Ginrin mukashi ogon kibi

Ginrin mukashi ogon kibi

Afgelopen november moesten we nog langs bij de Kibi Koi farm. Hier had ik nog een vervanging te goed. Een vervanging is altijd vervelend. Als je een koi verliest kan deze nooit optimaal vervangen worden. Maar het zijn dingen die kunnen gebeuren, daar moet je rekening mee houden.

Het is dan een kwestie van rondneuzen. Na enige tijd te hebben gekeken was er een bijzonder exemplaar dat onze aandacht trok, namelijk een ginrin mukashi ogon. van een kleine 70 cm, als ze dat ondertussen al niet is, want ze groeit in onze vijvers.

In eerste instantie wist ik niet wat ik moest denken van deze koi, maar nu een aantal keren in de bowl gehad ga ik deze koi steeds meer waarderen. Het ginrin en het fukurin in combinatie met een goede bouw voor de lengte groei is een pluspunt. Dat schept mogelijkheden om in de toekomst een mooie gestroomlijnde bouw te geven. De schubben zijn netjes geplaatst en liggen al mooi verdiept waardoor de fukurin tot zijn recht komt.

Met fukurin bedoelen we de conditie, de hoedanigheid van de huid die de schubben omringd. Fukurin wordt bepaald door het guanine-gehalte in de lederhuid. Guanine is een verzameling van een soort van glanscellen, of beter gezegd kristallen, die de lederhuid bevat en die de huid een bepaald glinsterend effect geven. Guanine is een van de vier nucleotidebasen die de bouwstenen vormen van DNA. Het maakt deel uit van het genetisch materiaal van levende organismen, inclusief vissen zoals koi. 

Wie fukurin niet begrijpt moet zeker en vast het stukje over fukurin lezen van Rini Groothuis. Er is niemand in de hele wereld die het kan vertellen zoals Rini. Je kan het stuk nog altijd  terugvinden op de website onder deze link uit 2009

De mooie metallic glans op de koi maak het plaatje af en als ik dan toch een klein minpuntje moet noemen, (niet doen André) had de body iets meer volume mogen hebben. Sansai en inmiddels 67 cm. Al met al een Koi die niet zal misstaan in de vijver en dit voor een minzame prijs.

Eén van de speciatliteiten van Kibi zijn de ginrin sanke en showa. Zo hebben we een ginrin sanke geselecteerd bij Kibi, en let hier vooral op het mooie atarashi het sumi op de juiste plaatsen. Het is geen tsubo sumi maar kasane sumi of sumi dat geaccentueerd is op het beni en niet op het shiroji.

Het beni is mooi egaal het shiroij is gewoon sneeuwwit, je ogen doen ervan pijn. Het ginrin is van topkwaliteite zoals ik het graag zie. Deze koi zullen we in de toekomst zeker nog eens voorbij zien komen hier op de site of op de shows. De koi is reeds verkocht dus ook niet terug te vinden op de website.

Ondanks het feit dat wij vooral gosanke fanaten zijn, hebben we ook een kleine selectie non gosanke als alternatief bij Interkoi Ameide. Hier enkele voorbeelden:

Kujaku 2310008 van Momotaro

Midorigoi 2310021 van Yamanaka

Doitsu midorigoi 2310020 van Yamanaka

Het zijn er niet veel, want tja....onze voorkeur is ons handelsmerk. De koi hebben allen altijd bij mij gezwommen en zijn nu opzoek naar een nieuw onderkomen,dit omdat er ruimte gemaakt moet worden voor de plannen in de toekomst vandaar de schappelijke prijzen die ik aan de koi heb gehangen..

*************************************************

Omdat we het nu toch hebben over de ginrin sanke van Kibi, mogen we ook de ginrin showa van Kibi niet vergeten bij Interkoi Arendonk, want wij doen ook nog wel mee hoor. Deze ginrin showa behaalde een eerste plaats op de show in Japan niet vergeten.

Het is een ginrin showa die momenteel volop aan zijn ontwikkeling werkt en iedere dag verbeterd. Ik ben zeker benieuwd als ze uit de  winterperiode komt, ik verwacht er veel van. Een uitgelezen patroon met sterk ginrin, goed beni en sumi, met een lichte verzwakking van het beni op het staarteinde. Volgens mij gaat dit in de toekomst nog opgekrikt worden want daar is het ondertussen al mee bezig. Een waardige show kandidaat.

GROEPSAANKOOP 2024

Dan de mensen nog even herinneren aan de deadline van de groepsaankoop. Ik heb gisteren de formulieren voor de groepsaankoop verstuurd, maar ben niet zeker of ik iedereen bereikt heb. Moest je nog interesse hebben geef me dan een seintje. Het is vooral  het probleem met contacten via messenger of whatsapp dat  je niet iedereen zomaar kan bereiken, dus probeer ik het langs deze weg. 

Het is vroeg dit jaar met de groepsaankoop, maar dat heeft zijn redenen. De levering zal ook pas in maart gebeuren, maar we moeten voor bepaalde data bestellen om met alles in orde te zijn.

 

Meer afbeeldingen

Ginrin mukashi ogon kibi: afbeelding 1
Ginrin mukashi ogon kibi: afbeelding 2
Ginrin mukashi ogon kibi: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml