Een bonk van een kujaku

Een bonk van een kujaku

Een koi die al veel succes oogste maar ondertussen nog altijd niet verkocht is, een kujaku van Momotaro. Met zijn buffelkop en 60.5 cm op dit moment toch een machtige verschijning waar ik zelf ook van onder de indruk ben.

Bekijk het filmpje als ze in het schepnet bovenkomt. Indrukwekkend of niet ? Ik moest deze kujaku presenteren aan iemand die blijkbaar op dit ogenblik niet kan komen wegens problemen met de gezondheid, wat uiteraard nooit plezierig is, en daarom dat ik even dit filmpje gemaakt heb in de bowl

Maar het was vrij druk gisteren en dus moest ik de pees erop leggen. De golden corn waren duidelijk belangrijk en stonden in het centrum van de belangstelling. Dit exemplaar heeft wat rode vlekken op het hoofd en is daarom minder populair, maar aan de uitstraling is niets mis mee. Ze heeft het gewenste stempelpatroon op de schubben doorspekt met wat ginrin fantasie wat de koi een mooie uitstraling geeft.

Daarnaast moest ik er een 2de golden corn bijzetten. Moeilijk om filmtechnisch goed te presenteren, maar het is precies goud wat je in de bowl zet met aan de onderzijde de gewenste schubjes die het stempelpatroon vertegenwoordigen. Dit moet je eigenlijk in het echt zien, niet op de film.

De kleintjes namen ook deel aan de verkoop. Dit is een kohaku uit de box van Momotaro die ik op de veiling aankocht. Dit zijn koi die vrij goedkoop aangeboden worden en er is zeker niets mis mee. Wim ziet nu eenmaal graag mooi afgerond beni patroon op de kop en een body met voldoende beni. Dan krijg je dit voor "in mijn ogen" redelijk weinig geld, en dan praat ik van 4 tot 500 euro. Ik heb er zo nog een 10-tal zitten en ze mogen best gezien worden.

Dan was het de beurt aan de kohaku. Een bowl met kohaku is altijd mooi. Dit 3-tal mag zeker gezien worden,  het zijn jumbo van gemiddeld 70-75 cm. Machtige koi om in je vijver te hebben, maar Naomi wou iets meer zwart zien. 

Wat doe je dan ? Je zet er een showa bij van ook bijna 75 cm. Een pracht exemplaar in mijn ogen. Een goede vertegenwoordiger van de moderne uitvoering van een showa. De 3 kleuren goed verdeeld in een stappenpatroon en met voldoende kracht om in eender welke show mee te doen. 

De onzekerheid haalde het van de zekerheid, daarom werd er gevraagd om nog even de 3 betere tancho van om en bij de 67 cm in een bowl te zetten. Ik denk niet dat je hier een tekeningetje bij moet maken, deze tancho spreken voor zichzelf.

Eén van deze 3 behaalde al 1ste en 2de prijzen vorig jaar, en werd ook uitgekozen als kandidaat nieuwe vijverbewoner. Zo dit was samengevat het verdikt van de zondag voormiddag. Toch altijd gezellig als er volk komt om van de koi te genieten.

Ondertussen is men voorzichtig gaan bieden op de kleintjes van de veiling. Nog geen overhaaste biedingen, dus ik hoop dat hier nog wat beweging in komt, want de aangeboden showa die worden aangeboden zijn zeker de moeite waard. Laat je dus verleiden, registreer je, en wacht op mijn goedkeuring om deel te nemen aan de veiling.

Vandaag begint ook de veiling van Sakai met een groot aantal customers koi, boxen en afzonderlijke tosai die gratis een seizoen mudpond mogen blijven. Wie interesse heeft om een bod te doen mag me contacteren.  Het aanbod vind je via deze link.

Oeps nu vergeet ik nog een belangrijk onderdeel....

Ik moest even deze kohaku bowlen, maar die heeft een slechte winteroverbrugging meegemaakt. Ze heeft wat winterpokjes die ongetwijfeld zullen verdwijnen als het wat warmer wordt en ze heeft een paar miniscule shimi op haar lichaam getoverd.

Voor de rest een prachtkohaku met een magnifiek patroon dat evenwicht en klasse vertoont. Dit was een verdomd duur exemplaar dat nu in principe geen commerciële waarde meer heeft. Het bfijft een prachtbeest om in de vijver te zien, en je zult geen problemen hebben met de kleine minpuntjes in de vijver, alleen in de bowl worden ze zichtbaar natuurlijk.

Ook dit kan gebeuren, soms meer dan je wenst, maar het hoort erbij. Ik probeer dan nog zoveel mogelijk uit de brand te slepen, maar ik kan niet meer doen dan de correcte uitleg te geven over deze machtige maruten kohaku van 67 cm. Wie zich dus geroepen voelt om vergevingsgezind te zijn en een bijzonder mooi exemplaar in zijn vijver te hebben rondzwemmen die bovendieen nog alles in huis heeft om de 80 cm te overschrijden, moet me maar even contacteren en overleggen wat betreft de prijs.Ik geef haar wel niet gratis af, maar wel met een fikse korting. (oei ik hoop dat ze dat niet lezen, anders krijg ik weer een berisping !)

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml