Laatste Momotaro veiling in het voorjaar

Laatste Momotaro veiling in het voorjaar

Dat is wat ik kan afleiden uit de tekst die ik aankreeg van Daisuke in verband met de veiling die eind deze maand zal plaatsvinden. Ik zal er nog eens extra naar vragen want ik vind het wel heel raar als het de laatste veiling zou zijn. Ik zal even de tekst publiceren die ik van Daisuke aankreeg:

Dear All our Agents

We confirm the date for next LIVE AUCTION at Momotaro koi farm on 30th and 31st of January 2024 It will be just after All Japan koi show in Tokyo. (All Japan is 26th to 28th). This will be last Live Auction in this season. We will make best Auction in this season. All high class Nisai koi will be in this auction so please join us.

Auction koi

on 30th : Very high class Tosai Tategoi class and for Koi show!!!  NIsai Harvest from Mudpond.
on 31st : Top Nisai in this season for Young Koi show and high potential Tategoi for future!!! All our Top koi will be at the auction!!! So please make time to join to the Momotaro LIVE AUCTION on 30th and 31st January 2024 at Momotaro-koi farm. We look forward for Many of you join to the LIVE AUCTION.

Daisuke Maeda
Momotaro-koi farm

Ik wil daarom nog eens bevestigen dat André ter plaatse zal zijn om de koi te beoordelen, en onderschat dit niet. Je kan de koi altijd bekijken en beoordelen via een opgepimpte foto en prachtig gemaakte video, maar ter plaatse zijn om te beoordelen is veel belangrijker.

Het is niet allemaal goud dat blinkt zeg ik altijd, en verborgen gebreken komen altijd aan de oppervlakte als je de koi ter plaatse bekijkt. Het zijn gewoonlijk verborgen gebreken zoals mogelijk opkomend niban hi, het hoofd niet helemaal recht, de kieuwen die niet 100% in orde zijn, het zijn teveel mankementen om op te noemen.

Dat is ook de reden waarom ik 5 keer per jaar naar Japan reisde. Vermoeiende reizen die door de corona teniet werden gedaan. Maar André is zeker een goede opvolger, misschien nog beter dan mij.

Hij kijkt nog altijd met hobbyisten ogen, en ik kijk altijd met dealer ogen en dat maakt een groot verschil. Ik zou zeggen, vertrouw maar op hem. Je kan de koi in ieder geval bekijken via deze link naar de momotaro website.

interkoi Ameide
Vergeet ook niet dat hij al een prachtcollectie heeft zwemmen van top Momotaro kohaku in Ameide. Hij zal je graag ontvangen op zaterdag 13-1 van 10.00-14.00 uur bij Interkoi Ameide. 

Bovendien is André van plan om te proberen een soort Momotaro contest te organiseren met tategoi tosai, maar of dit mogelijk is weet ik niet. Dat zal ter plaatse moeten besproken worden.

Het is iets moeilijker dan vroeger, maar het zou mooi zijn moesten er een 20-tal tosai van hoge kwaliteit sanke en showa kunnen aangekocht worden en dan een seizoen azukari te laten. Misschien is het wishful thinking, maar je weet nooit. Neem contact op indien je een poging wil wagen. 

ameide@interkoi.eu

 

Meer afbeeldingen

Laatste Momotaro veiling in het voorjaar: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml