Moet er nog showa zijn ?

Moet er nog showa zijn ?

Het blijven indrukwekkende koi, onze showa. Het is ook de meest gewilde koisoort naast de kohaku en de sanke. De 2 showa die gisteren vertrokken zijn, ogen indrukwekkend als je het mij vraagt.

Natuurlijk moet je geen vergelijk maken met de supreme champion van de Holland Koishow, want daar kunnen ze misschien niet tegenop, maar dat is niet meer dan normaal. Je moet ook het prijskaartje vergelijken en dan kom je tot een andere vaststelling.

De showa die het tot Supreme Champion bracht is gewoon fantastisch. Ik was er trouwens ook persoonlijk bij toen deze werd aangekocht, want ik was in overleg voor 2 kostbare koi. Langs de ene kant was er de fantastische showa van Isa, maar ook een geweldige sanke van Momotaro die toen bij Narita aangeboden werden.

Persoonlijk gaf ik de voorkeur aan de sanke, maar ik liet André nog even een dag nadenktijd om te beslissen welke koi hij zou nemen. De showa of de sanke ! Uiteindelijk koos hij voor de showa, en ik was er eigenlijk toch niet rouwig om, maar ik zou ze ongetwijfeld beide genomen hebben als ik de kans kreeg.

showa en sankeIk laat je beide koi even naast elkaar zien, en ik ben zeker dat 80% van de koikichi voor de showa zullen gaan, maar toch was ik gefascineerd door de sanke. Ik zal je nog het filmpje van de sanke laten zien, dat heb ik nog gevonden. 

Ik denk zelfs dat de sanke in de toekomst een stuk groter zou kunnen worden dan de showa. Als je de bouw bekijkt van de sanke in het filmpje zie je voldoende. Maar het blijven beide fantastische koi, welke je ook kiest !

De showa die gisteren zijn weggegaan zijn zeker ook niet van de minste, maar kunnen het natuurlijk niet halen tegenover bovenstaande toppers. De showa waarvan sprake is een showa van Izumya uit de 130 serie van Narita. Honderd van deze showa kwamen naar Arendonk en werden allemaal verkocht. Ik heb er nog eentje van rondzwemmen., namelijk deze showa.

De overige 30 bleven nog een jaar bij Narita en kwamen pas later binnen. Dat kan je ook zien aan de code nummer, namelijk 2002129. Alle koi boven de code 2002100 tot en met 2002130 bleven bij Narita voor de opgroei. Aan deze serie is dus ook een einde gekomen buiten de laatste die hier nog rondzwemt.

Ik zal er een promotie van maken, en al wie een bod wil doen op deze showa maakt kans om deze aan te kopen. Het laatste filmpje dateert van een maand geleden en ik accepteer ieder bod boven de 500 euro met een minimum van 50 euro. Kandidaten mogen me contacteren. Als deze verkocht wordt valt dan ook het doek over de 130 serie van Narita.

De tweede showa die gisteren opgehaald werd is een showa van Kibi. Raar maar waar, het is een moeilijke strijd geweest om showa van Kibi te verkopen, alhoewel ik dit niet goed begrijp. Ik had gedacht een goede zaak te doen met de aankoop van deze traditionele showa van een relatief onbekende kweker, maar het heeft lang geduurd vooraleer ik ze kon verkopen.

Ik heb er nog 2 over van de 10 die ik aankocht, maar ze zitten hier eigenlijk te lang. Het wordt tijd dat ik het filmpje van gisteren laat zien. Oordeel zelf wat je vind van deze 2 showa. Is het nu zo dat koiliefhebbers kwekers kopen in plaats van koi ?

Die vraag stel ik me nu al geruime tijd. Waren deze van Sakai FF, Dainichi of Momotaro, dan waren ze al veel sneller verkocht geweest begin ik te denken. Het kan niet aan de  prijs gelegen hebben, want prijstechnisch waren ze eigenlijk veel te goedkoop.

Zou het misschien daaraan gelegen hebben, dat ze te goedkoop waren en dat mensen denken dat goedkoop niet goed is ? Filosofische vragen waar ik eigenlijk niet goed een antwoord op weet. Het is zonde, want goede showa zijn op dit ogenblik niet makkelijk te vinden.

Daarom dat ik een groot aantal Dainichi showa heb aangekocht uit het tosai aanbod, want als ik naar het nisai aanbod van Dainichi moet gaan en de betere showa moet gaan zoeken, dan kom ik prijstechnisch veel te kort in de verkoop. Isa zou ook een mogelijkheid zijn, maar de goede zijn ook onbetaalbaar en de goedkopere blijven gewoonlijk te klein om interessant te zijn.

Dat is mijn persoonlijke mening hoor, dus daar moet je niet naar luisteren, want wat ken ik nu van kwekers en koi ! Ik ben in ieder geval trots en blij dat ik deze 2 showa een bijzonder goede vijver heb gegeven. Een betere plaats kunnen ze zich niet wensen.

Ik ben dit weekend niet open, dat is reeds verscheidene malen aangekondigt, maar ondertussen is de veiling wel actief. Er zijn al enkele biedingen heb ik gezien. Ik hoop dat de veiling wat succes zal hebben want er staan goede koi voor een voordelige prijs op die je kan bemachtigen. Ga naar de website, hieronder de link, registreer je, wacht op  mijn goedkeuring, en doe je best.

auction.interkoi.eu

 

Meer afbeeldingen

Moet er nog showa zijn ?: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml