Succes op de veiling van Dainichi

Succes op de veiling van Dainichi

Interkoi Germany heeft serieuze inkopen gedaan tijdens de veiling van Dainichi. Blijkbaar had hij zijn zinnen gezet op tancho en showa die prijstechisch interessant zijn voor de meeste koiliefhebbers, want er werden er al veel van verkocht.

Twee exemplaren zijn er nog van over. Koiliefhebbers die interesse hebben moeten snel zijn. Je kan ze bekijken onder de nieuwste koiaanwinsten. Michael ontwikkelt zich sneller en sneller tot een waardige Interkoi dealer in Duitsland, een mooie prestatie, want de mogelijkheden zijn natuurlijk enorm.

 INTERKOI ARENDONK

Vandaag de dag moet ik ook de nieuwsitems ook opsplitsen in de gebeurtenissen in Arendonk en Ameide. André schrijft zijn verslagjes door en stuurt deze naar mij toe zodat ik dit kan plubiceren. Ondanks de winter en de koude is er nog leven in koiland. Laat ons dat zo houden tijdens deze dompige dagen.

sanke van sakaiPhilippe moet eventjes 172 km rijden om in Arendonk te geraken, maar dat belet' hem niet om af te komen. Het is niet zijn gelukkigste jaar geweest want hij had een tosai aangekocht bij Sakai waar hij verliefd op was. Helaas werd deze afgekeurd wegens een gebrek aan de kieuwen en daarom werd de verkoop geannuleerd.

Ik heb nog de foto van de sanke, Het was zijn ideaal dat weet ik en ik vind het verdomd spijtig dat deze sanke het niet gehaald heeft. Eeuwige zonde.

Hij kreeg echter een waardige vervanger in mijn ogen, maar ja, iets wat je graag had wordt nooit vervangen, en als je iets verliest wordt het alleen maar mooier. Het zijn echter dingen die kunnen gebeuren,  het is een onderdeel van de risico's in de koihobby als je voor azukari kiest.

Het was trouwens een bijzonder moeilijk jaar 2023. Ik heb bijzonder veel problemen moeten oplossen van koi die het niet gehaald hebben.

Ik heb veel gewicht in de schaal moeten leggen om deze problemen tot een aanvaardbaar einde te brengen, en geloof me, dat is niet eenvoudig. Daar wordt natuurlijk nooit over gesproken want de mensen vinden het normaal dat je alles oplost.

Maar ik kan je verzekeren dat het problemen waren waarbij de meeste klanten eigenlijk geen recht meer van spreken hadden, maar door mijn gewicht heb ik de meeste problemen kunnen opgelossen. Ik was ook bijzonder blij om alles tot een goed einde te hebben gebracht. 

Kokaku KO-V23-0244 van Sakai FF werd in februari vorig jaar aangekocht. De tosai was 19 cm en ongesext. Ondertussen is ze 56 cm en vrouwelijk. De vervangkoi werd sanke SA-V23-02152 ook gekocht in februari vorig jaar en zomaar eventjes van 17 cm doorgegroeid naar 58 cm en ook vrouwelijk.

De aandacht van Philippe werd echter ook getrokken door één van mijn favoriete kohaku en daarom besloot ik ze samen ook eventjes in de bowl te zetten. Beide zijn mannelijke kohaku, maar Philippe heeft ervaring met de mannen van Momotaro en kan er alleen maar lovend over spreken. Hij weet welke evolutie er mogelijk is, en weet hoe groot en breed ze kunnen worden.

De kohaku staan voorlopig niet meer op de website, want ze bevinden zich in de onderhandelingsfase om het zo maar te noemen. Hun codenummers zijn KO-V23-0511 en KO-V23-0550, en het is vooral de laatste die je goed moet bekijken. En ik zal je dit vertellen, die is meer dan showwaardig.

Er is zo goed als niets op aan te merken en dat kom je niet iedere dag tegen. Evenwichtig patroon, maruzome kiwa op ieder patroon, mooie maat, stevige body met goed beni en shiroji, een kandidaat showpaard. Beide zijn trouwens koi waar ik een zwak voor  heb patroontechnisch gezien. Dat wat betreft het nieuws in Arendonk

INTERKOI AMEIDE

De tweede zaterdag van januari. Vandaag een klant ontvangen die tijdens onze opendeurdag een Kohaku uit de stal van niemand minder dan Momotaro gespot had, namelijk KO-V23-1031. Hij is ook over gegaan tot aankoop van deze kohaku.

Zoals de woorden waren het is een plaatje van een kohaku en deze koi blijft mij constant trekken. Ondanks er misschien wat beters zwemt moet ik er ook naar kijken en van genieten. Zelf vond ik dit mooie woorden want zo is het ook.

Na nog een bakje koffie en nog wat rond kijken viel zijn oog op een showa ook uit de stal van Momotaro hem op. Deze showa 2310023 ook in de bowl gedaan en uit eindelijk mag deze showa ook verhuizen naar de nieuwe eigenaar. Al met al 2 mooie koi nieuw baasje gevonden.

Daarnaast zijn we vandaag ook druk geweest met het controleren van de koi alles weer goed en niks te vinden op de afstrijkjes die gemaakt zijn. Volgende week de laatste openingsdag van januari want op 26 januari vertrek naar japan. Ik kijk er naar uit.

 

Meer afbeeldingen

Succes op de veiling van Dainichi: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml