Koi op komen halen is de boodschap

Koi op komen halen is de boodschap

Het zijn altijd enerverende tijden rond april mei. Het is de tijd om koi te komen ophalen, maar de mensen wachten nog liever wat af totdat het warmer is. Verkeerd in mijn ogen, want ik ben de mening toegedaan dat nu ophalen beter is dan wachten totdat het veel warmer is.

Nogmaals, ik begrijp als koi heel de winter hebben binnengezeten in hun opvang met dikwijls beperkte blauwe bakjes, maar hier zwemmen de koi heel de periode al in de buitenvijvers en zijn ze goed beschermd tegen de heersende temperaturen. 

Het is ook de periode dat veel koi vanuit Japan getransporteerd worden, dus het is een kritieke periode van overlapping door nieuwe aankomsten en bestaande populatie. De meeste koi die verkocht werden zitten op buitentemperatuur en kunnen in principe zonder problemen overgezet worden. Wil je meer weten over de condities of de termperatuur, vraag het even.

Gisteren gingen er al een aantal koi naar hun nieuwe heimat. Laat ons beginnen met de bloedmooie showa van Kibi. Ik was verbaasd dat de nieuwe eigenaar hier een bod op had gedaan tijdens de veiling, want normaal is het iemand die graag grote jumbo koi heeft. Zo zie je maar dat je niet altijd je klanten kan inschatten. Ik kan het wel begrijpen want dit is een schoolvoorbeeld van een prachtshowa met perfecte verdeling van de 3 hoofdkleuren. Zet maar in op een show !

Een ander fenomeen van Kibi is deze showa die ik aankocht op de Chugoku veiling in november 2021. Na een extra jaar mudpond is ze in december vorig jaar naar Arendonk gekomen waar ze aangekocht werd door Gerard, die samen met Paul gisteren de koi kwam ophalen.

Ik had beloofd om alle filmpjes die van de koi gemaakt werden onder mekaar te zetten, zodat je eventuele ontwikkeling van de showa zou kunnen volgen. Het zijn er 7, en die zet ik dus hieronder op een rijtje:

Showa van Kibi bij aankoop november 2021

Showa van Kibi bij aankoop februari 2022

Showa van Kibi bij aankoop oktober 2022

Showa van Kibi bij aankomst in Arendonk december 2022

Showa van Kibi bij aankoop januari 2023

Showa van Kibi februari 2023

Showa van Kibi bij ophalen van de koi

Zo nu kan je de hele evolutie van de showa zien, wat interessant kan zijn voor veel  mensen. Ik moet toegeven dat de showa er gisteren gelikt uitzag en dat de toekomst nog veel interessante ontwikkelingen kunnen opleveren. Ik heb ze gemeten, en dacht 64-65 cm gemeten te hebben.

Dan was het de beurt aan een viertal die ik samen even in de bowl heb gezet. Voorwaar een prachtige combinatie of niet ? We noteren hier Kibi, Momotaro, Matsue en Izumiya, de kwekers van deze koi. Ik ben bijzonder blij dat ze een mooi thuis hebben gevonden en hoop dat ze nog een lang en gelukkig leven mogen hebben. Suzanne en Michael waren in  hun nopjes met dit viertal, je zou voor minder.

De volgende patiënt is een kindai showa van Izumiya, één van de laatste overblijvers van deze toch wel indrukwekkende serie indertijd. Ik heb er nog 2 prachtexemplaren van zitten die vandaag of morgen wel zullen verkocht worden, want ze zien er picobello uit. 

Mark vroeg aan mij, wat is het verhaal achter deze showa en daarom dat ik ook een paar filmpjes laat zien van deze showa. Zoals gezegd aangekocht bij Narita in maart 2020, een totaal van 120 stuks waarvan er 20 in Japan bleven. Deze kwam direct naar Arendonk.

Eerste filmpje van de kindai showa bij aankoop 19 maart 2020

Showa izumiya in september 2020

Showa izumiya in juni 2021

Showa Izumiya bij het ophalen 1 april 2023

Dit is toch wel een speciale ontwikkeling als je het eerste filmpje bekijkt. Zoiets noem je de onvoorspelbaarheid der dingen ! Ondertussen kreeg ik ook bericht dat ze goed aangekomen was, waarvoor dank.

Tenslotte was het de beurt aan de binnenzitters. Deze moeten naar buiten, want ik heb mijn binnenvijvers nodig voor de opvang van mijn nieuwe aanwinsten. Het wordt een druk weekje, ik moet 2 keer naar Schiphol, maar ik kan gelukkig rekenen op Johnny die me terzijde zal staan. 

Deze bowl met prachtige koi moesten naar buiten en heb ik in vijver 4 bij geplaatst. Ik zie hier kibi koi, Momotaro Koi, Kase showa en een paar kogane van Oyama waar ik zo graag naar kijk. Ik vind ze zo fantastisch mooi dat ik er een tweede filmpje van heb gemaakt.

Ben je het met me eens dat  het een pracht selectie koi is ? Zo ja klik dan alleen op het hartje. Ben je het niet met mij eens klik dan op het blèterke. Altijd interessant om de mening van de mensen te weten. 

INTERKOI NEDERLAND

Ondertussen dat ik dit nieuwsitem schrijf, kreeg ik ook informatie aan van Johan die ook een drukke dag had gisteren met koi die opgehaald werden. Ik ken natuurlijk de historie niet, die moet Johan zelf maar even erbij vertellen, maar dit zijn de filmpjes van de koi dit naar huis vertrokken:

Vertrokken naar Vlaardingen

Filmpje van kohaku van Momotaro.

Filmpje van tancho showa en kohaku van Momotaro

Filmpje van Kohaku van Momotaro

Kleintjes uit de stal van Momotaro

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Interkoi Nederland

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml