Hier wordt ik moedeloos van

Hier wordt ik moedeloos van

Onlangs kreeg ik dit artikel toegestuurd dat je  hierboven kan lezen op de foto. Ik voel me persoonlijk aangesproken, en dat is niet voor de eerste keer dat dit gebeurd. Ik kan niet begrijpen dat zoiets in een magazine geplubiceerd wordt. Schande aan het magazine.

Het grote probleem is dat mensen die dit lezen deze onzin misschien voor waarheid aannemen want het is door "één van de kenners" in de koiwereld geschreven. Nu durf ik zelf ook boute uitspraken te verkondigen, maar in dit geval toont het weinig respect voor de kweker.

Ik ken Taniguchi san al bijna 20 jaar en ik weet dat hij een integer man is die heel zijn leven hard werkt, en na vele tegenslagen zijn hoofd boven water probeert te houden. Om nu zo voor de leeuwen gegooid te worden, is in mijn ogen zeker niet eerlijk en vooral niet fair.

Hij is heel open geweest over zijn KHV toestanden enkele jaren geleden, dat trouwens ook perfect openlijk gedocumenteerd werd. Dit is trouwens iets dat meerdere kwekers is overkomen, dus het is zeker geen alleenstaand geval.

Daarna heeft hij geprobeerd de draad terug op te nemen, en dan lees je bovenstaande commentaar. Ik heb niet dadelijk gereageert op dit artikel, ik heb het eerst wat laten bezinken, want ik was te boos. Mensen die dit lezen en niet beter weten hebben hun conclusie natuurlijk al getrokken en de kweker is al onterecht veroordeeld.

Hoe kom je erbij om zoveel onzin te schrijven. Of je de golden corn nu graag ziet of niet, dat doet  niets terzake. Iedereen kan voor zichzelf beslissen of hij een zwak heeft voor de golden corn of niet, dat moeten ze zelf uitmaken. 

Persoonlijk heb ik er een zwak voor, ze kunnen ongelooflijk mooi zijn. Dat er vele mindere koi tussen zitten is niet abnormaal in een kweek. Je moest eens weten hoeveel koi er in de "basket of death" terechtkomen uit de gosanke kweek. Er worden duizenden koi opgeofferd om één goede koi te kunnen maken, dat is niet anders met golden corn.

Als je het gewoon bent om in de lagere regionen koi aan te kopen, dan kan ik het begrijpen, maar er zijn ook bijzonder mooie golden corn. Ja, zoals gezegd voel ik me persoonlijk aangesproken omdat ik wel fan ben van golden corn. Waarom persoonlijk aangesproken ? Onlangs kocht ik groot aantal showa aan van Dainichi, en toen werd van dezelfde kant ook een artikel van Dainichi rondgebazuind dat kant noch wal raakt.

Toeval ? Ik begin er aan te twijfelen, Eerst het Dainichi verhaal, dan dit golden corn verhaal, het kan toch geen toeval zijn ! Trouwens wie ben je dat je een  kweker met goede bedoelingen veroordeeld waardoor mogelijk zijn zakelijke belangen in het niet verdwijnen. Is hier soms sprake van arrogantie ? Ik schaam me in zijn plaats.

Natuurlijk zijn er mooie en minder mooie golden corn, maar dat heb je toch in iedere variëteit. Het ligt eraan in welke gradatie je koi koopt. Daarom heb ik gisteren besloten om mijn selectie golden corn te fotograferen en te filmen en deze volgende week in de veiling website te zetten, zodat mensen op een eerlijke manier kunnen zeggen of je golden corn graag ziet of niet.

Manipuleer mensen niet met bepaalde uitspraken die de commerciële belangen van een kweker kapot kunnen maken. Ik zal hier trouwens ook een aantal filmpjes plaatsen van golden corn die ondertussen nisai zijn geworden, de grauwe visje notabene ! Oordeel zelf ! 

En groeipotentie, wat heeft dat er  nu mee te maken ! Ja de mensen zijn gefascineerd door grote koi, wie zou dit beter kunnen weten dan ik !!! Maar is dat het heilige goed ? Voor een groot aantal mensen wel vermoedelijk, dat zie je wel aan die stomme opgroei projecten tegenwoordig om van een koi een gekookte forel te maken zodat ze groeien. Er zijn echter nog gewone vijverliefhebbers die grootte niet zo belangrijk vinden en schoonheid appreciëren.

Ik hoop dat mensen met een fatsoen zich  niet laten overbluffen door uitspraken van "kenners" en zelf kunnen beslissen wat ze graag zien of niet. En als golden corn binnen 2 of 3 jaar niet meer bestaan, dan is dat te betreuren want ik vind het bijzonder aangename koi om te zien. Ik zet er volgende week 15 in de verkoop op de veilingsite, en ik laat hier even een paar mooie exemplaren zien, die niets met die grauwe visjes te maken hebben. Normaals: Oordeel zelf !

Golden corn - nisai - 50 cm

Golden corn - nisai - 49 cm

Golden corn - sansai - 61 cm

Golden corn - nisai - 49 cm

Golden corn - nisai 48 cm

Zijn dit de grauwe beestjes waarvan sprake ?  Vind je ze niet mooi ? Geen probleem hoor, er zijn mensen die ze bijzonder mooi vinden. Laat de koikichi toch zelf hun keuze maken, en manipuleer niet om je eigen mening door te drukken. Ik ben puur gosanke fan, maar kan een non gosanke toch ook best mooi vinden, waarom niet.

Ik hoop dat de mensen die dit artikel gelezen hebben in dit magazine zich niet laten beïnvloeden door deze onzin. "Shame on you" welk magazine het ook was, je moest je schamen om deze onzin te ventileren voor waarheid. Trouwens de getoonde golden corn zijn nisai en geen tosai, dus je kan zelf oordelen of hij gelijk heeft met zijn uitspraak.

 

Meer afbeeldingen

Hier wordt ik moedeloos van: afbeelding 1
Hier wordt ik moedeloos van: afbeelding 2
Hier wordt ik moedeloos van: afbeelding 3
Hier wordt ik moedeloos van: afbeelding 4
Hier wordt ik moedeloos van: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

13 reacties

Jan

555


Rob

555


John

555


Matthijs

555


Peter VDB

555


Jurgen

555

Eric

555


Robert

555


Chiel

555


Eric

555

interkoi

555

Eric

@interkoi 555


Arne Fuit

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml