Klaar voor vertrek

Klaar voor vertrek

De geselecteerde koi zitten al een week zonder eten en zijn klaar om te vertrekken naar Arcen voor deelname aan de Holland Koi Show. Rond 11 uur zal ik de koi beginnen in te pakken en vertrekken. Johnny is mijn helper, waarvoor ik hem bijzonder dankbaar ben.

Je zult je afvragen waarom ze zonder eten zitten, dat is eigenlijk heel eenvoudig. Het is de bedoeling dat er geen afvalstoffen in het water belanden, zodat er geen ammoniak vrij komt tijdens de show. Het zijn 4 lange dagen voor de koi, en op zondag liggen ze dan al dikwijls met de vinnetjes gesloten. De schommelingen in de temperatuur van dag en nacht zijn ook geen voordeel. 

Het weer ziet er twijfelachtig uit, met redelijk goed weer, maar ik zie ook mogelijk regen op zaterdag en wat bewolking. Laat ons afwachten wat het verdict is. Nog even wat kleine aanpassingen in verband met mijn aanwezigheid, alhoewel ik niet weet of dit belangrijk is.

Ik zal niet iedere dag kunnen aanwezig zijn wegens omstandigheden. Eerst en vooral zal ik in Arendonk gesloten zijn dit weekend. Ik hoop dat men mij weer niet gaat bellen om te zeggen dat ze naar de koi komen kijken. Dat is gewoonlijk ieder jaar hetzelfde probleem. Nogmaals: ik ben zaterdag en zondag niet aanwezig in Arendonk !

Wat betreft mijn aanwezigheid in Arcen. Ik zal vrijdag enkel aanwezig zijn van 13.30 uur tot 14.30 uur. Als er mensen zijn die me willen spreken, dan kunnen ze het beste contact opnemen telefoon of sociale media. 

Zaterdag zal ik NIET aanwezig zijn. Zondag zal ik pas aanwezig zijn vanaf 15.00 uur. Het debenchen zal hopelijk ordelijk verlopen zondagavond vanaf 18.00 uur. De koi zullen opgevangen worden in een afzonderlijke binnenvijver, waar ze kunnen acclimatiseren en kunnen herstellen van de show.

Ik wens iedereen veel succes op de show en hoop dat het een gezellig koi onderonsje mag worden. Ik weet nog niet welke vaten ik ter beschikking heb, maar zal dit morgen mededelen. Ik heb een groot van van 3 meter en een vat van 2,5 meter. In totaal neem ik 18 koi mee, waarover morgen meer.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Eric

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml