Ik moet beginnen met de verkoop

Ik moet beginnen met de verkoop

Het wordt een belangrijk jaar. Ik ben gedwongen om te starten met de verkoop van de laatste 106 koi die zich nog in Arendonk bevinden. Ik voel me er een beetje ongemakkelijk bij, want ik heb een minder goed gevoel.

Misschien vergis ik mij, maar ik zal er in ieder geval alles aan doen om mijn doel te bereiken en dat is alle koi een goede plaats te bezorgen. Ik hoop dat de klanten mij in mijn laatste jaar niet in de steek laten.

Gisteren kwam er zoals verwacht niemand opdagen, het was er het weer ook niet voor. Een goede tijd om afstrijkjes te  nemen en de koi controleren. Tegelijkertjd is het een mooie gelegenheid om video's van de koi te maken.

Op deze manier kan ik af en toe wat koi presenteren. Het is een moeilijke periode voor mij om nieuwsberichten te schrijven, want er gebeurt weinig. Het is trouwens ook geen koiweer momenteel.

Gewoonlijk neem ik uit iedere vijver 2 willekeurige koi en neem een afstrijkje aan de zijkanten van de kieuwen en de onderkant van de koi. Ik kan dan ook tegelijkertijd de onderzijde van de koi bekijken of alles in orde is.

De koi zijn nu bijna 6 weken in Arendonk na hun transport, en het gedrag is goed zonder meer. Ik heb de temperatuur nu ingesteld op 16°, ik moet rekening houden met de energiekosten natuurlijk. Vroeger zette ik de temperatuur gewoonlijk op 22° tot 24°, die tijd is voorbij.

Nu moet ik zeggen dat ze op een temperatuur van 16° geen noemenswaardig minder gedrag vertonen. Uiteraard iets minder levendig, maar niet echt teleurstellend. Ik geef 2x per dag voer en dat eten ze rustig op zonder te schrokken.

Gisteren heb ik een 8-tal koi gefilmd, en die zal ik iedere dag tonen als er anders geen nieuws te melden is; Op deze manier blijft het nieuwsonderdeel van Interkoi toch levendig.  Ik hoop dat de koiliefhebbers dat blijven appreciëren.Misschien dat ik er nostalgische berichten tussendoor schrijf, ik zie het wel.

De koi die ik nu even laat zien zijn koi die ik in het voorjaar van 2023 heb aangekocht en wel wat later op het voorjaar in mei. De showa kocht ik via een Narita event, dee ginrin showa via de veiling van Ogata.Ik heb het filmpje wat vertraagd, dan kan je de koi goed zien. 

De showa is van Maruhide en sprak me aan door het interesante patroon met toch wel goede body. Ik denk dat het een dankbare koi is voor iedere koiliefhebber en met zijn 56 cm ook een mooie maat als nisai.

De ginrin showa is van de kweker Isa. Ik heb wel een zwak voor deze showa, ze spreekt me zeker aan. Ietsje kleiner, niet veel maar zeker en vast een mooi exemplaar. Beide trouwens mogen gezien worden.

Het zijn in principe vrij waardevolle koi, en ik hoop er nog een goede prijs van te krijgen. Ik hou er niet van om met koi te leuren, het is tegen mijn principes, maar op dit ogenblik moet ik tolerant zijn en meedenken met de koiliefhebbers.

Spreken de koi je aan en wil je een bod doen op deze koi, dan wil ik dat graag bekijken. Ik zal op ieder aanbod een antwoord geven dat me past. Het blijven waardevolle koi die met liefde zijn grootgebracht en ze verdienen een waardevol respect.

Uiteraard mag je altijd langskomen om de koi te zien, maar wat je ziet in de bowl is zoals ze zijn. Live geeft het echter altijd een beter gevoel. 

LOENA HENDRICKX

Naast Rik van Steenbergen heeft Arendonk nu ook een Europese kampioene, en ze is uit Arendonk. Bovendien is het een dochter van een neef van mij. We mogen er trots op zijn.

In Arendonk zijn ze (terecht) trots op hun Europese kampioen Loena Hendrickx. De kunstschaatsster pakte gisterenmiddag de Europese titel na een mooie vrije kür, die ze samen met haar broer en coach Jorik Hendrickx in elkaar stak.

Mama Lutgart Iemants keek zaterdag vanuit Arendonk mee naar de wedstrijd. Niet in een groot feestcomité, maar helemaal alleen want dat is een ritueel ten huize Hendrickx, dat ook effectief heeft gewerkt, zo blijkt.

Bekijk het filmpje hier. - korte kuur

Woman Free skating - Kaunas 2024

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml