AANBOD 2

Dat wat betreft het eerste aanbod. Wat betreft  het tweede evenement moet ik weer beroep doen op Polleke. Morgen en vrijdag wordt het begin gemaakt van het filmen van bijna 200 tosai van één van de meest gewilde kwekers op dit moment, namelijk Sakai Co.

Ik heb er momenteel nog geen verslag over geschreven, laat staan dat ik al filmpjes heb laten zien, maar door toedoen van Narita heb ik bijna 200 tosai kunnen aankopen van Sakai Co. Ik heb ze bewust achtergehouden, maar zal ze nu afzonderlijk gaan fotograferen en filmen.

Het zijn dit keer de echte jumbo tosai, met een maatvoering van 35 tot 40 cm. Ryuki Narita heeft me deze aangeboden en ze zijn al enkele weken in Arendonk. Ik laat je een filmpje zien van 10 willekeurig koi uit deze selectie.  Ze hebben een enorm potentieel voor de toekomst.

Mijn plan is om deze per 20 aan te bieden via de veilingsite vanaf een minimum bedrag van 350 euro per stuk, wetende dat ze een waarde hebben van 750 tot 1 250 euro. Het is dus een behoorlijk risico. Wat bovendien misschien interessant is voor velen is het volgende.

Mijn belangrijkste vijver, namelijk vijver 5, de meesten wel bekend, zal de opvangvijver worden indien je één van deze koi azukari in Arendonk wil laten tot en met medio oktober. De vijver van 40 kuub zal op een constante temperatuur gezet worden van 22° tot 24°. De constante temperatuur is het belangrijkste onderdeel. Bovendien zal ik bewust een zeer sterk voedingsschema gebruiken om de koi zo goed mogelijk te laten ontwikkelen. Hiervoor zal ik slechts 100 euro extra vragen.

Om een lang verhaal kort te maken ! Je kan dus met geluk een jumbo tosai van Sakai Co aankopen voor een minimale prijs via de veiling website en deze azukari laten voor 100 euro tot medio oktober 2023. 

Indien klanten een koi terplaatse willen kopen, wat altijd een voordeel is, dan zal de prijs afgesproken worden op het ogenblik dat ze gebowld wordt. Hier gelden dus andere regels. 

AANBOD 3

Als laatste wil ik nog een aanbieding doen van vijver 2, de vijver van de éénkleurigen. Enkel NU ZATERDAG mag je een orenji karashigoi uitkiezen voor 250 euro per stuk eerste keuze. Er zitten er nog een 25 tal in de vijver van 40 tot 55 cm, en ik heb gisteren een filmpje gemaakt met mijn kleinzoon. Ik ben open vanaf 11 uur tot minstens 16.00 uur. Wil je hier van gebruik maken,  doe het dan nu, het is een uniek aanbod.

Nog even alles op een rijtje.

Aanbod 1: Mijn waardevolste koi aan 50% van de normale verkoopprijs ex BTW 21% 

Aanbod 2; Mijn aanbod van bijna 200 jumbo tosai van Sakai Co

Aanbod 3: Mijn aanbod van de orenji karashigoi nu zaterdag aan 250 euro per stuk

Tenslotte wil ik nog even melden dat ik tijdens mijn vakantie geen nieuwsitems zal schrijven en mijn volleidge aandacht dit keer zal geven aan mijn vrouw, een belangrijke steun tijdens mijn leven. Ik zal me enkel richten op de veilingsite. Mijn vakantie loopt van 3 mei tot en met 14 mei. Ik zal dus vanaf 15 mei weer bereikbaar zijn, alhoewel ik natuurlijk alle vragen ondertussen zal beantwoorden. De eerstvolgende dag dat ik weer open ben is 20 mei. 

 

Meer afbeeldingen

27 april 1973: afbeelding 1
27 april 1973: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

25 reacties

Addy

555


Etienne

555


Van hoorde kurt

555


Matthijs

555


David

555


InterkoiNederland

555


Marc

555


Pascal

555


Jack

555


Peter VDB

555


William

555


Eric

555


wiechert

555


Marc roelvink

555

interkoi

555


willy

555

interkoi

555


Polleke

555

interkoi

555


Ronny V

555

interkoi

555


Wim DW

555

interkoi

555


Johan D

555

Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml