" /> " />
Vragen staat vrij

Vragen staat vrij

Minder bekend in Nederland, maar heel bekend in Vlaanderen was "vragen staat vrij." Vragen staat vrij was een Vlaams radioprogramma dat van 1969 tot 2011 onafgebroken op Radio 2 te beluisteren viel. Hiermee was het samen met het radiojournaal, Opera en Belcanto en Het Schurend Scharniertje één van de langst lopende radioprogramma's in Vlaanderen, alsook in Europa.

Maar vragen staat vrij is ook mogelijk in koiland. De meeste koi in Arendonk en Ameide zwemmen lekker op 18° of meer in hun vijvers, een kwestie van opvang na hun zware reis vanuit het land van de rijzende zon.

Het is dan ook mogelijk om af en toe updates te maken van koi op verzoek, of koikichi die een bepaalde koi willen aankopen en deze eerst nog eens graag in de bowl zien verschijnen. Deze week werden er verschillende aanvragen gedaan.

Het is dan ook een kleintje om deze koi even te bowlen en te presenteren. Tevens een goede gelegenheid om zelf ook nog wat te genieten, want na 20 jaar is het nog altijd een genot om mooie koi te zien.

Laten we beginnen met in mijn ogen één van de mooiste koi op dit ogenblik, namelijk de geweldige sanke van bijna 80 cm. Veel mooier kan je ze in mijn ogen niet bedenken. Dat is tenminste mijn mening. Ik zal mijn bewondering ook niet onder stoelen of banken steken voor deze kanjer.

Alles klopt aan deze sanke, zelfs de prijs. Vooral het patroon maakt deze sanke exclusief, en dat in combinatie met geweldig beni en atarashi sumi dat het plaatje volledig laat kloppen. Probeerd deze koi maar eens af te breken, het zal je niet lukken ! Geef deze een goede vijver en je zult versteld staan de volgende 10 jaar dat ze je nog genot kan geven.Voor mij nummer 1 in Ameide.

Een sanke die niet veel onder moet doen, is dit exemplaar. Wat jonger, wat rustiger in patroon misschien, maar zeker de moeite om op te volgen. Ontdek de lengtegroei, het openbaren naar sansai en een mogelijk show kandidaat is zeker in de maak. 

En dan zijn we aanbeland bij de kohaku. Rust, eenvoud en sereniteit is het kenmerk van deze kohaku. Ik kan de klasse van deze kohaku niet ontkennen, alhoewel mijn voorkeur dikwijls naar de meer strijdvaardige patronen gaat met attractieve meerstappen patronen. Neen, deze heeft zeker en vast zijn charme en over de kwaliteit moeten we ons gelukkig geen zorgen maken.

Hetzelde kan min of meer ook gezegd worden over deze kohaku. Patroontechnisch misschien iets sterker dan voorgaande, maar patronen zijn voor iedere koiliefhebber anders, en iedereen heeft zijn eigen interpretatie van een mooi patroon. Een geluk dat wij allen deze evenwichtige patronen, alsook de meer wildere patronen kunnen aanbieden.

Ook dit exemplaar zegt iets over de koiliefhebber die deze kohaku in het vizier heeft. Een groot voordeel van deze kohaku is de zware body die veel goeds beloofd. Ook hier weer komt de schoonheid van rood wit naar boven. Het zou een max betekenen als je een vat met dit soort kohaku op een show zou inzetten.

Niet speciaal om een prijs te winnen op een show, wat mij betreft totaal onbelangrijk, maar vooral om een explosie van schoonheid uit te stralen in een blauw vat met 10 van deze kleppers. Het voordeel is dat wij voldoende van dit soort koi hebben zwemmen om dit te verwezenlijken.

Geloof je het niet ? Dan zou  je even moeten langskomen in Arendonk of Ameide, want wij kunnen dit allebei laten zien. Daarom nog even de  openingsuren tonen hieronder:

Interkoi Ameide zal open zijn van 10.00 tot 14.00 uur op zaterdag 13-01
Interkoi Arendonk zal open zijn van 11.00 tot 14.00 uur op zaterdag 13-01
en zondag 14-01 van 10.00 tot 12.00 uur 

En ja de koffie staat altijd klaar.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Peter VDB

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml