Veiling Sakai FF

Veiling Sakai FF

Interkoi is steeds voorstander geweest van de grote 3, Momotaro - Sakai FF en Dainichi, met Momotaro als belangrijkste partner. Volgende week zet Sakai FF een groot aantal tosai online.

Bovendien is er veel verandert in koiland. Blijkbaar hebben ze de juiste weg gevonden om zoveel mogelijk geld te verdienen door tosai aan te bieden. Ze bieden toch als zotten op deze koi, dus waarom niet.

Ik kan de kwekers geen ongelijk geven, ik zou ook het systeem aanpassen als het nodig zou zijn om verkopen te stimuleren. Blijkbaar hebben ze nu het juiste gereedschap gevonden. Maar laten we overgaan tot wat Sakai FF volgende week aanbied:

*********************************************

The January Online Auction will be held. We look forward to your participation.

◆Entry koi : Tosai, Set of tosai, customer fish
◆Bid Start  : January 14th  AM8:00(Japan time)
◆Bid Deadline :  January   15th  PM7:00~ (Japan time)10mins intervals 【No.1~No.122】
                            January   16th PM7:00~ (Japan time)10mins intervals 【No.123~No.244】
                            January   17th  PM7:00~ (Japan time)10mins intervals   【No.245~No.367】

【Regarding tosai】

①     One season free azukari for single piece  tosai .
② At this moment, we thoroughly checked deform however in the future growth process, If by any chance the koi get deformed while in azukari keeping, we will compensate up to 70% of the winning bid.
③ We will fully compensate, if ever color disappearance or death while azukari keeping.
④ We can not keep tosai from tosai set.
⑤ We can not compensate for the Tosai set (disappearance of color),so please arrange for shipping as soon as possible.

Lees de voorwaarden goed na, en vooral de compensatie. Als er niets gebeurd, dan is er nooit iets aan de hand, maar o wee als er wel iets gebeurd, want dan is het een ander verhaal. Bovendien wil ik erbij vermelden dat bij eender welke aankoop van een azukari tosai, deze in Ameide zal verblijven tenzij later dit jaar André nog vijvers van Arendonk wil blijven gebruiken, maar dat is momenteel niet aan de orde. dat zijn vragen voor later.

Denk nu niet dat je deze tosai goedkoop kan aankopen. Ze kunnen behoorlijk in prijs gaan, waarbij de meest gegeerde ook boven het miljoen yen kunnen gaan. Wees verstandig, en kies er  niet de meest populaire uit en laat je niet meeslepen door de biedingen.

Zelf zou ik  niet hoger gaan dan 2 tot 300 000 yen per tosai. Je moet ervan uitgaan dat je een nisai van om en bij de 45 - 55 cm terugkrijgt. Een tweede waar je rekening mee moet houden is dat het niet zeker is dat de koi nadien nog verder mogen blijven als azukari. Ik weet dat het dikwijls de wens is dat tosai groot kunnen gebracht worden naar sansai of yonsai, maar het is nooit zeker of dit mogelijk is bij deze evenementen.

Ik heb vorig jaar ook een aantal tosai uit soortgelijk aanbod aangekocht. De resultaten kan ik samenvatten als volgt. Van alle aankopen was er 1 overleden en 1 ervan waren de kieuwen afgekeurd. Beiden werden vergoed. Wat betreft het geslacht. 50% was mannelijk, 50% was vrouwelijk. De mannen waren om en bij de 45-50 cm, de vrouwelijke koi tussen de 50 en 58 cm.

Alles hangt af van de kwaliteit van de tosai en daar hebben de Japanners een andere filosofie dan ons. Wij denken nogal dikwijls dat we een tategoi in ons bezit hebben, maar niets is minder waar. Bovendien is mijn relatie met de Sakai FF niet dezelfde als mijn relatie met Momotaro.Ik zal zo dadelijk de filmpjes opzoeken.

SH-V23-01121

SA-V23-01370

SA-V23-01266

SA-V23-01237

SA-V23-01210

SA-V23-01127

SA-V23-02152

KO-V23-01244

Als je deze koi bekijkt heb je toch een overzicht van wat de resultaten kunnen zijn. Wat betreft de kostenfaktor. Ik moet even met André overleggen welk systeem hij gaat hanteren als je een bod wil uitbrengen. André wil sowieso een centrale figuur spelen in de koiwereld en zal een minimale winstmarge voorstellen, gekoppeld aan een kostennota voor verblijf tijdens de winter in het bedrijf. Ik zal proberen hier morgen een antwoord op te kunnen formuleren.

Wij als handelaar hebben een eigen online website om te kunnen bieden. Jullie kunnen de koi bewonderen bij onderstaande link. Wil je een poging wagen geef dit dan even door aan mij of aan andré. 

Als toemaatje heb ik onderaan nog een overzicht gegeven van de nieuwe oyakoi van dit jaar, altijd interessant om te zien. Dit doet Sakai FF beter dan Momotaro moet ik helaas toegeven.

Veiling Sakai FF -  14 januari

*************************************

GROEPSAANKOOP DEADLINE

Tenslotte nog een laatste oproep voor de groepsaankoop. Deze zou voor morgen moeten doorgegeven worden. De leveringen zullen vermoedelijk pas in maart gedaan worden, maar het is noodzakelijk dat we je bestelling nu al binnen krijgen. Dus graag nog doorsturen aub.

 

Meer afbeeldingen

Veiling Sakai FF: afbeelding 1
Veiling Sakai FF: afbeelding 2
Veiling Sakai FF: afbeelding 3
Veiling Sakai FF: afbeelding 4
Veiling Sakai FF: afbeelding 5
Veiling Sakai FF: afbeelding 6
Veiling Sakai FF: afbeelding 7
Veiling Sakai FF: afbeelding 8
Veiling Sakai FF: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml