Het bezoek uit Italië

Het bezoek uit Italië

De Italianen kwamen rond 15.30 zondag aan, ze waren nog niet uit de auto of het begon te regenen. Het regende tot maandagmorgen, het moment waarop ze de koi hadden ingepakt en vertrokken. Spijtig dat het weer ons niet goed gezind was, want toen ze wegreden, stopte het met regenen. Eeuwige zonde...

Het was een druk weekend, en dat was ook één van de redenen dat ik persoonlijk niet aanwezig was op de Belgische Koishow. Ze zullen me wel niet gemist hebben veronderstel ik.

De afspraak met de Italianen was dat ze op zondag naar hun aangekochte koi zouden komen kijken, en ook naar enkele andere koi. Dan zouden ze maandagmorgen om 6.30 de koi komen ophalen om te vertrekken richting Italië. Ze vroegen of ik de koi dan al zou kunnen inpakken, zodat ze weinig tijd zouden verliezen.

Vooraleer het zover was moest ik voor andere klanten zondagmorgen ook nog koi klaarmaken voor hun reis naar huis. Eén van de meest succesvolle aankopen die ooit gedaan werden was deze formidabele kohaku van 80 cm, die na 2 jaar verblijf in Japan naar huis kwam.

Helaas was de koi gestresseerd en produceerde hij een kieuwbloeding toen hij gebowld werd, waardoor het filmpje niet optimaal was. Daarom dat ik een filmpje van voorheen laat zien. Wij kochten deze aan in oktober 2019, ze is dus nu gosai, en geloof me, een dijk van een kohaku. Hopelijk zien we ze ooit terug op een show, alhoewel ik dat betwijfel.

Bram en Tessa zijn bezig met het bouwen van een nieuwe vijver, maar hadden hun zinnen toch al gezet op een shiro utsuri van Omosako. Er werden 4 exemplaren in de bowl gezet, en kozen tot mijn verrassing de koi waarvan ik dacht dat ze het moeilijkst te verkopen zou zijn, de shiro utsuri 2302010

Het is wel een interessant exemplaar, en ik begrijp waarom ze deze kozen. Er is een duidelijke menware aanwezig op het hoofd, waardoor de mogelijkheid tot koppatroon zeker aanwezig is na een tijd hier in onze wateren, alhoewel dat vrij lang zou kunnen duren. De huidkwaliteit is in iedere geval meer dan goed, en de shiro had grotere vlakken sumi waar bram een voorkeur voor had.De shiro moet  nog wel even blijven zitten tot hun nieuwe vijver af is.

Bram spotte ook nog een bijzonder aangename showa van Dainichi, namelijk showa SH-V23-01202. Niet moeilijk om dit graag te zien. De zin om te kopen was er zeker en vast, maar ze nemen deze toch nog maar even in beraad. Je kan niet alles aankopen wat je graag ziet natuurlijk. Alles op zijn tijd. 

Dan was het de beurt aan de Italianen, die ondanks het slechte weer toch volop in de vijvers aan het kijken waren, naar al het moois dat ze voorgeschoteld kregen. Natuurlijk worden ze altijd aangetrokken door de grote vijvers met de indrukwekkende koi, meestal ook van de koi die al verkocht werden en nog moeten opgehaald worden.

Eerst was Luca aan de beurt, want die had ook een shiro utsuri van Omosako aangekocht, in dit geval shiro 2302003. De 3 zwarte stippen op zijn  hoofd zijn goed zichtbaar, maar daaronder zit nog sumi verborgen, wat spannend is voor de toekomst; Luca was duidelijk tevreden.

Hij wou ook nog kohaku KO-V22-0377 van Momotaro even zien. Een sandan kohaku van om en bij de 60 cm. De kohaku was wat gestresseerd bij het bowlen en dat deed Luca twijfelen. Tja, soms moet je een koi wat tijd geven om verder te ontwikkelen. Het zijn momentopnamen, en als ze zich niet van hun beste kant tonen op het moment dat het nodig is, dan gaat het fout. De twijfel behaalde de overhand, maar zo erg is dat niet hoor !

Als je dan op verzoek nog de ogon van Momotaro van 80 cm erbij zet, en de tancho showa van Momotaro van 86 cm, dan is het hek helemaal van de dam. Wat een bowl prachtvissen, al zeg ik het zelf. Dat die ogon en tancho showa nog geen eigenaar gevonden hebben doen bij mij vragen rijzen die ik niet kan beantwoorden.

Hier was geen sprake van niet willen, maar het prijskaartje speelde hier een cruciale rol. Tja, dit soort koi importeren vraagt op dit moment een serieuze investering qua transportkosten. Tel er dan de BTW nog eens uit en je komt op een kostenfaktor die er niet om liegt en de prijs ook niet gunstig gezind is. 

Dan was Riccardo aan de beurt. Ook hier stond een shiro van Omosako in de belangstelling, samen met een snel groeiende karashigoi van Sakai FF. Er is weinig aan toe te voegen aan deze koi volgens mij. De shiro utsuri is een plaatje, ondanks het feit dat de karashigoi de meeste bijval genoot. Niet voor mij hoor, want ik heb een boontje voor deze shiro.

Dan was het de beurt aan de impossante kohaku van Sakai KO-V21-4324. Zij moet de eer gaan verdedigen op de Italiaanse koishow en proberen een gooi te doen naar het allerhoogste. Ze werd 78 cm gemeten en de oogjes van Matteo blonken al een tijdje ondanks de aanhoudende regen. 

Je moet ook niet vergeten dat deze jongens hun koi al maanden geleden aangekocht hadden en dat ze nu uiteindelijk hun aankopen kregen te zien. Als ik me niet vergis zullen al deze koi meedoen aan de show in Italië die geloof ik 21 mei zal plaatsvinden.

Luca maakte nog een mooi filmpje van het inpakken van de kohaku. Dit werd natuurlijk op zondagmorgen gemaakt. Er was te weinig tijd en te veel regen om meer filmpjes te maken, want ze wilden natuurlijk zo snel mogelijk vertrekken. 

Zoals je kan zien was het een bewogen weekend. Ik heb ondertussen nog niets gehoord van de jongens. Ik hoop dat alles ondertussen goed is aangekomen. Ze zouden deze nacht aankomen op hun bestemming en ik zal in de loop van vandaag wel iets horen over hoe alles verlopen is.

TENSLOTTE BELANGRIJK NIEUWS
Voor mensen die Interkoi graag op de voet volgen, zou ik zeker morgen vrijhouden om het nieuwsitem te lezen. Er worden enkele bijzonder interesante aankondigingen gemaakt die de meeste koikichi misshien wel kunnen interesseren. Er staat spectaculair nieuws op het programma, dus tune morgenvroeg af op www.interkoi.eu en laat je verrassen.

 

Meer afbeeldingen

Het bezoek uit Italië: afbeelding 1
Het bezoek uit Italië: afbeelding 2
Het bezoek uit Italië: afbeelding 3
Het bezoek uit Italië: afbeelding 4
Het bezoek uit Italië: afbeelding 5
Het bezoek uit Italië: afbeelding 6
Het bezoek uit Italië: afbeelding 7
Het bezoek uit Italië: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

interkoi

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml