Ik word nog gelezen

Ik word nog gelezen

Zelfs in de winter wordt het nieuwsitem van Interkoi nog dikwijls gelezen. Arendonk contra Ameide scoorde maar liefst nog 641 keer en dat zal vermoedelijk de volgende dagen nog meer worden.

Het grote voordeel van Interkoi is dat er iets te vertellen is, en dat je iets kan laten zien. Het  is misschien niet altijd makkelijk en ook voor mij is het ook niet altijd eenvoudig, maar als je niets hebt kan je ook niets laten zien.

De rijkdom aan een groot assortiment koi zorgt ervoor dat er telkens vernieuwing is ondanks het feit dat ik bijna alle koi van de website heb gehaald. Maar ze komen terug aan bod hoor. Nog even wachten op wat beter weer.

Vorige week vrijdag had ik wat filmpjes gemaakt van de Sekiguchi showa. De achterliggende gedacht was om de laatste 4 nog aan te bieden aan koiliefhebbers. Maar eerst moest ik uitzoeken welke er nog niet verkocht waren, daarom dat ik ze even allemaal samen in de bowl heb gezet.

Daarna even controleren welke al verkocht waren totdat de laatste 4 overbleven. Deze 4 zijn dus nog te koop. De mensen weten ondertussen dat ik alles moet verkopen dit jaar, dus een mooie gelegenheid om handpick showa van Sekiguchi uit te kiezen.

Wat is nu eigenlijk het verschil van handpick koi ten opzichte van andere koi ? Ik  zal dit in enkele woorden proberen uit te leggen en dan heb je tegelijkertijd ook leesvoer:

Het handpicken van koi verwijst naar het zorgvuldig selecteren van individuele koi-vissen door een ervaren koi-kenner of -handelaar, meestal op basis van specifieke kenmerken en kwaliteiten. Dit proces wordt vaak toegepast bij het kopen van koi voor vijvers of showdoeleinden. Het belangrijkste doel is om vissen van hoge kwaliteit te selecteren op basis van criteria zoals patroon, kleur, lichaamsvorm, huidkwaliteit en grootte.

Hier zijn enkele punten die het handpicken van koi onderscheiden van andere methoden van koi-aanschaf:

Individuele selectie: Bij handpicken wordt elke koi individueel beoordeeld en geselecteerd op basis van specifieke kenmerken. Dit in tegenstelling tot andere methoden waarbij koi mogelijk in bulk worden aangeschaft zonder individuele beoordeling.

Kwaliteitscontrole: handpicken biedt de mogelijkheid om de algehele kwaliteit van elke vis te beoordelen. Dit omvat het controleren van de kleurintensiteit, patroonconsistentie, lichaamsvorm, gezondheidstoestand en andere kenmerken die bijdragen aan de waarde en schoonheid van de koi.

Klantvoorkeuren: Bij het handpicken kan rekening worden gehouden met de specifieke voorkeuren van de koper. Een ervaren koi-kenner kan bijvoorbeeld rekening houden met de esthetische voorkeuren van de klant, zoals de gewenste kleurencombinaties of patronen.

Showkwaliteit: Voor mensen die deelnemen aan koi-shows, is handpicken vaak essentieel om vissen van showkwaliteit te verkrijgen. Dit vereist een nauwkeurige beoordeling van de kwaliteit en kenmerken van elke individuele koi.

Het handpicken van koi vereist vaardigheid en ervaring, en het resultaat is vaak een selectie van hoogwaardige vissen die voldoen aan specifieke esthetische en kwaliteitsnormen. Het is echter ook belangrijk op te merken dat andere methoden van koi-aanschaf, zoals het kopen van koi in bulk of online, ook geschikt kunnen zijn, afhankelijk van de doelen en voorkeuren van de koper.

Lees hier vooral het verschil tussen handpick selecteren en het aankopen in bulk. Als men koi aankoopt in bulk wordt er een prijs afgesproken over een bepaalde  hoeveelheid koi voor een bepaalde prijs, maar worden de koi niet geselecteerd, maar gewoon uit de vijver geschept per aantal. Er kunnen goede en minder goede in zitten, maar ga er maar vanuit dat de betere daar niet tussenzitten. Het prijsverschil is ook enorm.

Dit kan je eigenlijk terugherkennen in de keuze van de showa. deze werden in dit geval wel niet door mij gehandpicked maar door Narita himself en aangeboden op één van zijn events. Ik ken zijn klasse en ik hoef me geen zorgen te maken over de kwaliteit zoals hierboven omschreven. Het plaatje klopt als het ware.

Maar ik heb nog wat meer gefilmd. Als ik dan toch bezig ben kan ik  beter nog een paar onbekenden laten zien die straks apart zullen gefotografeerd en gefilmd worden. Ditmaal een oogstrelend drietal van Taniguchi. 

Ik weet vooraf al wat mensen gaan zeggen over deze sanke; Ik hou niet van veel sumi bij een sanke, ik wil weinig sumi en dan op de strategische plaatsen. Dat kan en dat zie je bij 2 van de 3 koi, maar ik ben juist gecharmeerd van de kleine met het zware sumi een samourai waardig patroon.

Soms begrijp ik het niet, want iedereen vind showa de meest populaire koi, maar bij sanke mag dit in principe niet benadrukt worden. Raar maar waar. Als ik echter het lakzwarte sumi bekijk op deze jonge koi, dan kan ik alleen maar genieten hoor, dan heb ik geen showa nodig. Zijn dit toppers ? Ik zou zeggen neen, dit zijn betaalbare toppers.

Een koi die een moeilijk transport heeft gekend maar die ondertussen toch wel is bekomen is deze goshiki van Taniguchi. Ik heb hem wat in de spotlights gezet want het is een goshiki die een dankbare eerste prijs gehaald had op een show in Japan.

Er zijn mensen die van goshiki houden, ook ik kan het appreciëren. Deze heeft een menselijk prijskaartje maar is natuurlijk niet gratis. Goshiki liefhebbers mogen zich melden, je weet nooit of we een deal kunnen maken.

Je moet me verontschuldigen als ik probeer nog wat koi te verkopen. Ik heb er nog een 106-tal, dus ik zou om de 3 dagen een koi moeten kunnen verkocht krijgen en dat is op dit moment niet eenvoudig. Het is koud en het is er de tijd niet voor, maar ik sta wel open voor mogelijke voorstellen. Ik heb nog bijna 12 maanden te gaan, en daarna zie ik wel of ik nog actief zal blijven of niet.

GROEPSAANKOOP 2024

Ik heb gisteren de formulieren voor de groepsaankoop verstuurd, maar ben niet zeker of ik iedereen bereikt heb. Moest je nog interesse hebben geef me dan een seintje. 

 

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Sven

555

Eric

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml